Haberler

Alman basını yazdı: Volkswagen Transporterları Kocaeli'de üretecek

Güncelleme:

Alman basını, Volkswagen'in Ford Otosan'ın Kocaeli fabrikasına yeni yatırım yapma kararını haberleştirdi. İkili anlaşma gereği otomotiv devi, Transporter minibüsleri burada üretecek.

Ford Otosan'ın geçtiğimiz hafta açıkladığı 20.5 milyar TL'lik yeni yatırımla Kocaeli fabrikasının yıllık üretim kapasitesinin 2026 yılında 440 bin araçtan 650 bin araca yükseltilmesinin yankıları Alman basınında da yer buluyor.

TRANSPORTERLAR KOCAELİ'DE ÜRETİLECEK

Ford ve Volkswagen (VW) global ölçekte ortak ticari ve elektrikli araç üretim anlaşmalarını açıklamıştı. Resmi olarak her iki markadan da bir açıklama yapılmamasına rağmen, VW Transporter üretimi, Ford Otosan Kocaeli fabrikasına kaydırılacak. Ford Otosan, 2022'de batarya montaj fabrikasını da devreye almaya hazırlanıyor.

YENİ FIRSATLAR YOLDA

Akşam gazetesinin haberine göre, son yatırımla birlikte Kocaeli fabrikası hibrit, yüzde 100 elektrikli e-Transit dışında, VW Transporter modelini de bantlardan çıkarıp dünya pazarlarına ulaştıracak. Ford ile VW'nin global işbirliğinin etkilerinin Kocaeli fabrikasına Transporter dışında, daha küçük ticari araçlar için de büyük katkı yapıp yeni üretim fırsatları doğurması bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Ford Otosan Volkswagen Ford Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

yavuz:

2300 tl ye çalıştırılan işçiler olduktan sonra yatırım gelir, birileri zengin olur halk üç kuurşa çalışır. birileride saraylarda yaşar. Ülkenin çinden bir farkı kalmaz böyle giderse.

16
3
yanıtYanıtla
asdf:

ulan yine koç''lara dua edin.

6
11
yanıtYanıtla
lavanta:

. . eski teknolojileri Türkiyeye gagalayacaklar, adamlar Elektro yapacak degiller ya. . Almanyada Wolsburg''da ki sistemi Trükiyeye monte edecekler. .

2
14
yanıtYanıtla
ASY 1905:

Ne kuşmuş arkadaş, kona kona bir hoş oldu ama halkın bundan haberi yok. !

14
2
yanıtYanıtla
Oktay ARIRT:

Manisa ya kurulacak Wolsvogen fabrikasına ne oldu yaa

11
2
yanıtYanıtla
Enes:

Barış Harekatı başladık diye siyasi olarak geri çektiler yatırımı.

yanıt4
yanıt2
burak:

yalan oldu vazgeçtiler

yanıt0
yanıt0
ALMANYADAN:

ALMANYADA TÜRKIYEDEKI SIYASI ORTAM VE BAZI DIGER OLUMSUZLUKLAR ÜZERINE MANISADA KURULMASI DÜSÜNÜLEN FABRIKADAN VAZ GECILDIGI ACIKLANDI.

yanıt1
yanıt1
mülteci:

suriyeliler burda ucuz çalışır multeci deriz bizde avrupaya göre mülteciyiz adamlar saaati 123 euro bizim saattmiz 3 euro tabikide burda çalıştırırlar :D

6
7
yanıtYanıtla
Nasil olur:

Yani diyorsun ki . Avrupada 8 saatde 984 Euro günlük aliyorlar. Yapiyor 9348 TL gündeBir saatde altin ceyrek den degeri fazla para aliyorlar diyorsun. Her gün 8 ceyrek altin. Dogrudur, tabi tabi. Ben bile bu parayi almiyorum en yüksek yerde calistigim halde. Ama anlamadigim. Niye böyle seyler yazdin? Bilmiyorsun mu? Saka mi? Aklin mi yok? Ben anlamak istiyorum böyle seyleri.

yanıt2
yanıt3
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title