Haberler

39 katlı Torun Tower Ofis binası Denizbank'a satıldı

Güncelleme:

İstanbul Şişli'de bulunan Büyükdere Caddesi'nde yükselen Torunlar GYO'ya ait 39 katlı Torun Tower Ofis binası 11.6 milyar lira + KDV'ye Denizbank'a satıldı. Söz konusu satış işlemi hakkında dün akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapıldı.

Torunlar GYO portföyünde bulunan ve Denizbank tarafından genel müdürlük binası olarak kullanılan Torun Tower Ofis binasının 11.6 milyar TL artı KDV bedelle Denizbank tarafından satın alındığını duyurdu.

KAP'A AÇIKLAMA YAPILDI

Şirketten Çarşamba akşamı KAP'a yapılan açıklamada, taşınmazın, belirlenen 12.4 milyar TL + KDV değerleme üzerinden yüzde 6.57 iskonto ile satıldığı kaydedildi.

BİNANIN GEÇMİŞİ

Tasarruf Sigorta Mevduatı Fonu (TMSF) 2003 yılında İmar Bankası'ndaki yolsuzlukların yarattığı kamu zararını telafi etmek için Uzan ailesinin tüm mal varlığına el koydu. Fon'a devredilen mallar arasında Uzanların Şişli Esentepe'deki Telsim arsası da vardı. Uzun yıllar bu araziye Türkiye'nin en yüksek binasını yapmak için imar izni almaya çalışan Uzanlar'ın arsası 2004 yılında yine yönetimi Fon'da olan Bayındırbank'a satıldı.

Uzanlar'dan TMSF'ye, Fon'dan da Bayındırbank'a geçen Telsim arsası 2005 yılında bir kez daha satışa sunuldu. İhaleyi Hüsnü Özyeğin'in sahibi olduğu Finans Gayrimenkul adlı şirket 41 milyon 750 bin liralık teklifiyle kazandı. Ancak ihale şartnamesine bugüne kadar ihalelerde pek görülmemiş "en yüksek teklifin yüzde 10 daha fazlasını öneren kuruluşun yeni teklifi değerlendirmeye alınır" ifadesi eklenmişti. İhaleyi kaybeden Torunlar bu maddeyi gündeme getirerek ihalenin bir kez daha yapılmasını sağladı. İkinci ihalede Özyeğin teklifi yükseltmedi ve Torunlar 45 milyon 925 bin liralık teklifle arsanın yeni sahibi oldu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Büyükdere Caddesi Denizbank İstanbul Şişli Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

Sefer Aydın:

Her zaman ve yine zenginler kazandı.

83
6
yanıtYanıtla
yüksel Karataş:

E neolacaktı üç beş fakir altın gününe girip plaza mı alacaktı

yanıt96
yanıt5
Bilal Balkis:

Bu sistem sana o zenginler gibi bir pozisyon sunsaydı muhtemelen hiç sesin çıkmazdı....

yanıt24
yanıt3
Eko cCc:

Denizbank‘ın ruslara ait olduğunu biliyormuydunuz? Duyar duymaz hesabımı kapattım.

26
51
yanıtYanıtla
Tırpan:

İsrail e veya İngiltereye ait olsa kapatmazdın heralde.. Ruslar Türkiye ye turist gönderiyor tarım ürünleri satın alıyor diye mi?

yanıt58
yanıt13
Halil Yarbaşı:

Eko biliyorduk şimdi emin olduk bu ülkede milyonlarca Abd İsrail İngiliz aşığı var

yanıt34
yanıt3
Kadir Tekin:

denız bank bae ait arabların

yanıt15
yanıt1
faruk :

orası eski ali samiyen stadı..o bölgedeki tep acil durum toplanma alanı..nasıl oluyorda birileri gökdelen dikiyor birileri satın alıyor

22
3
yanıtYanıtla
Eyüpsultan null:

o binalar lanetli 10 vatandaş öldü asansör kazasında

16
6
yanıtYanıtla
Bükücü:

Deprem bölgesinde ölü yatırım!

12
3
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title