Haberler

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu

Güncelleme:

Asgari ücret zammında düğüm çözüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren tarafıyla Ankara'da bir araya geldi. Kritik toplantının sona ermesinin ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ''Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Önceki döneme göre yüzde 49 artış oldu. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun.'' dedi.

Asgari ücret zammında süreç sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işçi ve işveren tarafıyla Ankara'da gerçekleştirdiği toplantının ardından kameralar karşısına geçen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

İlk iki toplantısını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu, üçüncü toplantısını bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirdi. Erdoğan taraflarla 2 saat 15 dakika görüştü. Kritik görüşmenin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kameralar karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu

2024 YILINDA YENİ ASGARİ ÜCRET 17 BİN 2 LİRA

Bakan Işıkhan, 2024 yılında geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. Işıkhan, "Bildiğiniz gibi Temmuz ayında net asgari ücret 11 bin 402 lira olmuştu. Şimdi 700 lirası asgari ücret desteği olmak üzere net asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak belirlemiş durumdayız. Ülkemize ve milletimize hayırlısı olsun." ifadelerini kullandı.

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olduÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan

ÖNCEKİ YILA GÖRE YÜZDE 100 ARTIŞ

Bakan Işıkhan, "Önceki döneme göre yüzde 49, önceki yıla göre kümülatif olarak yüzde 100 olarak artış yapılmış oldu. Asgari ücret reel olarak 3,5 kat artış sağlamış oluyoruz. Devletimiz, tüm kurum ve kuruluşlarıyla işçi, işveren ve tüm vatandaşlarının yanında yer almayla devam edecek. Aziz milletimizin müreffeh yarınları için hadim olmaya azmetmiş olan bizler de sosyal devlet sorumluluğumuza devam edeceğiz." dedi.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Aziz milletimiz, işçi ve işveren taraflarımızın değerli temsilcileri, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Komisyonumuz çalışmalarını tamamlamış bulunuyor. Esas manadaki asgari ücret çalışma hayatındaki ücret politikalarının en alt sınırını temsil etmektedir.

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu

Tüm tarafların görüşlerini, taleplerini, sosyo ekonomik koşullarını gözeterek sınırı belirlerdi. Asli görevimiz işçi ve işveren temsilcilerimiz arasında hakem rolü üstlenmektir. Öncelikle olumlu ve makul yaklaşımlarıyla tüm paydaşlara Sayın Ergün Atalay ve Özgür Burak Akkol'a teşekkür ediyorum. Gerçekten de hem çalışanlarımızın hem işverenlerimizin ihtiyaçlarını gözönünde bulundurarak, en uygun noktada fikir birliğine varmışlardır. Çalışanlarımızın refahı noktasında özveri gösteren Özgür Bey'e özellikle teşekkür etmek istiyorum.

"YENİ ASGARİ ÜCRETİN TÜM VATANDAŞLARIMIZI MEMNUN EDECEĞİNE İNANIYORUM"

Toplumsal mutabakata katkı sağlayacak her türlü yapıcı yaklaşımı çok önemli bulduğumu vurgulamak istiyorum. Tüm sendikalarımıza, kurumlarımıza ve ilgili bakanlıklarımıza mesai arkadaşlarıma şükranlarımı arz etmek istiyorum. Belirlenen yeni miktarın başta asgari ücrete tabi olan çalışanlarımız ve aileleri olmak üzere tüm vatandaşlarımızı memnun edeceğine inanıyorum."

TÜRK-İŞ BAŞKANI ATALAY: BİZİM TALEBİMİZ 18 BİN LİRAYDI

Bakan Işıkhan'dan sonra konuşan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay şunları söyledi: "Cumhurbaşkanımızla beraber toplantı yaptık. 27 gündür süren bir süreç. Biz bugüne kadar resmi bir rakam söylemedik. İlk defa 2,5 saat önce ifade ettik. Asgari ücret 9 milyonu ilgilendiriyor. Çoluk çocuğu topladığınızda 30 milyonu ilgilendiren bir ücret. Arkadaşlarımız 3 toplantı boyunca evinin marketin enflasyonun durumunu anlatmaya çalıştılar. Burada dörde yakın işveren örgütü var. Bizim talebimiz 18 bin lira ve yılda iki defa müzakere yapılmasıydı. Anlaşılan rakam 17 bin lira. Bugün burada anlatmış oldum. Başlangıç ücreti olmasına rağmen ülkemde bu ücret verilen ücret oldu."

