Haberler

Bakan Çağlayan'dan Portekizli Yatırımcılara Çağrı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de gelecek 10 yılda enerji ve ulaşım alanında 250 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağını, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ise 20 milyondan fazla konutun yeniden inşa edileceğini anlatarak, bu...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de gelecek 10 yılda enerji ve ulaşım alanında 250 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağını, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ise 20 milyondan fazla konutun yeniden inşa edileceğini anlatarak, bu yatırımların yaklaşık 400-500 milyar doları bulacağını kaydetti Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'de gelecek 10 yılda enerji ve ulaşım alanında 250 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağını, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ise 20 milyondan fazla konutun yeniden inşa edileceğini anlatarak, bu yatırımların yaklaşık 400-500 milyar doları bulacağını kaydetti. Çağlayan Portekiz iş dünyasının özellikle buraya odaklanması gerektiğini vurguladı.

Portekiz Başbakanı Pedro Passos Coelho ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın katılımı ile Ankara'da Türkiye-Portekiz İş Forumu düzenlendi. Burada bir konuşma yapan Bakan Çağlayan, son 10 yıl içinde Türk özel sektörünün genetiğiyle oynamadıklarını ifade ederek, "Ama Türk iş dünyasının oyun alanının genişletilmesi ve kuralların gelişmesiyle çok önemli gelişmeler gösterdi" dedi.

Bugün gerek bütçe açıkları gerek kamu borçları noktasında Türkiye'nin AB'nin 23 ülkesinden daha iyi konumda olduğunu belirten Çağlayan, "Bugün Türkiye geçtiğimiz yıl kamu iç ve dış borçlarının milli gelire oranın yüzde 39 seviyeye inmesi ki bu yıl itibariyle inşallah yüzde 36'lar seviyesine inecek, tarihimizde önemli bir rekor olarak geçecek" dedi.

-ÜÇÜNCÜ ÜLKELERDE İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ-

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin Portekiz ile ilişkileri daha de geliştirmek istediklerini söyleyerek, Portekiz Başbakanı Coelho'nun ziyareti ve iş dünyasının kendi arasında yapacağı görüşmelerin söz konusu isteği karşılayacağını kaydetti. Bakan Çağlayan, Portekiz ile sadece mal alışında ve satışında bulunmak gibi bir anlayışa sahip olmadıkları, iki ülkenin avantajlarını ortak kullanarak üçüncü ülkelerde iş birliği yapmak istediklerini dile getirdi.

-PORTEKİZ İŞ DÜNYASI ENERJİ, ULAŞIM VE KENTSEL DÖNÜŞÜME ODAKLANMALI-

Bakan Çağlayan, Türkiye'de gelecek 10 yılda enerji ve ulaşım alanında 250 milyar dolardan fazla yatırım yapılacağını, kentsel dönüşüm projesi kapsamında ise 20 milyondan fazla konutun yeniden inşa edileceğini anlatarak, bu yatırımların yaklaşık 400-500 milyar doları bulacağını kaydetti. Çağlayan Portekiz iş dünyasının özellikle buraya odaklanması gerektiğini vurguladı. - Ankara

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Pedro Passos Coelho Çağlayan Portekiz Türkiye Ekonomi Haberler

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

CHP lideri Özel: Çekişme yok, Türkiye Belediyeler Birliği başkan adayımız İmamoğlu'dur

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

23 Eylül hangi burç? 23 Eylül'de doğanlar hangi burç oluyor? 23 Eylül tarihi hangi burç olur? Barbara Palvin aldatıldı mı? Dylan Sprouse, Barbara Palvin'i aldattı mı? İSTANBUL HAVA DURUMU İstanbul'da bu hafta hava nasıl? Meteoroloji uyardı! Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur?
1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title