Haberler

Ağaoğlu, Kartal'daki Dev Projeyi Dap Yapı'ya Bıraktı

Güncelleme:

Ağaoğlu ve Dap Yapı Kartal'da 1.3 milyar TL proje için el sıkışmıştı. Projede yüzde 51 ile işe giren Ağaoğlu'nun payı yüzde 0.50'ye düştü.

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Kartal'daki denize sıfır 60 dönümlük arsası için yaptığı ihalede en yüksek teklifi, 1 milyar 335 milyon liralık hasılat taahhüdü ile DAP Yapı-Ağaoglu ortaklığı kazanmıştı.

Hürriyet'in haberine göre, Aralık 2012'de ihalesi yapılan marina, otel, rezidans, AVM, okul ve hastaneden oluşacak projede ortaklık yapısı değişti. Daha önce geliştirdiği 'My konseptli' projeleriyle tanınan ve Kartal'daki projede yüzde 51 hak sahibi olan Ağaoğlu şirketlerinden Eltes İnşaat'ın payı yüzde 0.50'ye düştü. Dap Yapı'nın payı yüzde 99.50'ye çıktı.

"ARTIK SORUMLULUK BİZDE"

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Emlak Konut GYO'ya olan sorumlulukları nedeniyle tamamen çıkmadılar ama artık sorumluluk bizde. Zaten projenin başında Ali Bey'e biz ortaklık teklif etmiştik. Hisse oranının değişmesi bir sorun oluşturmaz." dedi.

AĞA'DAN İLK AÇIKLAMA

Yılmaz, projede seçim öncesi ön satış, seçim sonrası da resmi satışların başlayacağını ifade etti. Dap Yapı'ya destek olmak için ihalede yer aldıklarını söyleyen Ali Ağaoğlu ise "İhalde yeterlilik oranı için bulunduk. Temsili bir oranla projede kalmaya devam edeceğiz. Bölgede tecrübe sahibi Dap Yapı bu işi hakkıyla yapar. Zaten süreci Dap Yapı yönetiyordu. Yoğun bir dönemdeyiz ve bu iş için zaman ayıramadık. Projede kalıcı olmak isteseydik Eltes şirketiyle değil Akdeniz İnşaat ile katılırdık" dedi.

Projeden çekilme kararlarının 17 Aralık ve sonrası ile ilgili olmadığını belirten Ağaoğlu, diğer yatırım planlarında beklemeye geçmeyeceklerini dile getirdi.

542 MİLYON TL EMLAK KONUTA BIRAKILACAK

Kartal sahilindeki arsa üzerinde toplam 141 bin 896 metrekare inşaat alanı bulunuyor. Bunun 122 bin 271 metrekaresi konut ve hizmet alanı, 11 bin 614 metrekaresi Özel Sağlık Tesisi, 4 bin 501 metrekaresi Özel Eğitim Tesis Alanı ve 3 bin 509 metrekaresi ticaret alanı olarak yapılandırılacak. Ortaklar 1 milyar 255 milyon liralık hasılatın yüzde 40'ına denk düşen yaklaşık 542 milyon lirasını Emlak Konut GYO'ya bırakacak. Projede hızlı tren, marinanın yanında deniz uçağı ve deniz taksi gibi unsurlar da yer alacak.

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Ali Ağaoğlu Hürriyet Ekonomi Haberler

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Servisleri kaldırılan kamu çalışanlarına destek verilecek

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

Muharrem İnce, genel merkez binasının kapısına kilit vurdu

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

KYK yurtları emeklilere açılıyor! 1 ay boyunca bedava olacak

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

500

Yorumlar (14)

muratderindeniz2233@hotmail.com:

ne doymaz adamsın be.yedin kemirdin ülkeyi.at hırsızı

42
12
yanıtYanıtla
MURATferhat@gmail.com:

EEE ADAM AKP İLE İŞ YAPTIĞI GİBİ BAŞBAKANIN OĞLU İLEDE RÜŞVET YOLSUZLUKLARI İNTERNETTE GEZİYOR. 20 DÖNÜM 100 MİLYON DOLAR DEĞERİNDEKİ ARSAYI BİLAL ERDOĞANIN BAŞINDAKİ AİLE VAKFI OLOAN TÜGEVE BAĞIŞLIYOR NİYE 100 MİLYON BAĞIŞLIYOR ÖBÜR TARAFTAN BİR TİRİLYONLUK İŞİNİ GÖRÜYOR HAYAT BUNLARA GÜZEL AMA EBEDİ DÜNYADA BUNLARIN ALAYI KÖMÜR VE ODUN NİYETİNE YANMAYI BEKLEYECEK. HARAMİLER

31
12
yanıtYanıtla
OnurOswald@hotmail.co.uk:

Yolsuzluklarin devami icin guzel bi neden bulmussun

yanıt0
yanıt0
Şeytan Üçgenighhtyrreret@msn.com:

TOKİ AĞAOĞLU EMLAKKONUTGYO devlete ait olan toki ve emlak konut son 12 yıldır ağaoğluna hizmet ediyor.Örnek : ağa oğluna ait bir yerde arsa varsa toki veya emlak konut orda çok aşırı yüksek konut yapıyor ağa oğluda bunu emsal gösterip aynı yükseklikte konut yapıyor ,istanbulda örneği çok fazla var.

30
1
yanıtYanıtla
KIBRISLI ASIL TURKexpressbs@live.com:

ulkede boyle sitem oldukca vede halk bir komur ve makarnaya kandikca ulke daima soyulacak tir,zarari da halka zamlarla odertirler uyu halkim uyu

13
11
yanıtYanıtla
kardelenayaz.1961@hotmail.com:

lanet olsun bu mütahitlere insana yaşanacak bir yer bırakmıyorlar tüm sahilleri işgal ettiler

17
3
yanıtYanıtla
aliali@gmail.com:

yolsuzluk dönemi bitti! artık minibüsle işe gidip gelecek! ferrari ile değil! sonradan görme ağamız!

14
6
yanıtYanıtla
samsunluratmu-ratmu@hotmail.com:

birileri bu betonlaşmaya bir dur desin.doğada ne toprak nede ağaç bırakmadınız.ağaç düşmanı tayip erdoğan.hadımköyde askeriyenin boşalttığı ormanlık alanı resmen katlettiniz.100 yıllık çam ağaçları işmakineleriyle kırdınız.o ağaçların canı vardı ahı çıkar sizden.

17
3
yanıtYanıtla
ANKARALIsoysalss@gmail.com:

herhalde yorulmus rant pesinde kosa kosa kirdigin yumurta kirki gecti alibey

18
0
yanıtYanıtla
AliOswald@hotmail.co.uk:

Aganin eli tutulmaz kesin birakmistir

9
9
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title