Haberler

Açık olsaydı piyasaları sallardı! Bakan Şimşek'in ilk sözlerinin arkasında bu mesaj mı var?

Güncelleme:

Yeni Kabine'de ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek, Nurettin Nebati'den görevi devraldığı törende dikkat çeken mesajlar verdi. Şimşek, "Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında başka bir seçeneği kalmamıştır. Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır" sözleriyle kararlılığını gözler önüne serdi. Şimşek'in bu çıkışı "Bağımsız kararlar alacağı" şeklinde yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Çankaya Köşkü'nde düzenlediği basın toplantısıyla duyurduğu yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanı olarak görevlendirilen Mehmet Şimşek, bugün düzenlenen törenle Nurettin Nebati'den görevi devraldı.

"MAKRO-FİNANSAL İSTİKRARI ÖNCELİKLENDİRECEĞİZ"

Gelecek döneme ilişkin hedeflerini anlatan Şimşek; "Önümüzdeki dönemde bu hedefe ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacaktır. Türkiye'nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmamıştır. Kurala dayalı, öngörülebilir bir Türkiye ekonomisi, özlenen refaha ulaşmamızda anahtar olacaktır. Küresel zorlukların, jeopolitik gerginliklerin arttığı bir konjonktürde kurumsal kalite ve kapasitemizi güçlendirerek makro-finansal istikrarı önceliklendireceğiz.

Açık olsaydı piyasaları sallardı! Bakan Şimşek'in ilk sözlerinin arkasında bu mesaj mı var?

"ENFLASYONU YENİDEN TEK HANELİ RAKAMLARA DÜŞÜRECEĞİZ"

Vakit kaybetmeden orta vadeli program çalışmalarımıza başlayacağız. Sürdürülebilir yüksek büyüme için mali disiplinin tesis edilmesi ve fiyat istikrarının sağlanması temel hedefimiz olacaktır. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Uygulanacak maliye politikası ve yapısal reformlarla, Merkez Bankamıza enflasyonla mücadelede destek olmak temel politikamız olacaktır" diye konuştu.

PİYASALARIN NE TEPKİ VERECEĞİ MERAK KONUSU

Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in devir teslim törenindeki sözleri kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Şimşek'in cümlelerindeki kararlılık yeni dönemde "Bağımsız kararlar alabilir" yorumlarına neden oldu. Yarın açılacak piyasaların, ekonominin dümenine geçen Mehmet Şimşek ile ilgili karara ve devir teslim törenindeki açıklamalarına vereceği tepki ise merak konusu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Orta vadeli program Nurettin Nebati Mehmet Şimşek Mehmet Şimşek Türkiye Kabine Politika Ekonomi Güncel Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı? Beşiktaş marşları: En güzel Beşiktaş sözleri ve Beşiktaşlı şarkıları nelerdir? Beşiktaş taraftar sözleri 2024 #9917 Aldatmak bu hafta yok mu?
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500

Yorumlar (20)

Karatay English:

İNŞALLAH MALİ DİSİPLİN MEMUR, İŞÇİ VE EMEKLİDEN BAŞLAMAZ

334
24
yanıtYanıtla
maho maho:

Başka bir kaynak var da biz mi bilmiyoruz tabii ki bizden başlayacaklar,

yanıt214
yanıt41
OsmanlıMuhafızı1453:

Memur emekli zammı kesin söz verildi reis geri adım atmaz

yanıt11
yanıt24
hakan saglam:

Turkiyede halkin enf.hic bir zaman tek haneyi birakin 20 nin altina bile inmemistir.siyasetin ekonomi ile icice gectigi seffafligin olmadigi ve 100bin kisinin kullandigi trene 1 milyon yolcu garantisi verilerek kaynaklarin cope gittigi bizim gibi ulkelerde de tek haneye imkansiz dusemez

172
121
yanıtYanıtla
Hsn:

Yap işlet devret zamanında kılıçdaroğlunun da istediği bir sistemdi,bütçeden nakit çıkmadan hizmet gerçekleştiriyorsun ve hiçbiride zarar etmiyor şuanda,asıl çöp bu hizmetlere çöp diyenlerdir

yanıt14
yanıt9
RahimCalis:

Herkes seçimi Erdoğan kazanınca Türkiye batacak diyordu lakin boşuna Türkiye Yüzyılı demediler daha ilk haftada bomba gibi yeniliklerle Türkiye şaha kalkıyor

45
98
yanıtYanıtla
hakan senkeser:

Sen pazara gidipte boş çanta ile dönmek zorunda kalmak ne demek bilirmisin

yanıt94
yanıt35
Sm57:

Kırkbeş yaşındayım mali disiplinden bir kurtulamadık siz yapın Mali disiplini kendinize

104
19
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Önümüzdeki hafta dolar seviyesi yirmi dört olur gibi

70
34
yanıtYanıtla
Temel Temel:

hedfleri 28 TlL maalesef acı gerçek

yanıt1
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title