Haberler

Mersin Büyükşehir Belediyesi Personeline Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi Eğitimi Verildi

Güncelleme:

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim programı kapsamında personele 'Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi' eğitimi verdi. Eğitimde öfkenin tanımı, nedenleri, ifade biçimleri ve kişide yarattığı etkiler gibi konular ele alındı. Eğitimin sonunda MEB onaylı sertifika verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitim programı kapsamında personele yönelik 'Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi' eğitimi verdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliği ile yapılan eğitimde; 'Öfkenin Tanımı ve Türleri', 'Öfkenin Nedenleri', 'Öfkeyi İfade Etme Biçimleri', 'Öfkenin Kişide Yarattığı Etkiler', 'İlişkilerde Öfke Yönetimi', 'Öfke Kontrolü İçin Yaşam Becerileri' konu başlıkları yer aldı. Eğitimin sonunda personele MEB onaylı sertifika verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı'nın hizmet içi eğitim programı kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle personele yönelik 'Öfke Kontrolü ve Stres Yönetimi' eğitimi verdi. Sağlık İşleri Dairesi'nde görev yapan Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı tarafından verilen eğitim 16 saat sürdü. Eğitim kapsamında; 'Öfkenin Tanımı ve Türleri', 'Öfkenin Nedenleri', 'Öfkeyi İfade Etme Biçimleri', 'Öfkenin Kişide Yarattığı Etkiler', 'İlişkilerde Öfke Yönetimi', 'Öfke Kontrolü İçin Yaşam Becerileri' konu başlıklarına yer verildi.

Verilen eğitimle; personelin çevresiyle sağlıklı iletişim kurması, öfke ve anlaşmazlık konusunda farkındalık kazanarak duygularını sağlıklı bir şekilde ifade ve kontrol edebilmeleri amaçlandı. Aynı zamanda; bireylerin aile yaşamında ikili ilişkilerinde, iş hayatında ve sosyal yaşamında öfkelerini kontrol altına alarak daha sağlıklı iletişim kurması için önemli noktalara değinildi. Eğitim sonunda personele MEB onaylı sertifika verildi.

KLİNİK PSİKOLOG YÜCEL ŞAVKLI: "TEK SEFERLİK DEĞİL, ZAMANA YAYILAN VE UYGULAMALAR İÇEREN BİR EĞİTİM"

Eğitimi veren Uzman Klinik Psikolog Yücel Şavklı, öfke kontrolünün ilişkiler üzerindeki önemine vurgu yaparak, eğitimin içeriğini anlattı.  Bir süredir verdikleri eğitim programını tamamladıklarını söyleyen Şavklı, "Bu programın özel tarafı şu; tek seferlik bir seminer programı değil, daha çok zamana yayılmış olan ve uygulamalar içeren yapılandırılmış bir program. Programı tamamlayan personelimiz Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ve geçerliliği olan bir sertifika sahibi oluyorlar. Bu sayede personelin kişisel donanımını arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda da hem iş hem de özel hayatında bunun pozitif etkilerini uygulamalarla görmelerini amaçlıyoruz. Bildiğimiz gibi öfke sağlıklı bir insani duygu ama bizim amacımız yıkıcı hale dönüşmeden bunun önüne geçebilmek. Bu program sayesinde bu duyguyu tanımak, doğru ifade şekillerini öğrenmek, bunu hayatımızda uygulamayı ve yaşam kalitesini de arttırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kaynak: ANKA / Eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi Stres Psikoloji Eğitim Sağlık Haberler

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Türkiye'deki yaşlı nüfus oranı cumhuriyet tarihinde ilk kez çift haneye ulaştı

Bakmadan Geçme

Sakaryaspor Bodrumspor maçı CANLI izle! (HD) 30 Mayıs Sakaryaspor Bodrumspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 30-31 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 30-31 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 30 Mayıs Perşembe yarın okullar tatil mi, okul yok mu? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Survivor bireysel dokunulmazlık oyununu kim kazandı 30 Mayıs Perşembe 2024? #128250 Survivor kim kazandı? 30 Mayıs Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? #129300 Survivor CANLI izle! 30 Mayıs Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki var mı? #128250 Hudutsuz Sevda 35. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 İnci Taneleri 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 71. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 Mayıs Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? #128250 KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 30-31 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Bayern Münih'in yeni teknik direktörü Vincent Kompany kimdir? Vincent Kompany nerelidir, kaç yaşında? Eyvah Eyvah nerede çekildi? Eyvah Eyvah oyuncuları, konusu ve fragmanı! Eyvah Eyvah ne zaman çekildi? #128250
Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

Ağrı'da bir kadın, caddede üstsüz şekilde dolaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title