Haberler

Bakan Nebati'den hayat pahalılığı yorumu: Biz de bu ülkede yaşıyoruz, aynı pazarda ve sofradayız

Güncelleme:

Türkiye'deki hayat pahalılığı son dönemde vatandaşların dert yandığı konuların başında gelirken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, MÜSİAD'ın iftar yemeğinde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Pazardaki fiyatları biliyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Aynı sokakta, pazarda, sofrada, minibüste, otobüsteyiz" diyen Bakan Nebati, "Bu halkın iç dünyasını, çalışanların ne istediğini biliyoruz. Aralık ayından itibaren her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den artan hayat pahalılığıyla ilgili dikkat çekici bir açıklama geldi. Nebati, "Pazardaki fiyatları biliyoruz. Biz de bu ülkede yaşıyoruz. Aynı sokakta, pazarda, sofrada, minibüste, otobüsteyiz" dedi.

"ARALIK AYINDAN İTİBAREN ENFLASYON DÜŞÜŞE GEÇECEK"

"Türkiye'deki enflasyonun yavaş yavaş yoluna girdiğini" belirten Nebati, "Artık yaz geliyor. Aralık ayından itibaren her ay enflasyonun nasıl düştüğünü hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

"BU HALKIN İÇ DÜNYASINI BİLİYORUZ"

Nebati, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) iftar yemeğinde konuştu. Nebati, "Bu halkın, gençlerin, kadınların ve çocukların iç dünyasını, çalışanların ne istediğini biliyoruz. Sıkıntıları paylaşıyoruz. Bu sıkıntıların üstesinden gelecek azmi ise ortaya koyuyoruz, koymaya devam edeceğiz" diye konuştu.

"21. YÜZYIL TÜRKİYE'NİN YÜZYILIDIR"

Yaşanan tüm zorluk ve sıkıntıya rağmen Türkiye'nin her zaman bunları atlatıp yoluna devam edecek kapasitede olduğunu ifade eden Nebati şöyle devam etti:

"Biz gözlerimizi kapatıp yaşanan zorlukları görmezden gelmiyoruz. 21'inci yüzyıl, Türkiye'nin yüzyılıdır. Küresel krizin ortasındayız. Salgın bitti dedik. Tedavide, petrol fiyatlarında ciddi sorunlar var. Fiyatlar her yerde yükseliyor. Ama bir ülke çıktı. Bir lider çıktı. Ukrayna'yla da Rusya'yla da sorunların giderilmesinde İstanbul'u merkez yaptı. İstanbul merkez olmakla zaten övünüyordu, şimdi bu kanıtlandı. Biz böyle bir ülkeyiz. Onun için biz hep beraberiz."

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Nureddin Nebati Ekonomi Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (32)

Prens Kâmil :

Aralık mı? Aralık daha yeni geçti.. Diğerine çok var!

169
5
yanıtYanıtla
Huseyin Ermagan:

Yahu arkadaş konuştukça batiyorsun yeter artik

160
8
yanıtYanıtla
Barbaros:

Görevden affını iste bu millet senin zamanında yüzde 60 enflasyon da gördü

153
8
yanıtYanıtla
Hakan Dilki:

Asgari ücretle 2 çocuk ev kirası geçim derken senin enflasyon boşa kürek sallıyor boşuna yüreğini tüketme Sana oy falan yok

141
8
yanıtYanıtla
Yunus Güler:

Iki dönem size oy verdigim icin kendimden utaniyorum iki patlican iki biber iki adet kapya 35 tl ekonomide dünyada 5 inci siradayiz ama sondan gidinnnn artik

131
12
yanıtYanıtla
Salih ÇAKIR:

Sayın bakan hangi Aralık'tan bahsetti? Seneye mi kaldı yani? Yav siz Kasım ayında demediniz mi, altı ay içinde bir sorun kalmayacak diye, Nisan ayı sonu işte geldik oraya, hadi düzelsin. Banker Bilo diye film vardı, onun gibi oldu bu iş.

136
5
yanıtYanıtla
şakşuka xd:

Kendisi 10-15 araba konvoyla geziyor gelmiş burada halkın adamı rolüne girmeye çalışıyor yazık...Tabi beleş beleş devletten geçinirken bunları demek kolay sosyal medya olmasa bunlar ne oluyor ne bitiyor haberleri olmayacak

133
4
yanıtYanıtla
Mehmet Candan:

Son 5yıldır her sene Türkiye'nin yılı diyorlar. Acaba her sene bu ülkeyi bitirmenin hesabı mı bu? Milliet uzaya çıktı biz hala gıda a101 de mi bimde mi daha ucuz diye araştırıyoruz.yeter artık gidin

128
6
yanıtYanıtla
Deli dumrul:

Sayın bakanın belki haberiniz yoktur. Indirimli satılacak diye kıyma almaya gittik. Tarım kredi satış bayilerinde yok. Yani bildiğin yok. Ayrıca enflasyon düşme olayını geçmiş yılları izlerseniz 20 yıldır tek haneye düşecek diyorsunuz.

109
3
yanıtYanıtla
Deniz Özdemir :

Aynı otobüste ve minibüste misiniz hiç güleceğim yoktu artık stand up yapmaya başladık..neden Aralık buarada aralığa kadar ne halt edecez borçla yaşıyoruz da gerçi sizinle aynı şartlarda yaşıyor MUŞUZ

105
3
yanıtYanıtla
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title