Haberler

Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları

5. Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi, 16-17-18 Mart tarihlerinde Antalya ANFAŞ Expo Center'da gerçekleştirilecek.

Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi Expo Center'da

Amaçları arasında 'yatırım ile istihdamı artırmak' ve 'yerelden kalkınmayı sağlamak' bulunan Antalya, Burdur ve Isparta'yı içeren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) ana partner olarak destek verdiği 5. Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi, 16-17-18 Mart tarihlerinde Antalya ANFAŞ Expo Center'da gerçekleştirilecek. Kalkınma ajansı ve üniversitelerin işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olan ve bu yıl 'girişimcilik' temasının eklenmesiyle içeriğin daha da zenginleşecek zirve, geçen yıl Antalya ve Bucak'ta gerçekleştirilerek 8 bin yeni istihdamın oluşmasını sağlamıştı.

BAKA'nın öncülüğüyle Antalya, Isparta ve Burdur illerinin tamamını kapsayacak şekilde genişletilen 5. Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi Hazırlık Toplantısı, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nde gerçekleştirildi. Toplantıya, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof.Dr. İsrafil Kurtcephe, Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Saatcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve işadamı derneklerinin başkanları katıldı.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, 2011 yılında Kalkınma Ajansı'nın yönlendirmeleriyle zirvenin Batı Akdeniz Bölgesi'ne yayılması ve bu yıl zirvenin içeriğine "girişimcilik" başlığının da eklenmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti. 2011 yılında 8 bin istihdam sağlayan zirvenin Kalkınma Ajansı ve Üniversite işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Engin, bu yıl yapılan yeniliklerle başarının daha da artacağına inandığını belirtti.

AÜ Rektörü Prof.Dr İsrafil Kurtcephe, 2011'deki zirveye 146 firmanın katıldığını ve 27 bin adayın zirveyi ziyaret ettiğini belirtti. Girişimci üniversite olma misyonundan hareketle iş hayatına hem yeni hem de profesyonel adaylar kazandırmak amacıyla zirvenin yapılacağını belirten Rektör Prof.Dr Kurtcephe, zirvenin 2012 yılında 16-17-18 Mart tarihleri arasında Antalya ANFAŞ Expo Center'da yapılacağını açıkladı.

'İŞ ARAYAN VE GİRİŞİMCİLERE İŞİN YOKSA GEL'

"İşin yoksa gel" sloganıyla yola çıkan, iş arayan herkese iş bulmak ve girişimcileri doğru yerlere yönlendirebilmek amacıyla, iş fırsatları zirvesinin 5'incisini düzenlediklerini belirten Rektör Prof.Dr. KURTCEPHE, bu yıl "girişimcilik" temasının da eklenmesiyle içeriğin daha da zenginleşeceğine inandığını ifade etti.

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğlu da, Antalya'daki işsizlik sorununun çözümü için tüm kamu kurumu ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışması gerektiğini söyledi. Her yıl yaklaşık 40 bin kişinin Antalya nüfusuna eklendiğini ve yeni iş alanları yaratılması gerektiğine dikkat çeken Cevheroğlu, "AÜ'nün bu yıl 5. kez yapacağı Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesinin işsizliğin çözümü için en önemli organizasyonlardan biri olarak görüyorum" dedi.

AÜ Girişimcilik ve İş Geliştirme Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Kenan Yüce ise, bu yıl 5. Kez düzenlenecek Akdeniz Girişimcilik ve İş Fırsatları Zirvesi'nin geçen yıllardakilerden farklı olacağını ve zirvenin bu yıl uluslararası ve Kuzey Kıbrıslı firmalara da açıldığını söyledi. Yüce, "Zirve, geçen yıllardan farklı olarak iş arayan adaylara uygun iş fırsatları sunmasının yanında, kendi işini kurmak isteyen girişimcileri de bayilik fırsatlarıyla buluşturacak" dedi.

"NİTELİKLİ ARA ELEMANA İHTİYACIMIZ VAR"

Zirve hakkında çeşitli bilgilerin aktarıldığı hazırlık toplantısında işadamları derneklerinin de görüşleri alındı. İşadamları yetiştirdikleri ve nitelik kazandırdıkları işçilerin kısa süre sonra işten çıktıklarının altını çizerek nitelikli ara eleman ihtiyaçlarının her geçen gün arttığını ifade etti.

Sağlık turizminin de gelecek vaat eden sektör olarak öne çıktığı toplantıda, bu sektörde çalışacak dil bilen, bu konuda eğitim alıp çalışmaya gönüllü ve en az lise mezunu eleman eksikliği olduğu vurgulandı. Yurtdışından da hasta bakıcılığı için çok talep olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, sağlık bakım sertifika programları düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Hazırlık toplantısında, zirveye katılması beklenen kesimin genel olarak işsizler ve öğrencilerden oluştuğu göz önüne alındığında fuar alanına ulaşım konusunun sorun yaratabileceği de tartışılan konular arasında yer aldı. Bu sorunun çözümü için ilçe belediyelerinden fuar alanına ücretsiz servisler düzenlenmesi için talepte bulunulması kararlaştırıldı.

ANFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer ise, ulaşım probleminin çözülmesine ek olarak, fuar alanına gelen katılımcıların sonraki yıllarda da kolayca ulaşılabilmesi ve takibi açısından zirve girişinde iletişim bilgilerinin alınmasının da faydalı olacağını söyledi.

Toplantının kapanış konuşmasında AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, tüm kurum ve kuruluşlardan, işadamları derneklerinden yüksek katılım olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Söz konusu zirvenin üniversitenin de vizyonunda yer alan "Halkıyla buluşan üniversite" konseptine büyük katkı sağladığına inandığını belirterek tüm katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler / Ekonomi

Serdar Cevheroğlu Tuncay Engin Antalya Burdur Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title