Haberler

Anantara: Hamam Kültürünüz Var, Spa'ya Hazırsınız

Asroria Alışveriş Merkezi'ndeki İlk Şubesiyle Pazara Girecek Olan Taylandlı Spa Markası Anantara, 2010'a Kadar Türkiye'de Beş Merkez Açacak. Merkezlerin Yatırımını Astaş Gayrimenkul, İşletmesini Anantara Yapacak. Anantara Spa Ceo'su Steven Conguy, Bölgede Büyüme Planı Çerçevesinde Türkiye'ye Geldiklerini Belirterek, Hamam Kültürü Bulunan Türkiye'nin Spa'ya Hazır Olduğunu Söyledi.

Asroria Alışveriş Merkezi’ndeki ilk şubesiyle pazara girecek olan Taylandlı spa markası Anantara, 2010’a kadar Türkiye’de beş merkez açacak. Merkezlerin yatırımını Astaş Gayrimenkul, işletmesini Anantara yapacak. Anantara Spa CEO’su Steven Conguy, bölgede büyüme planı çerçevesinde Türkiye’ye geldiklerini belirterek, hamam kültürü bulunan Türkiye’nin spa’ya hazır olduğunu söyledi.

İSTANBUL Esentepe’de kasımda açılacak olan Astoria Alışveriş Merkezi’ndeki şubesiyle Türkiye pazarına girmeye hazırlanan Taylandlı lüks spa markası Anantara Spa, 2010 yılına kadar ülkemizdeki spa sayısını beşe çıkaracak. Astaş Gayrimenkul’ün yatırımcılığını Anantara’nın işletmeciliğini yapacağı spa merkezlerinin, İstanbul’un yanısıra Ankara ve Akdeniz Bölgesi’nde açılması hedefleniyor. Astoria Alışveriş Merkezi’nde açılacak olan spa merkezi 5 milyon dolara mal olacak.

TÜRKLER SPA’YA HAZIR: Anantara Spa CEO’su Steven Conguy, bölgedeki büyüme stratejileri çerçevesinde Türkiye’ye geldiklerini belirterek, hamam kültürüne sahip olan Türk pazarının spa’ya hazır olduğunu söyledi. Astaş Gayrimenkul’le işbirlikleri sonrasında Türkiye yanında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve komşu ülkelere de açılmak istediklerini aktaran Conguy, bu yöndeki görüşmelerinin sürdüğünü vurguladı. Avrupa pazarını hedeflemediklerini, Asya, Afrika ve Ortadoğu’da büyümeyi istediklerini dile getiren Conguy, büyüme planlarının bulunduğu ana ülkelerden birinin Türkiye olduğunu kaydetti. Conguy, spa’nın üst düzey lüks kısmında faaliyet gösterdiklerini ve Türkiye’de bu alandaki rakiplerinin Barbaros Bay Kempinski Otel’de bulunan Six Senses olduğunu belirtti. Conguy, kendilerinin de buraya gelmesiyle diğer büyük spa merkezlerinin de Türkiye’ye ilgisinin artacağını ve başka markaların da Türkiye’ye girebileceğinin altını çizdi.

20 MİLYAR DOLARLIK SEKTÖR: Dünyada geçmişi 20 yıl önceye dayanan spa pazarının büyüklüğünün 20 milyar dolara ulaştığına işaret eden Conguy, Türkiye’de bu alanda önemli potansiyel bulunduğunu aktardı. Türkiye’de ekonomik büyümenin devam ettiğini belirten Conguy, "Ekonomi iyi, büyüyen bir üst sınıf var. Lükse kayış var, rezidanslar, alışveriş merkezleri kuruluyor. Bügün, bu göstergeler pazara girmek için iyi fırsatlar olduğunu gösteriyor" diye konuştu.

HAMAM KÜLTÜRÜYLE BAĞI VAR: Conguy, hamam kültürüyle spa arasında büyük bağlantı bulunduğunu, spa gibi uygulamaların da başlatıcısı olan Türkiye’nin, bu kültüre hazır olduğunu kaydetti. İstanbul’a lüks spa alanında gelen ilk uluslararası oyuncu olduklarını ifade eden Steven Conguy, hedef kitlesi olarak yüzde 80 yerli, yüzde 20 de yabancıları hedeflediklerini aktardı.

Astaş beş yılda 3 milyar dolarlık proje yapacak

ASTAŞ Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, Anantara’nın bağımlılık oluşturacak bir spa konseptine sahip olduğunu ve butik hizmet vereceğini dile getirdi. Astoria rezidans ve alışveriş merkezi için 120 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını hatırlatan Aşçı, kompleksin yıl sonunda açılacağı bilgisini verdi. Beş yılda 3 milyar dolarlık proje geliştirmek istediklerini aktaran Aşçı, yeni projeler için Ankara, İzmir, Bodrum gibi şehirlere de baktıklarını aktardı. Aşçı, "Komşu ülkelerden de alışveriş merkezi kurma teklifi aldık. Bunları da değerlendireceğiz" dedi.

Asya ve Ortadoğu’da büyüme planı

TAYLANDLI Anantara Spa, 2001’de kuruldu. İlk merkezini Tayland’da Hua Hin’de açtı. Tayland’da üç merkez açtıktan sonra 2006’da dünyaya açılan Anantara, Maldivler, Vietnam, Bali, Buket ve Dubai’nin aralarında bulunduğu Asya ve Ortadoğu ülkelerinde merkezler açtı. Spa merkezi, bu bölgelerde daha fazla büyümeyi hedefliyor. Anantara Spa’da masajlarla birlikte, Tayland’ın eski zamandan kalma sıcak kompres ile yapılan dinçlik veren aromalı tedavisi Luk Pra Kob gibi Güneydoğu Asya yöntemleri de olacak. Anantara Spa uygulamalarının hepsi yumuşak, yerel kürler sunan, eski zamana ait kültürlerin zenginliğini sürdüren şifalı metotlarla harmanlanmış.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

ABD: İran kazadan sonra bizden yardım istedi

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Reisi'nin cenazesine Türkiye'den iki isim katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

Bahçeli, Reisi'nin ölümüyle ilgili iki ülkeyi işaret etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title