Haberler

YKS'de İyi Puan Alan İkizler Farklı Bölümlerde Eğitim Alacak

Güncelleme:

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) iyi puan alan İrem ve Ceren İnal kardeşler, Ankara'da farklı bölümlerde eğitim almayı planlıyor. İrem tıp fakültesini, Ceren ise uzay ve havacılık mühendisliğini tercih etti. İkizler, farklı mesleklerde başarılı olmayı hedefliyor ve gelecekte Türkiye'ye geri dönmeyi planlıyorlar.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı ( Yks ) Alan Yeterlilik Testi (AYT) sayısal puan türünde iyi puan elde eden tek yumurta ikizleri İrem ve Ceren İnal kardeşler, Ankara'da hayalini kurdukları farklı bölümlerde eğitim görmek istiyor.

Anneleri belediyede memur, babaları da pilot subay olan 18 yaşındaki İnal kardeşler, Nesibe Aydın Fen Lisesi'nden mezun oldu. Aynı sınıflarda öğrenim gören ve YKS'ye beraber hazırlanan kardeşler, sınav heyecanını da birlikte yaşadı.

Sınavda 542,2 puanla 1121'inci olan İrem ve 541,6 puanla 1218'inci olan Ceren, üniversite eğitimlerini aynı şehirde farklı bölümlerde almak istiyor.

Ankara'da eğitim görmek isteyen kardeşlerden İrem tıp fakültesini, Ceren ise uzay ve havacılık mühendisliğini tercih etti.

İlk defa farklı okullarda eğitim alacaklar

Ceren İnal, AA muhabirine, kardeşiyle birlikte yüksek puan aldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

İyi bir üniversite ve hayalini kurdukları bölümü okumak için çok çalıştıklarını ifade eden İnal, "Güzel bir üniversitede okumak, hedeflerimize ulaşmak, gelecekte başarılı olmak için çalıştık ve başarıya ulaştık. Yine aynı şehirde olacağız ama bölümlerimiz farklı olacak. İlk defa aynı okulda aynı sınıfta okumayacağız. O yüzden ayrılmanın bir burukluğu var açıkçası içimde ama yine de alışırız diye düşünüyorum." dedi.

İnal, havacılık ve uzay mühendisliği okumak istediğini belirterek, "Belki tutmaz diye bilgisayar mühendisliklerini de tercihlerim arasına yazdım ama asıl havacılık ve uçak mühendisliği okuyup gelecekte büyük uzay istasyonlarında ya da uçak şirketlerinde çalışmak istiyorum." şeklinde konuştu.

"Yurt dışında master yapıp tekrardan ülkemize geri dönmeyi planlıyoruz"

İrem İnal da kardeşiyle yıllardır birlikte okuduklarını, ilk defa farklı okullarda eğitim alacaklarını ifade etti.

Kardeşiyle farklı meslekleri seçtiğini anlatan İnal, "Ben tıp okumak, cerrah olmak istiyorum. Hatta uzmanlaşmak istediğim alanları dahi seçtim. Daha sonrasında yurt dışında master yapıp tekrardan ülkemize geri dönmeyi planlıyoruz. Kardeşim de Türkiye'deki büyük firmalarda çalışmak istiyor. Ben de araştırma hastanelerinde çalışmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Günlük ortalama 350-400 soru çözdüklerini dile getiren İnal, sınav sonrası tatilde kardeşiyle birlikte İspanyolca çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: AA / Eğitim

Türkiye Ankara YKS Eğitim Haberler

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Mikrofonunu açık unutan Hulusi Akar'ın sorusu CHP'li vekili küplere bindirdi

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Hamas'tan Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifine yanıt: Her türlü teklifi olumlu şekilde karşılamaya hazırız

Bakmadan Geçme

LGS hangi gün, ne zaman yapılacak? LGS sınavı hangi tarihte uygulanacak? İşte 2024 LGS sınavı tarihi! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 1 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 1 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 1 Haziran dün gece deprem mi oldu? LGS kaçta başlıyor kaçta bitiyor? LGS sınavı kaç dakika, kaç saat sürecek? İşte 2024 LGS detayları! Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 1 Haziran Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title