Haberler

Bahar Alan: Dünya Zeytinyağı Sıralamasında Birincilik Hedefliyoruz

Güncelleme:

Bahar Alan, EVOO Dünya Sıralaması'nda son iki yıldır üst üste 4'üncü sırada yer aldıklarını ve bu yıl birincilik hedeflediklerini söyledi. Türkiye'nin en iyi zeytinyağı üreticilerinden olan Bahar Alan, sağlıklı yaşam için zeytinyağı ile tanıştıktan sonra üretim yapmaya başlamıştır. Ayrıca çocuk zeytinyağı üretiminde de öncü bir firma olduklarını belirtmiştir.

Dünyanın en iyi zeytinyağı üreticileri listesi olan "EVOO Dünya Sıralaması"nda son iki yıldır üst üste 4'üncü sırada yer alan Bahar Alan, bu yılki hedeflerinin birinciliğe yerleşmek olduğunu söyledi.

ODTÜ Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, 20 yıl kurumsal hayatta çalışan Alan, 2017 yılında zeytinyağı üretimine başladı. Alan, kolunda kötü huylu olduğundan şüphelenilen bir tümörün tespit edilmesinin ardından sağlıklı bir yaşam için harekete geçti ve zeytinyağı ile bu süreçte tanıştı.

Ayvalık'ta zeytin bahçesi alarak işe başlayan Alan, Amerika'ya hem tadım hem de zeytinyağı üretimi üzerine eğitim almaya gitti. Bu alanda çalışan danışmaları Türkiye'ye getiren Alan, üretim sürecinde onların desteğinden de yararlandı.

Nova Vera markasının kurucusu Bahar Alan, AA muhabirine, şu an 1600 dönümlük arazide bulunan toplam 55 bin zeytin ağacından elde edilen ürünler ile üretim yaptıklarını anlattı.

Üretime başladıkları günden bu yana birçok ödül aldıklarını dile getiren Alan, "Her yıl Türkiye'nin en çok ödül alan firması durumdayız. 5 yılda 350'den fazla altın madalya aldık. EVOO Dünya Sıralaması'nda son iki yıldır üst üste dünyanın en iyi 4'üncü zeytinyağı üreticisi konumundayız. Bu seneki hedefimiz, bunu birinciliğe taşımak. Bunun yanı sıra dünyanın en iyi jürilerinin tadım yaptığı yarışmalarda da çeşitli dönemlerde alınan 'ülkenin en iyisi', 'sınıfının en iyisi' ve 'dünyanın en iyisi' gibi ekstra ödüller aldık." dedi.

İçilebilir kalitede zeytinyağı üretmeye çalıştıklarının da altını çizen Alan, özellikle çocuk zeytinyağı üretiminde Türkiye'nin sayılı firmalarından olduklarını söyledi. Alan "Çocukların beyin ve kemik gelişimleri için zeytinyağı önemli bir unsur. Bu nedenle çocuk zeytinyağını da çıkarttık." ifadesini kullandı.

Hedef, Türkiye'nin en büyük koleksiyon bahçesini oluşturmak

Türk zeytinyağlarının kalitesinin, yurt dışında çok tanınmadığına işaret eden Alan, "Yurt dışında 'ucuz zeytinyağı' olarak biliniyor. Biz yaptığımız üretimle aslında Türkiye'den de çok iyi yağlar çıkabileceğini, farklı çeşitlerin güzel işlenebileceğini dünyaya gösteriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Alan, ülkede birçok farklı zeytin çeşidinin olduğunu, bu bakımdan Türkiye'nin en büyük koleksiyon bahçesini oluşturma hedefinde olduğunu söyledi.

Bahçesine birçok zeytin çeşidini diktiklerini ifade eden Alan, "Tüm yerel zeytin çeşitlerinin bir arada olmasını, bu zeytin çeşitlerinin tek bir bahçe içerisinde hasadını yapmayı istiyoruz. Türkiye'nin yerel zeytin çeşitlerini en iyi işleyen firma olmak gibi bir niyetimiz var." dedi.

"Küresel ısınma zeytinyağı fiyatını artırıyor"

Alan, son yıllarda zeytinyağında yaşanan fiyat artışlarında küresel ısınmanın büyük bir rolü olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu sene piyasada işlenmek üzere alınan zeytin maalesef dolar bazında arttı. Bunun sebebi küresel ısınma nedeniyle meydana gelen zamansız yağışlar ve kurak bir yaz geçirilmesi. Bunun sonucunda hasat miktarı düştü. Küresel ısınma devam ettikçe tüm tarım ürünlerinde olduğu gibi zeytin ve zeytinyağında da fiyat artışları ile karşılaşma durumu söz konusu olabilir. Bu nedenle bizlerin, üzerimize düşeni yapmamız lazım. Su kaynaklarını ve doğayı olabildiğince korumak gerekiyor."

Kaynak: AA / Ekonomi

Zeytinyağı Türkiye Dünya Çocuk Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title