Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık anaokulu destekleri hakkında konuştu!

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, 1 milyon çocuğun eğitimine destek olacak ve çok sayıda aileyi ilgilendiren ödemeler hakkında konuştu. Bakan Yanık, anaokulu destek ödemesinin bu ayın ikinci haftasında hesaplara yatacağını ifade etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, desteği almak için herhangi bir işleme gerek olmadığını söyleyerek "Herhangi başvuru, takip yok. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli" sözlerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık milyonlarca dar gelirli aileyi ilgilendiren anaokulu desteklerinden bahsederek, ödemelerden yararlanmanın şartını açıkladı.

"SADECE ÇOCUĞU OKULA KAYDETTİRMELERİ YETERLİ"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ilk kez uygulayacağı anaokulu/ana sınıfı desteği ile dar gelirli hanelerdeki 1 milyon çocuğun eğitim hayatı desteklenecek. Konuya dair ayrıntıları paylaşan Yanık, "Bu ayın ikinci haftasında ödemeye başlayacağız. Herhangi başvuru, takip yok. Sadece sosyal yardım alan ailelerin çocuğunu anaokuluna kaydettirmesi yeterli" dedi. Bakan Yanık, sosyal medya hesabından ödemeler hakkında açıklama yaptı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık anaokulu destekleri hakkında konuştu!

1 MİLYONA YAKIN ÇOCUK YARARLANACAK

İhtiyaç sahibi ailelere yapılan devlet desteklerine bir yenisi daha eklendi. Yaklaşık 3 ay önce Aile ve Milli Eğitim Bakanlıkları bir araya gelerek sosyal yardımlardan yararlanan hanelerde 3-5 yaşındaki çocukların anaokulu ücretlerinin karşılanmasını içeren protokol için anlaşmaya varmıştı. Yapılan bu anlaşma sonrası sosyal yardım alan ailelerin çocuklarının okul öncesi eğitimlerine destek verilmesine ve bu çocukların okul öncesi eğitimlerden ücretsiz yararlanmasına karar verildi. Destek ödemelerinden 1 milyona yakın çocuğun yararlanması bekleniyor. Proje, 2022-2023 eğitim öğretim yılında hayata geçirilecek. Çocukların tüm kırtasiye ve okul masrafları devlet tarafından karşılanacak.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır?
500

Yorumlar (1)

Ütopik Yorumcu:

Çok güzel bir uygulama devlet sahip çıkıyor

4
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title