Haberler

OMÜ ve SOYS Arasında Otomotiv Elektrikçisi Eğitimi İçin Protokol İmzalandı

Güncelleme:

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) arasında otomotiv sektörüne nitelikli eleman yetiştirilmesi amacıyla protokol imzalandı. Protokol kapsamında otomotiv elektrikçisi temel eğitimi ve sertifikasyonu verilecek, ayrıca OMÜ öğrencilerine staj imkanı sağlanacak.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ile Samsun Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (SOYS) arasında, sektöre nitelikli eleman yetiştirilmesi kapsamında protokol imzalandı.

OMÜ Rektörlük Senato Salonu'nda gerçekleşen protokolle mesleki eğitim işbirliği başlatılarak, Samsun'da otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip teknik elaman yetiştirilmesi planlanıyor.

Protokol kapsamında otomotiv sektörü için teknik personel yetiştirmeye yönelik "Otomotiv Elektrikçisi Temel Eğitimi" ve sertifikasyonu verilecek. Açılan kurslarda otomotiv elektrikçisi yetiştirmenin yanı sıra sektörde OMÜ öğrencilerine yüzde 25 istihdam teminatlı staj imkanı sağlanması da amaçlanıyor.

İmza tarihinden itibaren bir yıl geçerli olacak anlaşma ile açılacak olan kurslardaki eğitimler, Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu tarafından organize edilecek.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, imza töreninde yaptığı konuşmada, otomotiv sektörüne nitelikli eleman yetiştirmek ve bu kişilerin istihdam edilmesi için çalıştıklarını dile getirdi.

Sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla eğitim programının şekillendiğini dile getiren Ünal, "Verilecek eğitim, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli ara elemanı yetiştirme noktasında model olacak bir eğitim olacak. Eğitim süreci içerisinde uygulama, staj ve part time çalışma şeklinin sektöre destek vermesi arzu ediliyor. Bu çalışmanın bir diğer amacı da nitelikli iş gücünü ve nitelikli insan popülasyonunu Samsun'a çekmeyi sağlamak. Nitelikli insanın istihdamı birçok açıdan Samsun'un geleceğini, etkileyecek." diye konuştu.

SOYS Dernek Başkanı Mehmet Akif Koçak ise ilerleyen zamanda sektörde sıkıntı yaşamamak adına bugün nitelikli iş gücünü yetiştirmenin önemine dikkati çekti.

Yakın gelecekte kaportacı, boyacı, otomotiv elektrikçisi gibi elemanların bulunmasında sıkıntı yaşamamak için bu tarz protokollerin sayısının artması gerektiğini ifade eden Koçak, şunları kaydetti:

"Otomobil sektörünün de geleceği elektrikli araçlara döndüğü için bu bölümlerde eleman eksikliği olacak. Şimdiden hazırlığını yapmazsak yarın daha büyük sıkıntı yaşayacağımızı ön gördük. Sistemi şimdiden kurarsak ileride sıkıntı yaşamayacağız. Elektrikli araçlar, fosil yakıtlı araçlar gibi değil. Bu araçlara bilgisi ve donanımı olmayan kimseler müdahale edemez. OMÜ destekleriyle verilecek eğitimlerde alanında deneyimli hocalar ve sektördeki uzman kişiler öğrencilere ders verecek."

Protokol imza törenine, OMÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Selim Eren, Prof. Dr. Sevim Alışır, Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, OMÜ Teknoloji Transfer Ofisi Genel Koordinatörü İdris Sancaktar, İŞKUR İl Müdürü Gökhan Dürümlü, otomobil firmalarının Samsun'daki temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

Kaynak: AA / Eğitim

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 7 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 7 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 7 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı var mı? Fenerbahçe nasıl şampiyon olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title