Haberler

Üçlü zirve sonrası Bakan Işıkhan'dan ilk sözler: Asgari ücretin açıklanacağı gün henüz belirlenmedi, çalışıyoruz

Güncelleme:

Milyonlarca insan temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zamma kilitlenmişken, rakamı belirleyecek komisyon ise bu sabah 2. kez toplandı. Öğleden sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK ve Türk-İş başkanlarını kabul etti. Görüşmenin ardından konuşan Işıkhan, "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren asgari ücret zammıyla ilgili süreç devam ediyor. İlk toplantısını 13 Haziran'da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleştiren komisyon, ikinci toplantı için bugün saat 10.00'da bir araya geldi.

BU HAFTA 3. TOPLANTI YAPILACAK

Toplantının ardından ilk açıklama Türk-İş Temsilcisi Ramazan Ağar'dan geldi. Ağar, "Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum." dedi.

"AÇIKLANACAĞI GÜN BELİRLENMEDİ"

Saat 14.00'te ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya geldi. Toplantının ardından gözlerin çevrildiği Bakan Işıkhan, "Asgari ücretin açıklanacağı gün belirlenmedi, üzerinde çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Ekonomi

Vedat Işıkhan Türk İş Sözler Tisk Ekonomi Güncel Haberler

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

İsrail vahşetinin durması artık an meselesi! Blinken, uçağa biner binmez Bakan Fidan'ı aradı

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

1 ton domuz eti ele geçirildi! Yakalanmasalar vatandaşa yedireceklerdi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Zeynep Bastık ve Serkay Tütüncü dudak dudağa görüntülendi

Bakmadan Geçme

Havalar ne zaman ısınacak? Havalar ne zaman, hangi tarihte ısınıyor? Meteoroloji tarih vererek uyardı! Prens 3. sezon ne zaman çıkacak? Prens 3. sezon var mı, nerede yayınlanacak? AÖF sınav sonuçları ne zaman açıklanır? AÖF sınav sonuçları nereden, hangi siteden öğrenilir? AÖF sonuç sorgulama ekranı 2024! 1 HAZİRAN TV YAYIN AKIŞI: Bugün hangi diziler var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW LGS sınavı kaç dakika? LGS sınavı saat kaçta başlıyor, saat kaçta bitiyor? İşte 2024 LGS sınav süresi! WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 1 Haziran Cumartesi Whatsapp neden yüklenmiyor, kasıyor? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya ayrıldı mı? Yasemin Kay Allen ile Erdal Kaya neden ayrıldı? Cumartesi günleri noter açık mı? Cumartesi günleri noterler saat kaça kadar açık, kaçta kapanıyor? 1 HAZİRAN BİM AKTÜEL YENİ GELEN ÜRÜNLER! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Özer Çiller öldü mü? Özer Çiller kimdir, nerden öldü? Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller öldü mü? Askerlik kaldırılacak mı? Zorunlu askerlik kaldırılıyor mu, neden? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu! 1 Haziran hangi burç? 1 Haziran'da doğanlar hangi burç oluyor? 1 Haziran tarihi hangi burç olur? KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN 2024? Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor, bitiyor? LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

Jose Mourinho'nun ilk talebi ortaya çıktı: Kimseyi satmayın, herkesi görmek istiyorum

500

Yorumlar (12)

sade vatandaş:

eskiden bir kişi dört kişiye bile bakar ev alırdı şimdi anca belediye ekmek kuyruğuna girip ekmek alıyor

135
13
yanıtYanıtla
felaket tellalı:

meydanı boş buldun sallıyon :))

yanıt11
yanıt42
Dengiz Elm:

Meydan boş değil felaket tellalı. Sade vatandaş haklı.

yanıt0
yanıt0
Adil Basyigit:

Toplanın 3 toplanın 5 toplanın olmadı 10 toplanın nasıl olsa economist çıkıp asgari ücret şu diyecek ve bitecek sizin toplanmanız fasa fiso laga luga

106
9
yanıtYanıtla
Mmmttt:

Asgari ücret bu gidişle memur maaşlarını geçer. Napsak memurluktan istifa edip Asgari ücretlemi çalişsak. O kadarda okumuştuk Lisansından yüksek lisansına kadar oysaaa..

14
100
yanıtYanıtla
ERKAN :

senin asgari ücretten mi haberin yok memur maaşından mı?

yanıt3
yanıt1
Can AKPİNAR:

Siz memurlar asgarî ücretli olmasa arkanızı toplucak adam yok adam

yanıt4
yanıt3
Can AKPİNAR:

Çok konuşma çok asgarî ücretli olmasa arkanızı toplamıcak kadar acizsiniz

yanıt13
yanıt3
erkan yüksel:

dahada rezıl bır durum..adamlar avrupada 500 dolara kaban alıyor kışın

81
4
yanıtYanıtla
Shef :

İnşallah 2 kulağına da kulaklık takmamıştır.

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title