Haberler

Altın Yokuş Aşağı

Güncelleme:

Altın kayıpları genişletiyor, Fed toplantısı öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor.

Altın, Fed'in borçlanma maliyetlerini "kayda değer bir süre daha" düşük tutma taahhüdünü ve para politikasının görünümü için sözlü yönlendirme sağlamayı değerlendireceği toplantısı öncesinde düşüşü 2. güne taşıyor. Spot altın, yüzde 0.7 kadar düşerek ons balına 1,213.52 dolara geldi ve Singapur saati ile 12:02'de 1,217.14 dolardan işlem gördü. Kıymetli metal, doların değer kaybetmesi ve küresel hisse senetlerinin enerji fiyatlarındaki düşüş ile birlikte gerilemesinin ardından geçtiğimiz hafta yüzde 2.5 yükselerek 10 Ekim'e kadar olan periyottan bu yana en büyük artışı gösterdi.

Fed 16-17 Aralık'ta yapacağı toplantı ile borçlanma maliyetlerini artırma hızını tartışmaya açacak. Faiz oranları, büyümeyi desteklemek amacıyla 2008'den bu yana sıfıra yakın seviyede tutuluyor. Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugmann hafta sonu yaptığı açıklamada, politika yapıcıların 2015'te faizleri artırma olasılığının düşük olduğunu ve zayıf küresel ekonomik büyüme ile enflasyonu canlandırmada güçlük çektiklerini belirtti. Altın, 2013'te yüzde 28 gerilemesinin ardından bu yıl yüzde 1.3 yukarıda seyrediyor. Şanghay'daki Everbright Futures Co. makro ekonomi stratejisti Sub Yonggang, "Altın yönündeki temel faktör Fed'in bu haftaki açıklamalarında kullanacağı dil olacak. Kıymetli metaller, dolardaki rallinin ara vermesi ile dirençli seyrediyor" dedi. En büyük altın destekli ETF'lerin bulunduğu SPDR Gold Trust'taki varlıklar, 3 günlük genişlemenin ardından 12 Aralık'ta yatay bir seyir izledi.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Singapur Fed Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Roma Bayer Leverkusen maçı CANLI izle! 2 Mayıs Roma B.Leverkusen maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? YENİŞEHİR EVLERİ Emlak Konut THY ARNAVUTKÖY konut kura çekilişi ne zaman? CANLI izleme linki var mı? Chelsea Tottenham maçı CANLI izle! 2 Mayıs Chelsea Tottenham maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel ne konuştu? Erdoğan-Özel görüşmesinin sonuçları! Hudutsuz Sevda 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sakla Beni 27. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Sakla Beni yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 2 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Aldatmak 69. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 2-3 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kül Masalı 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 2 Mayıs Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Hudutsuz Sevda final mi yapıyor? Hudutsuz Sevda bitiyor mu 2024? 2-3 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Sakla Beni final mi yapıyor? Sakla Beni bitiyor mu 2024? İnci Taneleri final mi yapıyor? İnci Taneleri bitiyor mu 2024?
500

Yorumlar (10)

ErsinMobil-IOS:

Onüç kilo altınım var ve bekarım 45 yaşındayım.

18
3
yanıtYanıtla
can:

80 liradan 90 liraya çıkmış altın için neden yokuş aşağı diye başlık atıyosunuz

17
1
yanıtYanıtla
hass:

MİLLETİ ENAYİ YERİNE KOYUP BU DALGALANMALARDAN KENDİLERİNE KAR ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR. BU BAŞLIKLARI ATANLAR YABANCI KARAKTER YOKSUNLARIDIR ARKADAŞLAR. . ALDANMAYALIM

8
1
yanıtYanıtla
ANALİZ:

Haftalardır insanları yanlış yönlendiren ekonomistlerin amacının farklı olduğunu düşünmeye başladım. Benim gibi altın yatırımcılarına önerim bundan yüksek fiyat beklememeleri. Her sene olduğu gibi yılbaşında altın düşüş yaşayacaktır. (küresel ekonomi gereği) Eğer 83 lira civarlarında aldıysanız satıp beklemede kalın. Yılbaşından sonra tekrar 83 lira civarlarına gerileyince tekrar altın alabilirsiniz. Gramda 7, 5 lira kar etmek en garanti ve en mantıklı karar olacaktır.

3
3
yanıtYanıtla
gürtekin:

bodrumda yatırım yap arsa ev al

5
1
yanıtYanıtla
sssMobil-ANDROID:

kardes git ya bir iş yeri ne ortak ol yada gül bir yerde arsa al

4
2
yanıtYanıtla
seyirci:

bir günde 1 liradan fazla değişti altın, bu aralar iyi dalgalanıyor

4
0
yanıtYanıtla
kedoo:

tabi

0
2
yanıtYanıtla
adaletmobilWeb@haberler.com:

Ulan ekonomi batıyor

1
1
yanıtYanıtla
koyun cobanimobilWeb@haberler.com:

Konut al cikcak uc kati olacak akp var rant var

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title