Haberler

Üniversitelei Dilek İlaçlarına Kavuştu

Edirne'de lenf kanseri teşhisi konulan üniversiteli Dilek Özçelik'in ilaçları geldi.

Geçtiğimiz pazar günü Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'la yaşadığı diyaloğla Türkiye'nin gündemine gelen Dilek Özçelik'in tedavi sürecinde kullanacağı ilaçlar Türk Eczacılar Birliği tarafından gönderildi.??Sağlık BakanıMehmet Müezzinoğlu üniversite hastanesinde tedavisine başlanan Özçelik'e 'geçmişOlsun' ziyaretinde bulunmuştu. Ziyaretin ardından Müezzinoğlu, "Gerekeni yapıyoruz. Eksik ilaç diye bir şey yok. Birileri bu ülkede ilaç anlamında dinamikleriyle zaman zaman bizi tünele sokmaya çalışıyor. Bu anlamda hiçbir hastamız mağdur olmayacak." demişti.?

Sağlık Bakanı'nın Edirne'den ayrılmasının üzerinden bir gün geçmeden ilaçlar geldi. Bir koli halindeki ilaçları Türk Eczacılar Birliği 39. Bölge Edirne Eczacılar Odası Başkanı Cenk Kes tarafından getirildi. Tıp Fakültesi Hastanesi önünde bir açıklama yapan Cen Kes, hekimlerin düzenlediği reçeteler doğrultusunda Türk Eczacılar Birliği'yle irtibata geçerek ilaçları getirdiklerini söyledi. Kes, Sağlık Bakanlığı ile düzenlenen protokol kapsamında ülkemizde üretilmeyen ilaçların stoklarda mevcut olması halinde bir gün, olmaması durumunda ise en geç 10 gün içerisinde yurt dışından getirtilerek hastalara ulaştırıldığını anlattı.

Yurt dışındaki tüm ilaçların birlik kanalıyla geldiğini belirten Eczacılar Odası Başkanı, CHP milletvekili tarafından Yunanistan'dan getirilen ilaçların hatırlatılması üzerine bunun doğru bir yöntem olmadığını kaydetti.

Kes, "Sadece Dilek Özçelik hastamıza değil, Türkiye'deki tüm hastalarımıza bu ilaç hizmetini birlik kanalıyla veriyoruz. Maalesef, doğru bir yöntem değil. Yurt dışına gidip bir şekilde o ilacı sahip olup buraya getirmek doğru bir yöntem değil. Burada yapılması gereken tek iş bakanlık ile protokol imzalamış olan kuruluşları vasıtasıyla bu ilaçların temidir. Bunu da şu anda Türk Eczacılar Birliği yapıyor. Çünkü ilacın gerçek sahibi eczacıdır. Onların kontrolünde olmadan herhangi bir ilacın yurda girmesi hem yasal hem de diğer açıdan olumsuz tablolar yaratacak." dedi.

Hastanede tedavisini sürdüğünü ve eksik ilaçlarının kalmadığını belirten Dilek Özçelik, "Şuan 3 aylık ilacım var. İlaçlarım bittiği zaman Edirne Eczacılar Odası'ndan temin edebileceğim söylendi. Bugün de kemoterapi tedavisine başlanacak. İnşallah en kısa sürede de sağlığıma kavuşacağım" dedi.

Dilek Özçelik, ilaç konusunda yardım istediği Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, cebinden bir tomar para çıkarttığını ve bir kısmını istemediği halde kendi cebine koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Söylenildiği gibi orada 2 bin lira para kesinlikle yoktu. Parayı saymadım, çünkü parayı almak gibi bir niyetim yoktu. Ancak paradan anlayan bir kişi orada 2 bin lira olmadığını anlar. 2 bin lira olsa avuç içine sığmaz, ancak ben parayı iade ederken, rahatlıkla avuç içime aldım. Bana verdiği para tahminen 200 yada 300 lira, en fazla 400 liradır."

Hüseyin Çelik '2 bin lira' demişti

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik dün katıldığı bir televizyon programında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın cebinden çıkarıp Dilek Özçelik'e verdiği ancak onun iade ettiği paranın 2 bin lira olduğunu ileri sürmüştü.

DHA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Dilek Özçelik Türkiye Eğitim Haberler

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Küçükçekmece'de çöken 3 katlı binayla ilgili olay iddia: Bina sahibi apartmanı kentsel dönüşüme sokmak istemedi

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Küçükçekmece'de bina çöktü! 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralı çıkarıldı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

Alman polisi Mehmet'i arıyor! Eşini başından vurup gittiği berber dükkanında katliam yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title