Haberler

ATO Başkanı Baran: "Hemen Her Sektörde İstihdam Edilmek Üzere Ara Elemana İhtiyaç Var Ancak Bulamıyoruz"

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyasının satış personelinden pazarlamacıya, dikişçiden tornacıya kadar her alanda yetişmiş eleman bulmakta zorluk çektiğini belirterek, “Hemen her sektörde istihdam edilmek üzere ara elemana ihtiyaç var ancak bulamıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, iş dünyasının satış personelinden pazarlamacıya, dikişçiden tornacıya kadar her alanda yetişmiş eleman bulmakta zorluk çektiğini belirterek, "Hemen her sektörde istihdam edilmek üzere ara elemana ihtiyaç var ancak bulamıyoruz" açıklamasını yaptı.

ATO Başkanı Gürsel Baran, bugün yazılı bir açıklama yaparak çeşitli sektörlerdeki ara elaman sıkıntısına değindi. Baran, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilerde işsizlik oranının yüzde 10,3 düzeyinde olduğunu hatırlatarak, "İşverenlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda yetişmiş işgücünü bulabilmesi halinde işsizlik oranı yüzde 5'in altına rahatlıkla inebilir" dedi.

ATO Başkanı Baran'ın açıklaması şöyle:

"HAZIR GİYİMDEN TEKSTİLE, SİGORTA SEKTÖRÜNDEN SAĞLIK TURİZMİNE, MOBİLYA ÜRETİMİNDEN SANAYİ ÜRETİMİNE KADAR HER ALANDA ARA ELEMAN SORUNU YAŞANIYOR"

"İŞKUR'da bile açık işlerin sayısı artıyor. Temizlik görevlisi, satış danışmanı, garson, makineci (dikiş) konfeksiyon işçisi, ön muhasebeci, kaynakçı, özel güvenlik görevlisi, ambar/depo görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı, paketleme işçisi, şoför-yük taşıma, kasiyer, elektrikçi, aşçı, bulaşıkçı, çağrı merkezi operatörü, reyon görevlisi, forklift operatörü arananlar listesinde yer alıyor. Üniversite eğitimi gören gençlerimiz, haklı olarak eğitim aldıkları alanlarda istihdam edilmek istiyor. Hal böyle olunca gazetelerde ara eleman sıkıntısına ilişkin haberler okuyoruz. Hazır giyimden tekstile, sigorta sektöründen sağlık turizmine, mobilya üretiminden sanayi üretimine, turizmden hizmet sektörüne kadar her alanda ara eleman sorunu yaşanıyor.

"İŞVERENİN YATIRIM VE ÜRETİM İŞTAHI SEKTEYE UĞRUYOR"

Türkiye mevcut şartlarda yatırım ve üretim konusunda gelişme yolunda bir ülke. İş insanlarımız küresel ekonomiden daha fazla pay alabilmek için yatırım ve üretimlerini artırma gayretinde. Milyon dolarlık yatırımlardan binlerce liralık üretim makinalarından bahsediyoruz ancak günün sonunda iş o makinayı kullanacak, o yatırımda görev üstlenecek, o pazarlamayı yapacak ara elemana geliyor. Şirketlerimiz yurtdışından sipariş alıyor, ihracat için büyük fırsatlar doğuyor ancak ara eleman sorunu yüzünden ihracatı zamanında yetiştirememe riski ortaya çıkıyor. Genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 20,3 olduğu ülkemizde işverenler olarak yetişmiş ara eleman bulamıyoruz. Madem bulamıyoruz biz yetiştirelim diyoruz. Maddi manevi sorumluluk üstlenerek yetiştirdiğimiz eleman da ilk fırsatta başka bir işe transfer oluyor. Eleman yetiştirmek için yaptığı maddi manevi yatırımı boşa çıkan işverenlerin yatırım ve üretim iştahı sekteye uğruyor"

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Gürsel Baran Türkiye Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title