Haberler

Askıda Reçete Bornova'da ilk ödemeler Başkan İduğ'dan

Güncelleme:

Bornova Belediyesi'nin İzmir Eczacılar Odası işbirliği ile Ramazan Bayramı öncesinde başlattığı "Askıda Reçete Bornova" kampanyası yoğun ilgi görürken toplanan bağışlarla ilk ödemeleri Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ yaptı.

İduğ, ilaçlarını veresiye defterine yazdıran ihtiyaç sahibi vatandaşların borçlarını kapattı, kampanyaya destek olan herkese teşekkür etti.

Başkan Mustafa İduğ, koronavirüs salgını sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle ilaç alamayan ya da aldığı ilacın parasını ödeyemeyen vatandaşlara destek olmak amacıyla başlattıkları "Askıda Reçete" kampanyasında Yeşilova ve Çamdibi'ndeki iki eczaneye ödeme yaptı. Bornova Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Ünal ve Başkan Yardımcısı Ercan Kahya ile birlikte veresiye defterlerini inceleyen İduğ, ilgili belgeleri de alarak kayıtlı bir şekilde ödemesini yaptığı vatandaşların borç listesindeki isimlerini kendi eliyle sildi, kapattığı veresiye defterini yırtıp, attı.

Destek daha da artmalı

Koronavirüs salgını nedeniyle pek çok Bornovalının işinden olduğunu ya da gelir kaybına uğradığını ifade eden Başkan Mustafa İduğ, "Bu vatandaşlarımız için devletin karşıladığı bedel dışında kalan miktar bile büyük bir yük olabiliyor. Bu nedenle başlattığımız kampanyanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Başta iş adamları olmak üzere tüm hayırseverlere teşekkür ediyor, verilen desteğin artarak devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Eczacılardan teşekkür

Başkan İduğ'a ve hayırseverlere hem ihtiyaç sahibi vatandaşlar hem de kendi adlarına teşekkür eden Eczacılar ise duygularını; "İnsan sağlığı herşeyden önce gelir. Bize ilaç almaya gelen vatandaşı parası yok diye geri gönderemeyiz. Bu yüzden koronavirüs salgını sürecinde çoğumuz veresiye defteri tutmaya başladık. Bu önemli bir sorun karşısında gösterdiğiniz hassasiyet herkese örnek olmalı" sözleriyle dile getirdi.

Kampanya ile Bornova genelindeki tüm eczanelerde borçların kapatılması, ihtiyaç duyan herkesin ilaçlarını alabilmesi amaçlanıyor. Bornovalılar, Belediyenin resmi web sitesinde bulunan "Askıda Reçete" bölümünde yayınlanan listedeki eczanelerle iletişime geçerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların borcunu kapatabiliyor.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Mustafa İduğ Koronavirüs Bornova Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

3 ilçe ve 4 belde yeniden sandığa gitti! İşte çıkan sonuçlar

Bakmadan Geçme

YKS sınavı ne zaman 2024? YKS (TYT-AYT-YDT) sınavı kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? Resmi Gazete bugün (3 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title