Haberler

Bakan Şimşek: 420 binden fazla kapıyı çaldık, niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden yapmak

Güncelleme:

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 420 binden fazla kapıyı çaldıklarını ve eldeki bilgilerle fiili durumu karşılaştırdıklarını belirterek, kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden yapılması üzerine çalıştıklarını söyledi.

Katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet'ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık" diye konuştu.

MEHMET ŞİMŞEK'TEN DİKKAT ÇEKEN DEĞERLENDİRMELER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk kanalında gündemi değerlendirdi. Kayıt dışılık ile mücadele edeceklerini söyleyen Şimşek, harcamaları gözden geçireceklerini, daha üretken, verimli alanlara yönelteceklerini söyledi.

"KAYIT DIŞILIK HAK YEMEK DEMEKTİR"

Çok ciddi düzenlemeler çalıştıklarını ifade eden Şimşek, "Nokta atışı olacak. Kayıt dışı ile mücadele ederek, bütçe açığını daha kalıcı bir şekilde kontrol altına alacağız. Kayıt dışılık hak yemek demektir" dedi.

Bakan Şimşek: 420 binden fazla kapıyı çaldık, niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet üzerinden yapmak

HAZİRANDAN İTİBAREN YENİ POS CİHAZLARI KULLANILACAK

Şimşek, kayıt dışı ekonomiyle mücadelede yeni yöntemlere de değindi. Hazirandan itibaren düşük KDV oranıyla fiş kesilmesinin önlenmesi için yeni POS cihazlarının kullanılacağını söyledi.

"BİZİM AMACIMIZ GÖNÜLLÜ UYUMU ARTIRMAK"

Kira sözleşmelerinde yapılacak düzenlemelerle ilgili de konuşan Şimşek, "Niyetimiz kira sözleşmelerini e-Devlet'ten yapmak. Son iki ayda 420 binden fazla kapıyı çaldık, elimizdeki bilgilerle, fiili durumu karşılaştırdık. Bizim amacımız gönüllü uyumu artırmak. Bu ayın sonunda kira beyannamesi verilmesi lazım. Bu kira beyannamelerini verilmesini sağlamak bizim açımızdan önemli. Çünkü verilmeyen beyannamelere ilişkin nisanda inceleme yaparsak, mükellef daha ağır sonuçlarla karşılaşabilir. Elimizde çok somut bilgi var. Amacımız gönüllü uyumu artırarak vatandaşın beyanname vermesini sağlamak." dedi.

"TÜRKİYE'DE GELECEK AYLARDA CİDDİ KREDİ NOT ARTIŞLARI OLACAK"

Türkiye'nin kaynağa erişiminde bir sorun olmadığına da vurgu yapan Bakan Şimşek, "Türkiye'de gelecek aylarda ciddi kredi not artışları olacak" dedi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek E-Devlet Maliye Finans Politika Ekonomi Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500

Yorumlar (54)

GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM :

Hak yemekten bahsedenlere bakın hele! Birisi bir şeyi çok söylüyor ise bilin ki bu ondan kendisinde fazlasıyla vardır.

412
56
yanıtYanıtla
sade vatandaş:

tirilyonlarca lira vergi borcu silinen yandaş işadamı,mütahitlerden alınacak vergi borçları silinip sokak aralarında para aramaya çıkmışlar ilk önce büyükleri silkeleyin sonra oralara gelip vergi isteyecek yüzünüz olsun zaten ekonomi kazanandan değil çalışanların aylıklarından dolaylı vergilerden adaletsizce kesilen paralarla dönüyor milletin sırtına binmişler inmek bilmiyorlar

yanıt229
yanıt13
Narter Nart:

Sn. Bakan. Bence affınızı isteyin. En son ve en büyük fatura yoksa size kesilecek. Bırakın. Yazıktır. Fatura kiracılara kesilir. Milletin kötü duasını almayın. Yapacağınız çok basit.. Zenginden almayı deneyin vergiyi.. Belki de alırsınız..

yanıt142
yanıt7
haksız mıyım:

kayıtdışı ekonominin en önemli ayaklarından biri vergilendirilmeyen kira geliridir. kesinlikle üzerine gidilmeli

127
231
yanıtYanıtla
Narter Nart:

Allahım partizanlıkları nedeniyle doğru ile yanlışı karıştıranlardan eyleme bizi. Amin. Sende söyle haksız.

yanıt47
yanıt4
Oğuzhan Y:

Vallahi senden beklenen performansı gösterdin ,yanıltmadın. Galiba sende ekonomistsin,her konuda bilgin var.

yanıt9
yanıt1
Ali Tezel:

Emlak vergisi her ay alıyor bu devlet üzerine birde kira vergisi vatandaşla bukadar uğraşılmaz. Öyle iş yerleri varki sadece yıllık tabela vergisi ödüyor sattıgı ürünün vergisi yok esnaflar.

yanıt18
yanıt2
murat dural:

hak yemek bahsedenlere bak hele?

250
25
yanıtYanıtla
Süleyman Özcoşkun:

Hak yemek what is this ???

246
18
yanıtYanıtla
Mabu Mabu:

20 yıldır boşa oturmuşlar daha yeni akıllanıyorlar. Allah sabır versin Türk milletine.

155
11
yanıtYanıtla
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title