Haberler

Avrasya Tüneli Projesi'nde Son 75 Metre!

Güncelleme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, "Avrasya Tüneli Projesi'nde deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Asya ve Avrupa'yı deniz tabanı altından geçen karayolu tüneliyle birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli Projesi'nde en önemli aşamanın başarıyla tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, "Projede deniz altında kazılan tünelde son 75 metreye gelindi." dedi.

YÜZDE 97'Sİ BİTTİ

Bilgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğu ve batı yönünde karada inşa edilen tünellerin kazı işleminin tamamlandığını, deniz altındaki tünelde ise yüzde 97 ilerleme sağlandığını, tünelin kazı işlemlerinin bu ay sonuna kadar bitirilmesinin hedeflendiğini bildirdi.

BU AY SONU TAMAM

Dünyanın en iyi mühendislik projelerinden biri olan Avrasya Tüneli Projesi'nde ( İstanbul Boğazı Kara Yolu Tüp Geçişi) tarihi günün yaklaştığına dikkati çeken Bilgin, TBM (tünel açma makinesi) diye adlandırılan makineyle deniz altında delinen tünelde, 19 Nisan 2014'te Asya Yakası'nda başlayan kazı çalışmalarının bu ay sonuna kadar Avrupa Yakası'nda tamamlanacağını kaydetti.

'TÜNEL AÇMA ÇALIŞMALARI TAMAMLANMAK ÜZERE'

Proje için özel olarak üretilen ve İstanbul Boğazı altında 3.344 metrelik alanı kazarak ilerleyen tünel açma makinesiyle iki kıtanın deniz tabanı altında birleştirilmiş olacağına işaret eden Bilgin, "Türkiye, tünelcilik teknolojisinde çığır açan Avrasya Tüneli ile dünyanın en başarılı mühendislik eserlerinden birine sahip olacak." diye konuştu.

'TRAFİĞİN EN YOĞUN OLDUĞU NOKTA 15 DAKİKAYA İNECEK'

Her iki yakadaki kara yolu tünellerinde de kazı çalışmalarının tamamlandığını belirten Bilgin, proje kapsamında yol ve sanat yapı çalışmalarının sürdüğünü, Kazlıçeşme-Göztepe hattında hizmet verecek Avrasya Tüneli ile İstanbul'da trafiğin çok yoğun olduğu güzergahta yolculuk süresinin 15 dakikaya kadar inerek, güvenli ve konforlu yolculuk imkanı sağlanacağını söyledi.

'DEPREME KARŞI DAYANIKLILIĞI ÖZEL OLARAK ARTIRILDI'

Avrasya Tüneli Projesi'nin toplam bin 672 bilezikten oluştuğunu belirten Bilgin, muhtemel büyük bir depremde tünelin dayanıklılığını artırmak amacıyla iki ayrı noktada özel sismik contanın monte edildiğini söyledi.

Bilgin, projenin sahip olduğu yüksek standartlar nedeniyle Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) sürdürülebilirlik açısından en başarılı projelere verdiği "En İyi Çevresel ve Sosyal Uygulama Ödülü"ne layık görüldüğünü de ifade etti.

'KAMU KAYNAKLARINDAN HİÇBİR HARCAMADA BULUNULMUYOR'

Proje yatırımı için kamu kaynaklarından hiçbir harcamada bulunulmadığına dikkati çeken Bilgin, "Proje, yap-işlet-devret modeliyle, yaklaşık 1 milyar 245 milyon dolarlık finansmanla gerçekleştiriliyor. Projenin tasarım ve inşaatını gerçekleştirecek ATAŞ, tünelin 24 yıl 5 ay süreyle işletilmesini üstlenecek. İşletme süresinin tamamlanmasıyla Avrasya Tüneli kamuya devredilecek." diye konuştu.

PROJENİN BÖLÜMLERİ:

Kısım 1 Avrupa Yakası Yol ve Kavşak Düzenlemesi 5,4 kilometrelik sahil yolu Kazlıçeşme'ye kadar 6 şeritten 8 şeride çıkarılıyor. Yaklaşık 1,5 kilometrelik kısım yer kotunun altına alınarak, kavşak düzenlemeleri ve yan yollar yapılıyor.
Kısım 2 Boğaz Geçişi 5,4 kilometre (TBM ve NATM tünellerden oluşuyor.)
Kısım 3 Asya Yakası Yol ve Kavşak Düzenlemesi D-100 karayolunun 3800 metrelik bölümünde yol ve kavşak düzenlemesi ile mevcut yol 6 şeritten 8 şeride çıkarılıyor.

