Haberler

Taliban, Dubai'de eğitim bursu kazanan 60 Afgan kadınının ülkeden çıkmasına izin vermedi

Güncelleme:

Taliban, Temmuz ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nde üniversite bursu kazanan 60 Afgan kadının ülkeyi terk etmesine izin vermedi. Şeyh Khalaf Ahmad Al Habtoor'un 2022'de duyurduğu burslardan yalnızca yurtdışında yaşayan Afgan kadınlar faydalanabildi.

Temmuz ayında Taliban, Birleşik Arap Emirlikleri'nde üniversite bursu kazanan 60 kadınının Afganistan'ı terk etmesine izin vermedi. Burslar, Dubaili milyarder iş adamı Şeyh Khalaf Ahmad Al Habtoor tarafından 2022 yılında duyurulmuştu. Ancak sadece yurtdışında yaşayan Afgan kadınları Dubai'ye seyahat edebildi.

HAVAALANINDAN GERİ ÇEVRİLDİLER

Bir kadın öğrenci, Temmuz ayında ailesinin erkek üyeleriyle birlikte havaalanına gittiğini ancak Taliban yetkililerinin öğrenci vizeleriyle çıkışa izin verilmeyeceğini söylediğini belirtti. Ayrıca, kadınların yalnız seyahat etmelerinin yasak olduğu gerçeği de hesaba katılınca birçok kadın havaalanından geri çevrildi.

SEYAHAT ENGELİNİ DOĞRULADILAR

Üniversite ve Şeyh Khalaf Al Habtoor, öğrencilerin seyahatlerinin engellendiğini doğruladı. Taliban'ın bu engelleme çabaları, özellikle kadınların eğitim hakkına yönelik ciddi bir ihlali yansıtmakta. Bu durum, Afgan kadınlarının eğitim ve özgürlük mücadelesinde karşılaştığı zorluklarını gösteren bir örnek.

Taliban, Dubai'de eğitim bursu kazanan 60 Afgan kadınının ülkeden çıkmasına izin vermedi

Haberler.com / Abdullah Teymur - Eğitim

Birleşik Arap Emirlikleri Dubai Kadın Eğitim Politika Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title