Haberler

Almanya, Özbek asıllı Rus milyarderin 600 milyon dolarlık yatına el koydu

Güncelleme:

Almanya, Avrupa Birliği tarafından uygulanan yaptırımlar kapsamında Özbek asıllı Rus milyarder Alişer Usmanov'a ait 600 milyon dolarlık yata el koydu. 65 kabin bulunan yatta 120 kişi aynı anda konaklayabiliyor. Yatta büyük bir havuzun yanı sıra iki helikopter pisti ve sauna da bulunuyor.

Almanya basınında yer alan haberlere göre, Hamburg eyaletinde yetkililer, Usmanov'un 156 metre uzunluğundaki yatına Hamburg limanında el koydu.

EKİMDEN BU YANA TERSANEDEYDİ

Brüt tonaj olarak dünyanın en büyük motorlu yatı olarak kabul edilen söz konusu yat, Ekim 2021'den beri Alman gemi inşaat ve mühendislik şirketi Blohm + Voss'ın tersanesinde bulunuyordu.

2016'DA 600 MİLYON DOLARA SATIN ALDI

Haberlerde, Usmanov'ın "Dilbar" adlı yatı 2016'da 600 milyon dolara Alman lüks yat üreticisi Lürssen'den satın aldığı ifade edildi. İçerisinde 65 kabin bulunan yatta, 40 yolcu ile 80 mürettebat konaklayabiliyor. Yatta büyük bir havuzun yanı sıra iki helikopter pisti ve sauna da bulunuyor.

Kaynak: AA / Ekonomi

Almanya Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (4)

Aykut Kalanoğlu:

El koyamazlar öyle bir yetkileri yok ! Rusya devlet malı değil şahsi kişisel varlıklara Rus kökenli diye el koyamazlar çok yanlış uluslar arası hukuka ters olacak iş değil savaş nedeni sayılacak bir durum bu yüzden çok büyük tazminat ödemek zorunda kalacaklar !

12
1
yanıtYanıtla
Halil İbrahim Öztürk:

Evet; şaşkın ördek gibi iş yapıyorlar. İlahi takdir, Almanların 4000 lüks araç taşıyan kargo gemisi bu hafta Okyanusta sürükledi ve battı????

yanıt2
yanıt0
adaletli yorum:

almanyada sabıttı iyice rus isadamamın sucu ne savası omu cıkardıda

3
1
yanıtYanıtla
inad:

Adam özbek yani Türk! eğer yahudi yada hiristiyan bir rus olsaydı el koymazlardı, Allahın belası ırkçı naziler bu savaşı kendilerine kilif yapıp olayla alakası olmayan insanların varlıklarına el koyuyorlar.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title