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olduTürk-İş Başkanı Ergün Atalay

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ise şu şekilde konuştu: "Sayın bakanımız ifade etti. Uzun ve zorlu süreci geride bırakıyoruz. Dengeli ve sosyal tarafların tümüne fayda sağlayacak asgari ücret tespit edildi. Pozitif mesajlarla çalışma hayatına katkı sunmaya gayret ediyoruz. Devlet bizim devletimiz, işçi bizim işçimiz, işveren bizim işverenimiz. Bazen anlaşılır bazen de anlaşmazlıklar olabilir. Esas olan beraberliğimizdir.

TİSK BAŞKANI AKKOL: İŞVERENLER OLARAK HEDEFİMİZ ORTALAMA ÜCRETİN ARTMASI

Kutuplaşmak, ayrışmak, çatışmak bu aileye yakışmaz diye tekrar ifade etmek istiyorum. Biz işverenler olarak hedefimiz ortalama ücretin artması. Belirlenen rakamın üzerine çıkma imkanı olan işletmelerimizin ilave adımları atma çağrısında bulunmak istiyorum.

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira olduTİSK Başkanı Özgür Burak Akkol

"ENFLASYONUN NE KADAR YIKICI OLDUĞU BELLİDİR"

Sayın Cumhurbaşkanımız ve sayın Bakanımıza bir kez daha cani gönülden teşekkür etmek istiyorum. Enflasyonu hem çalışan kesim hem işçi kardeşlerimiz için ne kadar yıkıcı olduğu bellidir. Komisyon çalışmalarına katkı sunan hükümet, işçi ve işveren temsilcilerine teşekkürlerimi sunuyorum."

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 49 ARTIŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni asgari ücretin belli olmasının ardından resmi Twitter hesabından açıklama yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2024 yılında asgari ücret, %49 artışla net 17.002 TL olarak uygulanacaktır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun." dedi.

Yeni asgari ücret 17 bin 2 lira oldu

İŞVERENE MALİYETİ 23 BİN 502 TL

Böylece brüt asgari ücret 20 bin 2 liraya yükseldi. Asgari ücretli bir çalışanın işverene maliyeti ise 23 bin 502 lira oldu.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Işıkhan Asgari Ücret Ankara Ekonomi Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Şampiyonluk son haftaya kaldı! Fenerbahçe, Galatasaray'ı deplasmanda 1-0 yendi

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

500

Yorumlar (82)

Murat Şengezer:

Dağ Fare Doğurdu Çarşıya pazara manava bak Herşey %300 artmış artı yeni yıldan sonra herşeye 3 katı zam. canımızdan can aldınız tebrikler

805
158
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Verdiği 2 tl yi saraya bağışlıyorum oranın daha çok ihtiyacı var doyurmak lazım

642
152
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Sen olsan ucirmuudun Allahan soyle

yanıt0
yanıt1
Vedat Ugurlu:

Gelsin zamlar

579
53
yanıtYanıtla
Birileri:

Dolar ve altın uçuşa geçmek için kalkış izni bekliyor. Tüm yoldaşların dikkatine

547
81
yanıtYanıtla
Birileri:

Bu soldaki butona basanlar doların hala 3 liraya ineceğini sanıyor olmalı :)

yanıt454
yanıt79
ahmey bulut:

Yalnız dolar altın ucmuyor tl dibe cakılıyor şu yanlış bilgiye düşmeyin doların altınım yükseldigi yok Tl deger kaybedip eriyor dogru tabir bu

yanıt325
yanıt28
Kurt Alperen:

Dolar 3 TL iken aylık 900 TL maaş alıyorsan,dolar 30 TL iken gelirin aylık 9000 TL olmuşsa dolar 3 TL'ye düşmüş demektir.şşmdi söyle dolar 3 TL iken asgari ücret kaç idi

yanıt16
yanıt74
oğuz şengül:

işte bu kurt kafalılar olduğu sürece kaybetmeye sömürülmeye mahkumuz ıq seviyen 20 felanmı arkadaş alım gücüne bak sen asgari ücret 900 tl iken bir dürüm 1 2 tl idi araba 20 30 bin tl ev 50 100bin diğer yeme içme saymıyacağım bile rahatça alabiliyordun her şeyi alım gücün vardı şimdi bi dürüm 80 100 tl şimdi 150 dürüm alıyorsan önceden 700 900tane alırdın diger şeylerde böyle evler milyon tl arabalar en dandikleri 300 500 %kaç yüz fark matematigin varsa hesapla bıktım ya böyle cehaletten ama.

yanıt84
yanıt10
Sencer:

Buna sevinen varmı acaba ÖTV zammı geliyor şuan ??????

385
54
yanıtYanıtla
Tüm 82 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title