PROJE BİLGİLERİ:

Proje toplam boyu 14,6 kilometre
Tünel kısmının boyu 5,4 kilometre
TBM (Deniz altındaki kısım) tünel toplam boyu 3,34 kilometre
En derin noktanın deniz yüzeyinden derinliği 106 metre
Bu noktada tünel üstündeki örtü kalınlığı 55 metre
Denizin en derin noktasında deniz tabanı derinliği 62 metre
Bu noktada tünel üstündeki örtü kalınlığı 26 metre

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Feridun Bilgin İstanbul Avrasya 3. Sayfa Emlak Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500

Yorumlar (36)

hizmetler bu ülkenin ve milletin gelecegi icin:

Varsa simdiye kadar böyle projelerin 1 tanesine imza atabilen bir parti O partinin adini yazsin Bekliyoruz

36
4
yanıtYanıtla
ahmet:

boş konuşma koyun, devlet garantili iş bunlar, iş batarsa zararı devlet öder, ayrıca yapanlar bunların adamı, hem bu paralı yol, senelerce seni beni soyacaklar, 1 iyi iş 100 kötü iş, sonrasını gerisini görmeden sadece yapıldı diyip geçmen ne kadar sığ görüşlü olduğunu gösterir, yazık sana be. . .

yanıt4
yanıt13
AKP LİLERE SORU:

MAL İNSANLAR ;755 kurum milyon metrekarelik arazileriyle ona buna satıldı..TÜPRAŞ-PETKİM-TELEKOMUN 2014 CİROSU 64 KATRİLYON LİRA..DİKİLİ AĞAÇ MASALINI PARTİ BİNASINDA NAMUSUNU MAKARNAYA İCARA VERENLERE ANLATIN....Bu ÜLKEDE YOL YAPTIK DİYE ÖVÜNÜRSÜNÜZ;BENZİN 4.5 TL ,ÖTV YÜZDE 160 ,2 YILDA BİR MUAYENEDEN GEÇİR;BİR DE İSPARKI HANIMA VER ORADAN KALDIR KATRİLYONLARI..OH NE ALA..BU VERGİLERLE UZAY YOLU YAPSANIZ AZ GELİR..CAHİL CÜHELA ALT KADEME MORONLAR....

6
17
yanıtYanıtla
sokakdan duyduğunu yaz:

iyi sallamışsın arada benzin fiyatı tutmuş

yanıt6
yanıt1
Konya42:

Size kalsa her Yer Kankirmizi Vatan ikiye bölünmüs Milett Dagda aclikdan ölmüs, Türk Kürt Alevi Laz Cerkez hepsi ayri ayri olmus ve biribirinle Irtibati tamaman kopmus. Gelir ise Silahlara ve Bombalara harcanmis Yol degil Don bile bulunamaz hale gelmis olurdu Türkiye! Yiyen varsa dediklerini yesin! Affiyet olsun!

yanıt1
yanıt1
Ecevitt:

Adam dogru soylemis..neyin peskes cekildigini kim biliyor ki?

yanıt0
yanıt1
AKP NİN SATTIĞI KURUMLAR:

AKP TAM 755 devlet kurumunu satarak bunların bir kısmıyla yol ve hastane yapmıştır.PARALARIN KALAN KISMI MEÇHUL....

4
12
yanıtYanıtla
BEN ONURLU BİR CHPLİYİM:

ATAMİZİN DEVRİM VE İNKİLAPLARİNA LAİK CUMHURİYETE BAGLİ ATATURKCU CHPLİYİM. BAGNAZ GERİCİ HİRSİZ HAİN AKPARTİNİN ULKEMİN DOGAL ALANLARİNDA YAPTİGİ YOL HİZLİ TREN TUNEL BARAJ KOPRU HAVAALANİ GİBİ HİZMETLERE KOKTEN KARSİYİM VE ONURLU OLDUGUM İCİN HİCBİRİNÎ KULLANMİYORUM. BUTUN CHPLİLERDE ONURLU DAVRÁNSİN VE BUNLARİN YAPTTİGİ İSLERDEN FAYDALANMASÎN. BİZE ATAMİZİN MİRASİ DEMİRYOLLARİ VE PATİKA YOLLAR YETER. LAİK ATATURKCU CÚMHURİYET YİKİLMAYACAK.

2
14
yanıtYanıtla
Y....:

AKP nin yaptigi yollari,havalanlarini,hizli trenleri,tünelleri,AVM leri,Spor tesislerini,Üniversiteleri,Hastaneleri ,senin gibi düsünen chp li geri zekalilar kullanirsa SEREFSIZDIR bunlar daha aklima gelenler,aklima gelmiyenleride kullanir veya faydalirsaniz ONURSUZSUNUZDUR bunuda 1930 larda kalan beyninize yazin,KÜSTAH GERILER SIZI.

yanıt3
yanıt1
ştk nnnnnoonossssuu:

ştk projeler senin ggööööö. . . . . . . . . . . . üne cok saglam girmişki acın var herhalde nonoş

yanıt4
yanıt0
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title