Haberler

Adıyaman Üniversitesi Güneş Enerjisi Projesi Kabul Edildi

Güncelleme:

Adıyaman Üniversitesi'nin yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinden elde edilecek elektrik enerjisinin artırılmasına yönelik projesi kabul edildi. Proje, ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedeflemektedir.

Adıyaman Üniversitesi'nin yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinden elde edilecek elektrik enerjisinin artırılmasına yönelik projesi kabul edildi.

Elektrik enerjisi üretimine katkıda bulunacak olan proje aynı zamanda ithalatın azaltılması noktasında da ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Projenin, ülke genelinde yıllık 300 milyon TL'den fazla direk 100 milyon TL de dolaylı katkı sağlaması bekleniyor. Projenin 5 yıllık sürede ülke ekonomisine katkısının 2 milyar TL'den fazla olması hedefleniyor.

Proje yürütücüsü Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Doğan, "Güneş Enerji Panellerindeki Hücre Hasar ve Türlerinin Yapay Zeka ile Tespit Edilmesi başlığı ile projemiz desteklenmeye hak kazandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarından güneş enerjisinden yapay zeka destekli enerji üretimi artırmayı amaçlayan proje, güneş enerji üretimine etki eden panel hücrelerindeki hasarlar kaynaklı üretim miktarını azaltan olumsuzluğu ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Projede panel üretimi kaynaklı ithalat oranını azaltmak, bu alanda üretim yapan firmaların maliyetini düşürmeyi hedeflemektedir. Güneş enerji panel üretimi için ithal edilen ürün miktarı ve maliyetlerinin azaltılmasıyla ülke ekonomisine katkı sağlaması amaçlanmaktadır. Ülke genelinde yıllık 300 milyon TL'den fazla direk 100 milyon TL dolaylı katkı sağlaması beklenmektedir. Projenin 5 yıllık sürede ülke ekonomisine katkısının 2 milyar TL'den fazla olması beklenmektedir. Fırat Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Türkoğlu, Afyon Kocatepe Üniversitesi'nden Dr. Ögr. Üyesi Nevzat Olgun, Bingöl Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Mücahit Çalışan'ın araştırmacı olarak yer aldığı projede doktora öğrencisi Miktat Aktaş ve bir lisans öğrencisi yetiştirilecektir" diye konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adıyaman Üniversitesi Güneş Enerji Teknoloji Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title