Haberler

Antalya'ya 3. Havalimanı Geliyor

Güncelleme:

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanı için Kaş ile Demre arasında süren yer tespiti tamamlandı. Havalimanı yapılacak arazi belirlendi.

Antalya'da turizmcilerin ve Batı Antalya bölgesinde yaşayan vatandaşların sabırsızlıkla beklediği 3'üncü havalimanının yerinin belirlendiği öğrenildi. A haber'de yer alan bilgiye göre Kaş- Demre arasında süren yer tespiti çalışmaları tamamlandı. Belirlenen arazinin tam yeri arsa spekülasyonunun önüne geçmek için son ana kadar açıklanmayacak.

RAPOR TAMAMLANDI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Hamdi Yıldırım, Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Fatih Turan ve Sivil Havacılık uzmanlarının yürüttüğü çalışmaların raporu da sonuçlandırıldı.

100 KİLOMETRE KURALI

Yeni ŞAfak'ın haberine göre yer tespiti çalışmalarının 'Antalya'nın batısına yapılacak yeni havalimanı kentteki ana havalimanını etkiler mi?' tereddüdünü ortadan kaldırdığı da belirtildi. Araştırma sonunda, Kaş- Demre bölgesinin Antalya merkeze 200, Dalaman Havalimanı'na ise 190 kilometre, belirlenen alanın ise iki havalimanının arasında bir yerde olduğu ve her 100 kilometrede bir havalimanı kuralına da uygun olduğuna dikkat çekildi.

Havalimanı için belirlenen arazinin Kaş, Demre arasında ve Finike'ye çok yakın olduğu sızan bilgiler arasında yer aldı. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü uzmanlarının, uçakların yaklaşma sorunu yaşayıp yaşamayacağı yolundaki araştırmalarının da tamamlandığı belirtildiği çalışmalarda, havalimanı yapımı için arazinin her türlü şarta uygun olduğu kanısına varıldığı ve fizibilite çalışmalarına göre hareket edileceğinin altı çizildi.

YAP-İŞLET-DEVRET İLE OLABİLİR

Antalya'nın batısına yapılacak 3'üncü havalimanının hangi modelle yapılacağı ise netlik kazanmadı. DHMİ yetkililerine göre, yatırımın yap-işlet-devret modeliyle yapılması mümkün görünüyor. Bu modelle havalimanının yapımına talip kurum ve kuruluşlar olduğu vurgulanırken, yatırım programına teklif edildiği de kaydedildi. Havalimanının her türlü uçağın inebileceği bir havalimanı olması ve gelişmeye müsait olacak şekilde planlanması için çalışmaların titizlikle yürütüldüğü açıklandı.

DETUYAB İHALEYE TALİP

Öte yandan Batı Antalya Havalimanı projesi turizmcileri sabırsızlandırmaya başladı. DETUYAB Başkanı Hasan Akıncıoğlu, daha önce de açıkladığı gibi 'Projeye talibiz' dedi. Akıncıoğlu, bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a bir yazı gönderdiklerini belirterek, "Havalimanı projesi yap-işlet-devret modeli ile ihaleye çıkarılması halinde, DETUYAB olarak projeye talibiz. Birliğimizde yer alan yatırımcı şirketler turizm ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren konusunda deneyim sahibi kuruluşlar olup, 2 inşaat kökenli firmamız ise Türkiye'de yer alan 2 havalimanı inşaatını gerçekleştirme tecrübesine sahiptir." dedi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Hüseyin Yıldırım Fatih Turan Antalya Demre Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? SEYRAN ÖLECEK Mİ? Yalı Çapkını Seyran diziden ayrılıyor mu? #127916 YALI ÇAPKINI 69. BÖLÜM FRAGMAN yayınlandı mı? Tahlil nikahı nedir, hülle nedir? Tahlil nikahı nasıl yapılır, şartları nelerdir? Emekli maaşına Temmuz'da ne kadar zam gelecek? (%) Emekliler ne kadar zam alacak? Memurlar ne kadar zam alacak? (%) 4 aylık memur enflasyon farkı belli oldu mu, Temmuz'da memura ne kadar zam yapılacak?
500

Yorumlar (14)

XboyMobil-IOS:

Antalya oteller oluk oluk icradan satışa çıkıyor ne havalimanı? Önce bi turizmi düzeltin.

14
4
yanıtYanıtla
ersin:

tr de en cok gurbetcisi vatandasi olan yer yozgat yozgata da yapin bizim neyimiz eksik yoksa oy vermem bidahaki sefere akpye antalyadan alsin oyu

7
6
yanıtYanıtla
Bende Yazayim:

Bu Havalimani cok yonlu hem, Tarimsal hem Turizm hemde Askeri acidan onemli bir yer, Yunanistan Meis adasinin karsisinda. Hatta Ovalardaki Tarim arazilerine yapilmamasi daha guzel, cunku Akdeniz civarinda fazla duzluk Ovalar yok ve buda kendi ayagimiza kursun atmis oluruz. Son olarak cevreci Arkadaslarida fazla ilgilendiren bir yer degil cunku Makilik alan ve taslari sabit olan corak yerler. Ulkemizi dusunmek dilegiyle.

10
0
yanıtYanıtla
ugurcan:

antalyaya yapılcana yozgata yapılsın kardeşim iç anadoluda en iyi yer

5
5
yanıtYanıtla
PAYDOS:

MANİSAYA NEDEN HAVAALANI YAPIMIYOR. BÜYÜKŞEHİR OLDUK. HALA İZMİRE MECBURİYETİMİZ VAR. MANİSALILAR BİLİRLER HAVAALANINA GİTMEK BÜYÜK BİR ZULÜM. ÇOK UZAK. 1 BUÇUK MİLYON İNSAN YAŞIYOR BURADA. YOLLARDA REZİL OLUYORUZ. HÜKÜMET DUY SESİMİZİ MANİSAYA DA BİR HAVAALANI İSYTİYORUZ

8
1
yanıtYanıtla
egeli:

cok haklisin topragim, Manisa bolgesinede hava alani yapilmasi lazim, en iyisi Salihli Manisa arasindaki , Turgutlu ilcesi olabilir, tam merkezinde.

yanıt0
yanıt1
kemalist:

istemezük. Büst yapın da tapınak az.

1
5
yanıtYanıtla
SerdarMobil-IOS:

?????? Tam gaz ileriiiii. Yürü uzun adam,bu koyunlar seninle?? Hele bi antalya gidip bakın,kimler var orda??

1
5
yanıtYanıtla
Türkiye:

Kızıl domuzlar sürüsü kiminle onu da yaz.

yanıt0
yanıt2
Iyi:

Büyúk bisey olsun klasli simdikini begenmedim bir kere yapin tam yapin almanyalilar gibi

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title