Haberler

Üşütmeyen Islatmayan Mont Satan Amerikalı Milyarder Soğuktan Öldü

Güncelleme:

Ünlü outdoor firması The North Face'in kurucusu olan Douglas Tompkins, Şili'deki Carrerra Gölü'nde rafting yaptığı sırada gerçekleşen kaza neticesinde hayatını kaybetti.

ABD'li iş adamı Douglas Tompkins, Şili'nin güneyindeki General Carrerra Gölü'nde rafting yaptığı botun alabora olması nedeniyle hipotermiye girdi.

The North Face'in kurucusu olan 72 yaşındaki Tompkins, kazanın ardından Şili'nin başkenti Santiago'nun bin 700 kilometre güneyindeki Coyhaique'de kaldırıldığı hastanede, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

"YETKİLİLERE HABER VERMEDİLER"

Yetkililer 6 turistin bulunduğu düşünülen botun alabora olmasının sebebini kuvettli rüzgar olduğunu belirtirken, Tompkins'ın ekibinin fırtınalı havada rafting yapacaklarını yetkililere bildirmediğinin altını çizdi. Yapılan açıklamada, kazanın fırtınadan dolayı yaşandığı, rafting yapan ekibin yetkililere haber vermeden göle açıldığının altı çizildi.

Tompkins'in sıcaklığı 4 derece olan gölde bir süre kaldığının altını çizen bölge savcısı Pedro Salgado, New York Times'a yaptığı açıklamada alabora olan bottaki 3 kişinin bölgede devriye görevi yapan bir bot tarafından, Tompkins'in aralarında olduğu diğer üç kişinin ise helikopter ile kurtarıldığını belirtti.

1966 yılında kurduğu The North Face ile hatırı sayılır bir başarı yakalayan Tompkins, çevreci hareketin aktif bir üyesi olarak da tanınıyordu.

HİPOTERMİ NEDİR?

Hipotermi, 37 derece olan normal vücut sıcaklığının, 35 derecenin altına düşmesi halinde meydana gelir ve çoğunlukla ölümle sonuçlanır

Kaynak: AA / Ekonomi

The North Face Şili Dünya Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (15)

deli cavusMobil-ANDROID:

demekki neymiş (ölüm varmış herkese)

9
3
yanıtYanıtla
mert:

adı üstünde iş adamı deniyor doğrudur. Satmaktan kendine giymemiştir . ((ustanın merdiveni olmazmış)).

7
3
yanıtYanıtla
EIT:

cimrilikten ölmüstür var yemez kafire rahmet okunmaz

6
3
yanıtYanıtla
faruk:

Elin kafirine Allah rahmet etsin diyene Allah rahmet etmesin.

6
3
yanıtYanıtla
kafirseni:

super malsin varya !! sanki kimin kafir kimin mu´min oldugunu sen biliyorsun1 gerizekali

yanıt6
yanıt1
freddie mercury:

adama kafir, cimri vs diyenler haberin en altını okuyun, '' çevreci hareketin aktif bir üyesi'' siz daha elinizdeki çöpü çöp kutusuna atamıyorsunuz burda yorum yapıyorsunuz. . . türk insanı gerçekten garip

7
1
yanıtYanıtla
Hacli:

Bilmeden.konusma......gavur.yalakcisi..

yanıt2
yanıt0
ÇİN MALI BUNLAR:

GÖZ DOKTORU OLAN BİR ŞAHISIN GÖZLÜK YAKMAYACAK DİYE BİR KAİDESİ YOK. ALLAH RAHMET EYLESİN.

4
0
yanıtYanıtla
fikri pamukcu:

Baskasina satmaktan kendine ayirmamis.

3
1
yanıtYanıtla
tariel:

ulu önder Atatürk

1
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title