Haberler

Altında Büyük Hareket

Güncelleme:

Altın, dikkatlerin Fed toplantı tutanaklarına çevrilmesinin ardından, üç gün süren yükselişini durdurdu.

Altın, Fed'in faizlerin artırılmasının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilecek Aralık ayı toplantı tutanaklarının açıklanmasından önce, metale yönelik talebin azalması ile birlikte, dört günde ilk kez aşağı yönde hareket etti.

ULUSLARARASI PİYASALDA ALTIN HAREKETLİ

Spot altın yüzde 0.2 düşerek, Singapur saati ile 16:12'de, ons başına 1,215.82 dolara geriledi. Metal dün, güvenli liman alımlarının etkisi ile, 1,223.19 dolara kadar çıkarak 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

Dolar Spot Endeksi, Fed'in 2006'dan bu yana gerçekleştireceği ilk faiz artırımının zamanlamasına ilişkin "sabırlı" olunacağını kaydettiği 16-17 Aralık toplantısının bugün açıklanacak olan tutanakları öncesi, rekor kapanışa doğru yükseldi. Euro ile fiyatlanan altın, bugün Avrupa Merkez Bankası'nı (AMB) ülke tahvilleri alımına başlamaya yöneltebilecek Euro Bölgesi enflasyon verisi öncesi, eylül 2013'ten bu yana en yüksek seviyesinden kapandı. Küresel hisse senetleri bu yıl, petrol fiyatlarının 2009'dan bu yana en düşük seviyesine inmesinin de yardımı ile yüzde 3.2 kaybetti.

UZMANLARA GÖRE TUTANAKLAR RİSKLİ

Shenzhen, Çin'de, Çin'in borsaya kote en büyük aracı kurumunun bir birimi olan Citics Futures Co.'nun analistlerinden Zou Lihu, "Fed tutanakları ralliye engel teşkil edebilir" şeklinde görüş bildirdi. Fed tutanakları bugün TSİ 21:00'de açıklanacak.

SPDR DÜŞTÜ

Şubat vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, dün ons başına 1,223.30 dolar ile 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından, yüzde 0.5 gerileyerek 1,213.30 dolara geldi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Singapur Fed Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri!
500

Yorumlar (12)

yavuz ardamobilWeb@haberler.com:

Altın daha da yukselcek

31
14
yanıtYanıtla
Ben Bunu BilirimmobilWeb@haberler.com:

Türkiye de Ekonomik kriz kapıda ve bizimkiler hala israfta.Allah sonumuzu hayr etsin

13
8
yanıtYanıtla
seyfi 43mobilWeb@haberler.com:

Altın bozdurmanın tam zamanı

7
13
yanıtYanıtla
sevgi sertermobilWeb@haberler.com:

Altın berekettir

10
8
yanıtYanıtla
uc maymunmobilWeb@haberler.com:

Altın 800 dolardanda aşagı inecek

6
11
yanıtYanıtla
cuma:

yükselince bozdur düşünce al tamamen yükselmesini bekliyorsanız yıllar sürer

8
8
yanıtYanıtla
lal:

Altın hala değerli ama sürekli değerini 80e indirip 92ye çıkararak kafalarda bu bantta oynar biryere gitmez denilerek halkın parasını yastık altında saklaması engelleniyor. Şartlanmış beyin 92ye gelen altınını satacaktır elde tutmayacaktır. Elde tutulmayan altın başka bir yatırım aracına kayacaktır, burada dolara yönlendirilmeye çalışılıyor. Dolar asla düşmeyecek algısı yüklenerek yatırımcı dolar alıyor böylece ülkesindeki fiyat artışı ve enflasyonunu artmasına ister istemez neden oluyor. yani bindiği dalı kesiliyor ABD''nin ekmeğine yağ sürüyor. Altından ümidi kesmeyin, çünkü ABD hafiften hafiften altınını köşeye koyuyor. Koyun bir köşeye, yarısını al sat yapın ama diğer yarısı gelecek için dursun. Güvenli liman dolar değil altın ve sağlam firmalarda hisse senedidir.

12
1
yanıtYanıtla
karadavutMobil-ANDROID:

yiyiosa gel de al

9
3
yanıtYanıtla
ali:

her yükseliş satış için bir fırsat açın gözünüzü. altın yükselecek olsaydı isviçre merkez bankası altın alırdı referandum yaptılar almamaya karar verdiler.

4
4
yanıtYanıtla
Rabia AKAGÜNDÜZ:

Bencede tam zamanı

2
5
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title