Haberler

Bakan Işıkhan: Asgari ücrette henüz rakam belli değil, bu hafta içi açıklayacağız

Güncelleme:

Asgari ücret görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz. Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor." dedi.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan başta olmak üzere, toplumun genelini ilgilendiren yeni asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç devam ediyor. Milyonların merakla beklediği kararın bu hafta içinde açıklanması bekleniyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, henüz bir rakamın belli olmadığını söyledi.

"BU HAFTA İÇİNDE AÇIKLAMAYI ARZU EDİYORUZ"

Kararın bu hafta açıklanacağını belirten Bakan Işıkhan, "Toplantı için henüz karar almış değiliz. Ekipler çalışıyor. Teknik bir analiz söz konusu. O analizler bittikten sonra 3 temsilcimiz var biliyorsunuz; hem kamu hem özel hem de işveren temsilcilerimizin katıldığı. İnşallah bu hafta içinde açıklamayı arzu ediyoruz" dedi.

"BİR RAKAM YOK, KOMİSYON ÇALIŞIYOR"

Henüz bir rakam belirlenmediğini de söyleyen Bakan Işıkhan, "Bir rakam yok, komisyonumuz çalışıyor. Şu an paylaşacak bir şeyimiz yok çünkü o zaman Asgari Ücret Tespit Komisyonumuza haksızlık etmiş oluruz. Çalışıyorlar. Geldiği zaman da biz 3 taraf olarak yan yana geleceğiz, kararı verip açıklayacağız." şeklinde konuştu.

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Bakan Işıkhan, çalışan emekliye 5 bin liralık ikramiye ödemesi ile ilgili olarak da "Bakanlık olarak da çalışmalarımızı hazırladık, resmi gazeteye çıkar çıkmaz. En kısa sürede, biz hazırlıklarımızı yaptık." ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından toplantıya çağrılıyor ve yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında teamül üzerine aralık ayında dört kez toplanıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET 11 BİN 402 LİRA

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 13 bin 414 lira 50 kuruş, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 11 bin 402 lira 32 kuruş olarak uygulanıyor. Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 15 bin 762 lira 4 kuruş. Bunun 13 bin 414 lira 50 kuruşu brüt asgari ücret, 2 bin 79 lira 25 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 268 lira 29 kuruşunu işveren işsizlik sigorta primi oluşturuyor.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Işıkhan Asgari Ücret İş Dünyası Politika Ekonomi Haberler

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok'

AK Parti'yi karıştıran ikramiye iddiası! "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önüne götürmeye yüzüm yok"

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a cinsel saldırı suçundan hapis cezası

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Erdoğan: Sahipsiz köpeklerin sahiplendirilmesini amaçlıyoruz, bunu başarabilirsek sonraki adıma gerek kalmayacak

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

Anne ve babasını vurup kafasına sıkan gencin dayısı: Uyuşturucu parası istemiş, vermeyince olayı gerçekleştirmiş

500

Yorumlar (13)

recep kaya:

TEKNİK OLARAK EMEKLİ HAZIR ASGARİ ÜCRETLİ ELİ MAKUM DİYCEM LAKİN ARTIK ONLARDA CESARETLİ 18500 KESİNLİKLE ALTI OLMAMALI EMEKLİ İSE TEKNİK OLARAK 14 ÜZERİ OLMALI HAAAAA HERKESİN SESİ DUYULSA ASGARİ 20 EMEKLİDE 15 16 OLMALI

43
11
yanıtYanıtla
recep kaya:

EKSİ LIKE CILAR BENDE ŞUANKİ YÖNETİME DESTEK VERENLERDENİM SAKAYLA 10 CIVARI EMEKLİ 16 KÜSÜR ASGARİ GELİRSE KETEN HELVA GİDER KAZANDİBİ YERİZ DİYCEMDE PARAMIZ YETMEZ

yanıt2
yanıt11
Muhalif:

Eskiden emekli maaşları ödenemiyordu diyenler asgari ücreti 2 buçuk katı alırdı şuan emekli maaşları asgarinin yarısında aslında o zamanla bu zaman aynı şeyi yaşıyoruz o zamanda asgari ücretin yarısı kadar ödenseydi devlet ödeme imkanı bulurdu

yanıt3
yanıt3
Garip GÜLLÜ:

Vekillere veya reise zam konuşulsa 1 saate biterdi bu iş.

39
3
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

Çok çalışıyorsunuz nisana kadar tatil yapın sonra açıklarsınız.

40
1
yanıtYanıtla
MUSTAFA YILDIRIM :

şu an Ülke şartlarında olması gereken en düşük ücret 45.000 TL 'dir. 15 yıl öncesinin gelir - giderlerini karşılaştırın bu rakkam çıkacaktır.

28
4
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Pazardamıyız abi,aylardır ücretmi konuşulur.Harbi olun yok elimizde diyin ya.

16
3
yanıtYanıtla
ERKAN :

halen rakam yoksa aniden şu olsun deyip mi açıklayacaksınız 1 aydır bir rakamda uzlaşmadınız

17
1
yanıtYanıtla
Emin Alıç:

Uzlaşı konusu rakamlar var olduğunu düşünüyorsunuz. İlginç...

yanıt0
yanıt4
Ali Çelik:

Valla emekli ve çocukları başlatacak AKParti nin çöküşünü altın vuruşu askeri ücretli yapacak gerçek bu malesef güven bitti

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title