Haberler

Altının Freni Patladı

Altın "ABD'de ücretlerin azalması" ile yükseliyor.

Altın, ABD'de ücretlerin Aralık'ta azaldığı gösteren veri sonrası yükseliyor.

ALTINA YARADI

ABD'de tarım dışı istihdam Aralık'ta yükselirken, işsizlik oranı yüzde 5.6'ya geriledi. 2014 böylece 1999'dan bu yana en yüksek istihdam sağlanan yıl olurken, ABD'nin küresel ekonomiden ayrıştığına yönelik kanıtlara bir yenisi daha eklendi. Saatlik ücretler yüzde 0.2 gerilerken, Kasım'da yüzde 0.2 artmıştı. Ücertler yıllık bazda yüzde 1.7 artarken, Ekim 2012'den bu yana en düşük yükselişi kaydetti.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, iki günlük düşüşün ardından, yüzde 0.4 değer kazanarak ons başına 1,213.80 dolara ulaştı.

DEĞERLENMESİ BEKLENİYOR

Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın teşvikleri artırabileceğini işaret ederek, altının üst üste altıncı haftada da değer kazanmasını bekliyor. 20 katılımcının 10'u altında yükseliş beklerken, dördü düşüş bekliyor ve altısı nötr konumda. ABD ve Avrupa ekonomileri arasındaki farklılaşma, yatırımcıların daha fazla küresel teşviğe karşı daha yüksek ABD faiz görünümünü değerlendirmeleri ile birlikte, altın fiyatlarının son bir yılda en hızlı dalgalanmasını gerçekleştirmesine yol açtı. Altının 60 günlük tarihi volatilitesi, Ocak 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 18.7'nin yakınında.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Huseyin IcenMobil-IOS:

Ya Allah askina biraz ciddi haber yapin, ayda mi yasiyorsunuz? Altin hafta basindan beri 1180 den 1215 e cikti. Bu cok normal bisey. 10 puanlik hareket icin freni patladi tabirini kullaniyorsunuz. Haberler app i en ciddi oldugu icin indirmistim. Enson haber ve haberturkun magazinsel haberlerinden ikrah gelmisti. Turkiyede guardian gibi times gibi bbc gibi ciddi bir haberci cikmayacakmi? Biktik artik. Not orta ve uzun vadede altin hala dusus trendindedir. 1225 i gecip haftalik kapanis yapmadan hatta bir gunde 50 puanlik bir hareket yapmadan altinin freni patladi denmez. Millete panik havasi vermeyin. Yazikbe!!

58
1
yanıtYanıtla
SeydikemerlimobilWeb@haberler.com:

Yıllar önce gramı 130 Tl. Olacak balonuyla insanlara 107 Tl. den sattılar. Bir daha aynı tuzağa düşmüyor millet.

33
3
yanıtYanıtla
yeşil erikmobilWeb@haberler.com:

Fransız polisi de askeri de tırt.fransada güvenlik yok.

20
7
yanıtYanıtla
Optik:

Yanlış haber. $1211dan $1216ya çıkmış. Bu haberi yazan denyoya bakarsan dünyanın sonu gelmiş. Seni işe alanın aklına tüküreyim ben.

24
2
yanıtYanıtla
yatırımcı:

aman diim. iki dane çeyrek altınım var. paramı altında tutmaya devam ediimmi? ne dersiniz.

21
3
yanıtYanıtla
edaaa:

kalkmismi altin? ayiptir söylemesi 2 Kilo altinim varda ne Kadar eder deyeri acaba

9
8
yanıtYanıtla
sarraf:

hep aynı biz patlayan bir yerini göremedik dibimi düştü yoksa

12
3
yanıtYanıtla
klarnetciMobil-ANDROID:

altina guvenmiyorum ben de

8
4
yanıtYanıtla
erkanmobilWeb@haberler.com:

Altın yükseliceğine dair haberleri servis ettiklerine göre yakın zamanda kesin düşer

9
2
yanıtYanıtla
kemal:

sen gerizekalımısın dijvar. mal

5
3
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title