Haberler

Zonguldak'ta Siber Güvenlik ve Java Yazılım Kampı Devam Ediyor

Güncelleme:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde düzenlenen Siber Güvenlik ve Java Yazılım Kampı üçüncü gününde devam ediyor. Kampta çeşitli üniversitelerden 42 öğrenci yer alıyor. Kamp, siber güvenlik alanında farkındalık yaratmayı ve yetenekli eleman yetiştirmeyi amaçlıyor.

Zonguldak'ta üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Siber Güvenlik ve Java Yazılım Kampı, üçüncü gününde devam ediyor.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, ZBEÜ, Zonguldak Belediyesi, BTK Akademi ve USOM işbirliğinde düzenlenen kampa, çeşitli üniversitelerden 42 öğrenci katıldı.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üçüncü gününde devam eden kampa ilişkin gazetecilere bilgi veren araştırma merkezinin müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakır, Zonguldak'ın özellikle siber güvenlik anlamında Türkiye'de üçüncü il durumunda olduğunu söyledi.

"Siber güvenlikte çok erken davranan üniversitelerden biriyiz"

Türkiye'nin ikinci Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin 2014 yılında ZBEÜ'de kurulduğunu anımsatan Çakır, şunları kaydetti:

"Bu, şunu gösteriyor: 'Siber güvenlik anlamında çok erken davranan üniversitelerden biriyiz. Akabinde BTK Akademi ve USOM çok değerli işler gerçekleştirdi. Hatta Avrupa ülkelerinde bile Türkiye'nin ilk 10 sıralarında olduğunu ifade edebiliriz. Bunu gerçekleştirmek için de yetenekli, kalifiyeli eleman ihtiyacımız var. Eğitimle destekliyoruz. Bir şekilde sektörün desteğini, güvenliğini sağlayabilmek için özellikle üniversitede eğitim alan arkadaşlarımızı yetiştirmek çok önemli."

Çakır, Türkiye'de ilk kez siber güvenlik ve java yazılım kampının aynı anda yürütüldüğüne işaret ederek, burada eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerin de bulunduğunu kaydetti.

Ders bitiminden sonra öğrencileri Zonguldak'ın doğal güzellikleriyle ve teknolojik firmalarıyla bir araya getirdiklerini anlatan Çakır, "Gençlere kişisel iletişim eğitimleri de vererek onları her yönden pekiştirmeye çalışıyoruz. Eğitimin önemli olduğunun farkındayız. Özellikle siber güvenlik alanında farkındalık önemli olduğundan gençlerimize ileride iyi kariyer sahibi olabilmeleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz." şeklinde konuştu.

"Kamp çok güzel gidiyor, keşke daha uzun sürseydi"

Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Elif Ceren Çelik de siber güvenlik alanının zor olduğunu belirterek, kampa ilişkin şunları söyledi:

"Kamp çok güzel gidiyor şu an. Tam olarak bitmedi ama gerçekten güzel. Keşke daha uzun sürseydi. En iyi aktiviteleri yaptığımızı düşünüyorum. Hocalarımız çok iyi. Daha önce 2 kampa daha katılmıştım ama onlar uygulamalı değildi. Çok fazla kişi vardı, sınıfta 20 kişi olması güzel. Birebir konuşmalarımız olabiliyor, kariyer konuşmaları yapıyoruz."

Kamp, 11 Ağustos'ta sona erecek.

Kaynak: AA / Eğitim

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Yazılım Eğitim Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

3 ilçe ve 4 beldede oy verme işlemi tamamlandı! İşte sandıktan çıkan ilk sonuçlar

Bakmadan Geçme

Survivor eleme adayları kimler? 2 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri! Teşkilat full HD bölüm izle! Teşkilat 110. bölüm tek parça izle! Teşkilat son bölüm neler oldu? LGS SONUÇ TARİHİ 2024 #128204 LGS sınav sonuçları ve yerleştirme tarihi ne zaman açıklanacak? MEB LGS sınavı cevap anahtarı! Okullar erken mi kapanacak iddiaları doğru mu? Okullar erken mi kapanacak, ne zaman kapanacak 2024? TV YAYIN AKIŞI 2 HAZİRAN #128250 Bu akşam hangi dizi ve filmler var? Pazar günü televizyonda neler var? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 2 Haziran Pazar Survivor yeni bölüm! Kuyumcular Pazar açık mı? Pazar günü kuyumcular açık mı, saat kaça kadar açık? Kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanacak iddiası doğru mu? 3 ay kredi kartının asgari ücreti ödenmezse kart kapanır mı? İtalya Çin voleybol maçı ne zaman? İtalya Çin voleybol maçı hangi kanalda, saat kaçta? Dünya kahvaltı günü nedir? Dünya kahvaltı günü ne zaman kutlanır, ilk ne zaman kutlandı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

Kimliğini unutan öğrenci, okul müdürünün çabasıyla LGS'ye son anda yetişti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title