Haberler

Altının Ateşi İyice Yükseldi

Güncelleme:

Altın, yatırımcıların düşen petrol fiyatları ve FED'in faiz artırım zamanını değerlendirmesi ile 12 haftanın zirvesindeki kazançları genişletiyor.

Altın, yatırımcıların düşen petrol fiyatlarıyla birlikte ABD ekonomisindeki güçlenmeyi ve Fed'in faiz artırım zamanını değerlendirmesi ile 12 haftanın zirvesindeki kazançları genişletiyor. Spot altının onsu yüzde 0.5 kadar yükselerek 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviye olan 1,239.34 doları görmesinin ardından, Singapur saati ile 12:07'de 1,237.09 dolardan işlem görüyor. Sarı metal geçtiğimiz haftaki verilerde istihdamın artmasına rağmen ücretlerin gerilediğinin görülmesi ile yükselişini üçüncü güne taşıyor.

Son 5 buçuk yılın en düşük petrol fiyatı, küresel çapta hisseleri olumsuz etkiliyor ve ABD'de enflasyonun Fed'in yüzde 2'lik hedefinin altına inmesi tehdidini yaratıyor. ABD'de bu hafta açıklanacak olan verilerde enflasyon oranında altı yıla yakın bir sürenin en dik gerilemesi ve perakende satışlarda düşüş görülmesi beklentilerinin Fed'in faiz artırımından kaçınacağı spekülasyonlarını desteklemesi ile Spot Dolar Endeksi rekor kapanış seviyesinin altında seyrediyor.

UZMANLARIN GÖRÜŞÜ

Citics Futures Co. analistlerinden Zou Lihu, "Altında kısa vadeli yön dolar, petrol ve genel risk duyarlılığına bağlı şekilleniyor. Uzun vadeli yön ise hala ABD'de politika faizi görünümüne göre belirlenecektir" yorumunu yaptı.

San Francisco Fed Başkanı John Williams, işgücü piyasasındaki "güçlü ivmelenme" ve zayıf kalan ücret artışları ile birlikte faiz oranlarının Haziran ayında yükseltilmesinin zor bir karar olduğunu söyledi. Williams'ın para politikasında bu yıl oy hakkı bulunuyor. Yine oy hakkına sahip olan Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart ise, 2015 yılı ortalarında faiz artırımının makul olabileceğini ifade etti.

AVRUPA'DAKİ SIKINTILAR

Euro ile fiyatlanan altın, Avrupa Merkez Bankası'nın deflasyon ile savaşmak ve Yunanistan'daki politik belirsizlikle birlikte büyümeyi canlandırmak için ek teşviklere doğru ilerlemesi ile Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyeye geldi. Euro Bölgesi'nde 2009'da yaşanan borç krizini tetikleyen Yunanistan'da, Başbakan Antonis Samaras 25 Ocak'ta yapılacak olan seçimleri muhalefette bulunan Syriza partisinin kazanması durumunda Yunanistan'ın eurodan çıkabileceğini söyledi.

Şubat vadeli altın kontratları New York Comex piyasasında yüzde 0.8 kadar yükselerek ons başına 1,242 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyeye geldi. Dünyanın en geniş altın destekli exchange-traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki varlıklar, 9 Ocak'ta Temmuz'dan bu yana en dik yükselişi yaşamasının ardından dün değişiklik göstermedi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yunanistan Singapur Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru! 2 Mayıs Survivor ödül oyununu kim kazandı, 2 Mayıs Perşembe ödül ne? Altınay Savunma halka arz ne zaman? Altınay Savunma Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem göre Chelsea Tottenham maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Chelsea Tottenham maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Koç Metalurji halka arz ne zaman? Koç Metalurji Sanayi halka arz kaç lot veriyor, eşit mi oransal mı, hisse fiyatı ne, ne zaman borsada işlem görecek? Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500

Yorumlar (7)

tokatlı:

bi susun yav ne yükseldi ne kadar abartıyorsunuz

11
2
yanıtYanıtla
Kale06Mobil-IOS:

Suna sana evlenirsek altın alacağım

9
0
yanıtYanıtla
Dolar Batıyor:

az kaldı abd çökmesine altını o zaman görün dolardan kaçan altına

4
2
yanıtYanıtla
saban ozturkmobilWeb@haberler.com:

Niye kagit dolar alayim ki Altin altindir alirkende külçe altin alin fon Altin almayin bakmayın dolara ona buna altin değerini asla kaybetmez

5
0
yanıtYanıtla
atom karınca:

Şırnaklı nerelerde yahu altın bozdurmayamı gitti yoksa :))

2
0
yanıtYanıtla
GGFMU1111SLU:

80 kg altınm var bozdurayımmı acaba, , , ,

0
1
yanıtYanıtla
YatirimciMobil-IOS:

Dipten 60 kg altin aldim satmanin zamanimi acaba

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title