Haberler

Adana'dan Beyrut'a Gıda İhracatı Başladı

Adana Ticaret Odası’nın, üyelerinin ihracata yönelmesi amacıyla oluşturduğu, "Beyrut-Adana Ticaret Köprüsü" ilk meyvelerini vermeye başladı.

Adana Ticaret Odası'nın, üyelerinin ihracata yönelmesi amacıyla oluşturduğu, "Beyrut-Adana Ticaret Köprüsü" ilk meyvelerini vermeye başladı. Adana'da kurulu Güneyliler Gıda Sanayi'nin, Lübnan'ın en büyük gıda şirketlerinden biriyle yaptığı ihracat anlaşması kapsamındaki ilk parti zeytin ve turşu ürünleri Lübnan'a gönderildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, göreve geldiklerinden bu yana ihracata büyük önem verdiklerini ifade ederek, "İhracat yapmak, uzun soluklu bir çalışma. Dolayısıyla Adana Ticaret Odası olarak ilk etapta üyelerimizin ihracata yönelmesi için konunun uzmanlarını Adana'ya getirerek üyelerimize eğitim verdirdik. Eğitimlerde üyelerimize, kendi ürünlerinin ihracatı için pazar araştırması yapmanın yollarını, hedef pazar tespiti ve hedef pazarlardaki potansiyel alıcılara ulaşmak için kullanabilecekleri masa başı pazar araştırması kaynakları, ürünlerini yurt dışına satabilmek için müşteriyi ikna etme yolları, dış ticarette teslimat ve tahsilat süreçleri yönetimi gibi temel konuları öğreterek onları ihracata hazır hale getirdik" diye konuştu.

İhracatın nasıl yapıldığını bilmenin tek başına yeterli olmadığına dikkat çeken Menevşe, "Ardından yeni pazar arayışlarına girdik ve Odamızın önderliğinde kurulan ATAK A.Ş. ile birlikte Adana- Beyrut Ticaret Köprüsü projesiyle Lübnan'a yoğunlaştık. Ticaret heyetlerinin ziyaretleri ve ikili işbirliği görüşmelerinde taraflar ilk temaslarını kurdu, birbirini daha iyi tanıdı ve nihayetinde ticarete başladılar. Bu kapsamda Güneyliler Gıda Sanayi, Adana ile Beyrut yakınlaşmasını ihracata dönüştürmeyi başaran üyelerimiz arasında yer aldı. Bu gelişmenin ihracat yapmak isteyen tüm üyelerimizin motivasyonunu yükselteceğine ve onlara önemli bir örnek oluşturacağına inanıyorum. Önümüzdeki günlerde birçok üyemizin de bu girişimlerimiz vesilesiyle Lübnan'a ihracat yapmasını bekliyorum" dedi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Güneyliler Gıda Sanayi ortaklarından Erdinç Güneyli de Lübnan'ın gerek kendi iç piyasası, gerekse Ortadoğu ve Afrika ülkelerine erişim açısından önemli bir pazar olduğunu belirterek, "ATO ile ATAK A.Ş.'nin Lübnan'a odaklanan çalışmalarını başından beri dikkatle izledik ve Adana'daki ikili işbirliği görüşmelerine katıldık. Sonuçta, Lübnan'ın en büyük gıda firmalarından Al Sultan Food ile anlaştık ve ilk ihracatımızı gerçekleştirdik. Lübnan, Adana için çok önemli bir pazar ve bu proje sayesinde biz de firma olarak önemli bir fırsat yakalamış olduk. Adana'dan Lübnan'a gıda sektöründe başlatmış olduğumuz ihracatın, kısa zamanda başta turizm olmak üzere tüm alanlarda gelişeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Atila Menevşe Lübnan Beyrut Ekonomi Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Mourinho'nun gelişi bile öfkeyi dindiremedi! Ali Koç'u şoke eden protesto

Bakmadan Geçme

Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! Jose Mourinho kimdir, kaç yaşında? Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho kaç kupa kazandı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? LGS sınav soruları ve cevap anahtarı ne zaman açıklanacak 2024? MEB 2024 LGS cevap anahtarı! YDUS cevap anahtarı yayınlandı mı? ÖSYM YDUS 2024 soru kitapçığı ve cevap anahtarı!
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title