Haberler

Altın En Yüksek Seviyenin Altıda Seyrediyor

Güncelleme:

Altın, yatırımcıların dikkatlerini küresel ekonominin görünümüne çevirmeleri ile birlikte 12 haftanın en yüksek seviyesinin altında seyretti.

Altın, yatırımcıların ağırlığını ABD'de borçlanma maliyetlerinin artacağı beklentisinden, küresel ekonominin büyüme görünümüne yöneltmeleri ile birlikte, 12 haftanın en yüksek seviyesinin altında seyretti. Spot altın, gün içindeki yüzde 0.3'lük kazancını geri verdi ve yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,225.16 dolara geriledikten sonra, Singapur saati ile 11:54'te 1,228.11 dolara indi. Metal dün, Yunanistan'ın Avrupa para birliğinden çıkabileceği endişesi ile euronun değer kaybetmesine bağlı olarak günü yüzde 0.2 kayıpla kapatmadan önce, 1,244.29 dolara kadar çıkarak 23 ekim'den bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

UZMAN YORUMU

Şanghay'da Gemsha Metals Co. traderı Wallace Ng, "Bakırdaki büyük düşüş değerli metallerde de bir miktar satış tetikledi," dedi ve "Piyasa beklentisi, küresel ekonomik ivmenin yavaşlıyor görünmesinden dolayı zaten zayıftı. Bu yüzden para emtiadan çıkıyor. Bu altın ile başladı ve ardından demir cevheri ile devam etti, sonra petrole sıçradı ve şimdi bakırda. Altın oldukça iyi tutunuyor. Zira bir miktar güvenli liman alımları geliyor ve mevsimsel talep var" şeklinde görüş bildirdi.

DÜNYA PİYASALARINDA ALTIN

Euro ile fiyatlanan altın, Yunanistan Maliye Bakanı Gikas Hardouvelis, 25 Ocak'ta yapılacak seçimlere yaklaşırken muhalefetin hafifçe önde gitmesi ile birlikte, ülkesinin eurodan çıkabileceğini kaydetmesi sonrası, Eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesinin altında tutundu.

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,228 dolara indi. Kontrat dün 1,244.50 dolar ile 23 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. Dünyanın en büyük altın destekli exchange traded fonu (ETF) SPDR Gold Trust'taki altın varlıkları, 9 Ocak'ta Temmuz ayından bu yana en hızlı yükselişini gerçekleştirmesinin ardından, dün de değişmeyerek iki gün üst üste aynı seviyede kaldı.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Yunanistan Singapur Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Chelsea Tottenham maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Aston Villa Olympiakos maçı CANLI izle! 2 Mayıs A.Villa Olympiakos maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Bedelli askerlik ne kadar olacak 2024? Dilber hangi kanalda? Dilber dizi nasıl izlenir? LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 3 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500

Yorumlar (4)

Kale06Mobil-IOS:

Suna istediğin kadar altın alacağım

4
10
yanıtYanıtla
ali:

şırnaklı bozdurdu galiba görünmüyo

4
0
yanıtYanıtla
atom karınca:

yok . . . . bu Şırnaklının başına bi iş geldi muhakkak :)))

2
0
yanıtYanıtla
atom karınca:

yok . . . . bu Şırnaklının başına bi iş geldi muhakkak :)))

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title