Haberler

Asgari ücretin ardından sıra emekliye geldi! Masada 2 farklı zam senaryosu var

Güncelleme:

Asgari ücretin ardından sıra emekli zammına gelirken, masada 2 farklı senaryo bulunuyor. Emekli zammı sadece 6 aylık enflasyona göre yapılırsa en düşük maaş 9 bin lira sınırlarına, enflasyona bir de refah payı eklenirse rakam 10 bin lira seviyelerine çıkacak.

Asgari ücretin belli olmasının ardından gözler memur ve emekli zammına çevrildi. Mart ayında en düşük maaşın 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının ardından şimdi emeklilere bir zam daha yapılacak. Enflasyonun belirleyici olacağı artışta masada 2 farklı senaryo bulunuyor. Zam sadece enflasyona göre yapılırsa rakam 9 bin sınırlarına, enflasyona bir de refah payı eklenirse 10 bin lira seviyesine çıkacak.

ENFLASYON KRİTİK ÖNEME SAHİP

Emekli zammında enflasyon kritik bir öneme sahip. Merkez Bankası, Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre haziran ayında enflasyonun yüzde 2,81 artması bekleniyor. Buna göre, 6 aylık enflasyon yüzde 18,50 oluyor.

MASADA 2 FARKLI SENARYO

Emekli zammı için 2 farklı senaryo konuşuluyor. Artış ya sadece 6 aylık enflasyona göre, ya da enflasyon artı refah payı ile yapılacak.

ARADA BİN LİRALIK FARK VAR

Merkez Bankası'nın tahminlerine göre zam yapılırsa en düşük maaş yüzde 18.50 artışla 7.500 TL'den 9 bin 887 liraya çıkacak. Ancak asgari ücrete yapılan zammın referans alınması durumu da var. Bu yol tercih edilirse 6 aylık enflasyon rakamına refah payı da eklenerek zam oranı yüzde 34'lere çıkacak. Böylece en düşük maaş 10 bin lira seviyesine yükselecek.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Emekli Zammı Zam Ekonomi Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Bakmadan Geçme

Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500

Yorumlar (20)

By rabsin:

Emekli prim gün sayısına göre yapılandırılma lı ve ona göre ücretlendirilmeli , 10 bin gün prim ödemiş maaşından kesinti olmuş 3600 gün ödeyen de aynı maaşı alıyor. Devlet ya fazla ödediğimİz primlerimizi iade etsin ya da ona göre düzenlesin maaşları

625
56
yanıtYanıtla
Mehmet YILMAZ:

Yerden göğe haklısın. Herseyin ayarını o kadar bozdular ki. En az alanı yükseltiyorsun tamam olsun. Peki yükselttiğin seviyedeki adamın maaşı neden yerinde duruyor. Bu nasıl bir adalettir Allah aşkına ya.

yanıt8
yanıt1
Cry:

Çok akıllıyızda ondan 10 bin gün ödüyoruz. Hatta 3600 asgari ücretten ödeyen ile asgari ücretin 2.5 3 katını ödeyen arasında 500 TL bile oynamaması insanı ne yerine koyuyor siz söyleyin.

yanıt7
yanıt0
Orhan Yıldırım:

10 bin primi fazla maaş almak için yatırmadınız evet bi adaletsizlik var ama sizin algıladıgınız oranda değil 3600 yatıranda keyfinde 3600 de kalmamıştır emin ya işveren ssk yı yatırmadı ya adam iş aradı bulamadı yada inşaatlarda sezonluk çalıştı.Ne yapsın bu adam ölsünmü ?

yanıt3
yanıt17
Klm :

Katılıyorum buna acil bir düzenleme gelmelidir.bu durumda bizim gibi 10000 iş günü 33 sene ve 2 yılda yaş haddi beklemiş biri olarak bir son bir yıldır hükü Politikasından dolayı hiç zam almadık benim maaşım yerin de durdu en düşük dedikleri maaş bana eşitlendi Haksızlığı dur diyecek bir Allah kulu yok.

yanıt22
yanıt2
Kubilay Kıyıcı:

3600 günü tavandan yatıran ile 10000günü asgari ücretten yatıran aynı miktarda prim yatırır mı? Bireysel emeklilikte de bu böyledir. Primin toplam tutarı önemlidir. Ayrıca esas mesele 2008den sonra aylık bağlama oranlarının % 70den %50ye çekilmesidir.

yanıt13
yanıt0
Sezgin Kahraman:

Aynen herkeze aynı zam ozaman benden niye çok sigorta pirmi kestiniz verin paramı geri

54
3
yanıtYanıtla
Ahmet İhsan Asma:

Tabana zam ver ama tabana yağdırıp diğerlerini azdırma diğerinden alıp tabana verip ayar yaparsan bu samimi olmaz.

41
5
yanıtYanıtla
DOĞAN KEMER :

ödemeseydin fazla prim bugünleri düşünmedin mi,yarın belki hiç alamayacaksın

2
37
yanıtYanıtla
murat akyol :

Boşuna 11.000 gün prim ödedim. Tesadüfen emekli olanla benim aramda 90 TL var. Allah a havale ediyorum.

23
1
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title