Haberler

700 Bin Emekliden Milyonlarca Liralık Kesinti

Güncelleme:

SGK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ergün'ün başkanı olduğu Emekliler Derneği, emekli maaşlarından her yıl 15 milyon lira aidat alıyor. Ödemeyenler Ankara'ya çağrılıyor.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'ne üye yapılan emeklilerden yıllık 18 TL aidat kesiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı kesintilerin sona ermesi için Çalışma Bakanlığı'na şikayette bulunan emekliler ise eli boş dönüyor. 6 aylık ortalama 20-30 lira zam alabilen emekliler derneğe yapılan fuzuli kesintiyle aldığı parayı geri vermek zorunda kalıyor.

DİLEKÇE VERMEK GEREKİYOR

Dernek adına 700 bin emekliden yıllık 15 milyon TL'lik kesintiyi yapan SGK, vatandaşın şikayetine, "Türkiye İşçi Emeklileri Sendikası'nın kesinti listesinde isminiz varsa kesilir. Sizden habersiz kesilmiş ise SGK Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe vermeniz gerekmektedir" cevabı veriyor.

KÖMÜR VAADİYLE ÜYELİK

SGK Yönetim Kurulu üyesi Kazım Ergün'ün başkanlığını yaptığı Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) kıt kanaat geçinen emeklilerden aylık 1,5 lira kesinti yapıyor. Yıllık 18 TL'ye ulaşan emekli maaşı kesintisinin sona ermesini isteyenler Çalışma Bakanlığı ile SGK'yı soru yağmuruna tutuyor. Derneğin, taksitli kömür vaadiyle yaptığı üyeliklere herhangi bir sosyal yardım da yapılmıyor. Dernek şubeleri, "Bizim paramız mı var ki emekliye yardım edelim" cevabıyla emeklileri Ankara'ya yönlendiriyor. Üyeliğin sona ermesini isteyen vatandaşlar kapı kapı dolaştırılıyor.

ANKARA'YA GELMEN ŞART

Mağdur emekliler kesintinin iptalini istediklerinde çeşitli engellerle karşılaşıyor.

Emeklilere dönük herhangi bir projeleri bulunmamasına rağmen yapılan kesintiyi iptal ettirmek için yoğun bir bürokrasi gerekiyor. SGK, maaşlardan dernek adına kesinti yaparken iptali için Ankara'ya gelip dilekçeyle başvurma şartı koşuyor. Oturduğu yerden bürokratların yaptığı kesintilerin iptali için emekliler Ankara'ya gelmek zorunda bırakılıyor.

KESİNTİ 2005'TEKİ KARARA BAĞLANIYOR

Emekli maaşlarından yapılan kesinti, SGK Yönetim Kurulu'nun 2005 yılında aldığı bir kararla yapılıyor. Bu karara göre Türkiye'deki toplam emeklilerin en az yüzde 1'ini üye yapan ve illerin yüzde 35'inde teşkilatlanan dernekler adına, üye yaptıkları emekliler için aidat kesintisi yapılıyor. (Kaynak Bugün Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Kazım Ergün Türkiye Memur Ekonomi Güncel Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500

Yorumlar (47)

EMEKLİ:

ALLAH . AŞKINA BOYLE YALAN HABERLERİ NERDE BULUYORSUNUZ KAÇ SENEDEN BERİ EMEKLİYİM HER AY ALDIGIM MAAŞ ARTIYOR YALAN DOLANLA İŞ OLMAZ

7
40
yanıtYanıtla
RECEP:

SEN ÖZELLİKLİ BİRİMİSİN BENİM MAAŞIMDA HER AY EKSİLİYOR. YADA HÖKMET YALAKASIMI SIN

yanıt20
yanıt5
balatlı turgay:

sen mutlaka hükümet yalakasısın yoksa özel birimisin nerede artıyor bay yalaka 6 ayda bir 3 talim eden emekli değilmi yoksa yalaka

yanıt4
yanıt0
anti tayyipmobilWeb@haberler.com:

Hadi bakalım paralar aksaraya bu kafayla bunlara oy vermeye devam edin hakediyosunuz

42
4
yanıtYanıtla
mehmet yuktartor:

onlar 2000 tl zammı alırken bize 33 tl verirlerken hiç mi utanmıyorsun benim bu ay 18 TL nereye gitti ? yiyenin ve yandaşlarının allah belasını versin.

39
2
yanıtYanıtla
abizer:

aksarayin aciklari var neyle yamamlanacak birkac daha hareme ihtiyac var galiba

34
4
yanıtYanıtla
hey:

abizer iyi YAZMIŞSIN!!!!!!!!!!!!!

yanıt1
yanıt0
Özer öz.:

Bu Hükumetin en iyi yaptığı iş. . . ÇALMAK.

29
3
yanıtYanıtla
balatlı turgay:

eeeeeeeeee emekli takımı bize mustahak bunlar daha iyigünlerin dur bakalım birde vgelir vergisi kesintileri gelinçe görürüz günümüzü biz emekliler akıllanmayız onun içindirki fazlada konuşmaya gerek yok 3 talimmmmmm koyun gibi sesimiz cıkmıyor koyuna bile yem vermezsen ara sıra meeeeee diye baüırıyor uyan emekli seçimler geliyor boş vaatlere kanma seçim zamanı gelinçe gerekli cevabı ver vermezsen daha çokkkkkkkkk melersin

25
4
yanıtYanıtla
MHP 66:

700000 BIN EMEKLIDEN BIR ER LIRA KESSELER HER AY BIR HATIRLI SAAT EDER ZAFER BEYIN SAATININ MODELI ESKIDI BIR YILI ASTI

26
2
yanıtYanıtla
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title