Haberler

MAUN'da 2022-2023 Mezuniyet Töreni Düzenlendi

Güncelleme:

Muş Alpaslan Üniversitesi, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrenciler için tören düzenledi. Törende konuşan Muş Vali Vekili Hasan Taş, gençlerin ülkenin yüz yılında söz sahibi olacağını belirtti. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican ise üniversitenin hedeflerini açıkladı.

MAUN'da 2022-2023 akademik yılı mezuniyet töreni düzenlendi

MUŞ - Muş Alpaslan Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrenciler için tören düzenledi.

MAUN Prof. Dr. Sebahattin Zaim Konferans Salonu'nda gerçekleşen tören, saygı duruşunda bulunması ve akabinde istiklal marşının okunması ile başladı.

2007 yılında eğitim öğretim hayatına başlayan ve 12 bin 750 aktif öğrencisi bulunan üniversitenin bin 800 öğrencisi bu gün mezun oldu. Mezun olan öğrencilere yönelik bir konuşma yapan Muş Vali Vekili Hasan Taş, ülkenin yüz yılında gençlerin söz sahibi olacağını belirterek, "Değerli kardeşlerim ben inanıyorum ki ülkemizin yüz yılında sizin çok büyük katkınız olacak. Yarının mühendisleri, bilim insanları ve doktorları sizler olacaksınız. Ecdadımızın şöyle bir özelliği vardı. Her zaman ilime ve bilime çok büyük önem verirlerdi. Bizler hiçbir zaman eğitimi bırakmama taraftarıyız. Ülkemizin yüz yılında hepimizin katkısı olacak. Ama özelikle sizlerin katkısı olacak" ifadelerini kullandı.

Düzenlenen mezuniyet töreninde konuşan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, "Malazgirt'imizi ve Muş'umuzu bir tarih ve kültür destinasyonu haline getirmek; buna ilave olarak da bölgemizin temel imkan ve zenginlikleri olan tarım ve hayvancılık sektörlerini geliştirmek esas hedeflerimiz olacak" ifadelerini kullanarak, "Üniversitemiz bünyesinde 48'i ön lisans, 38'i lisans, 37'si yüksek lisans ve 8'i doktora olmak üzere 130'un üzerinde bölümümüzde; 20'si profesör, 81'i doçent, 214'ü Dr. Öğr. Üyesi, 191'i öğretim görevlisi ve 132'si araştırma görevlisi olmak üzere 638 öğretim elemanımız ile eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyoruz. Bütün bu rakamları önümüzdeki dönemlerde daha da arttırmayı ve büyüme potansiyelimizi son kertesine kadar geliştirebilmeyi umuyoruz. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde üniversitemizde 12 bin 750 aktif öğrencimiz bulunuyordu. Bu öğrencilerimizin 1 bin 800'ünü bugün mezun ediyoruz. Bununla birlikte, 2023-2024 eğitim öğretim yılında üniversitemize gelecek yeni öğrencilerimiz ile birlikte öğrenci sayımızı arttırarak bu rakamı 15 bin 000 bandına çıkaracağız inşallah. Muş Alparslan Üniversitesi'nin, temel anlamda bulunduğu bölgenin tarihi, kültürel ve ekonomik değerlerinden el alan, bu vasattan hareketle yereli ulusala ve ulusalı evrensele taşıyan bir vizyon çerçevesinde çalışmasını sağlamak istiyoruz. Söz konusu temelde, özellikle Türkiye'mizin gözbebeği ve milletimizin şahs-ı manevisinin tecessüm ettiği nirengi noktası olan Malazgirt'imizi ve Muş'umuzu bir tarih ve kültür destinasyonu haline getirmek; buna ilave olarak da bölgemizin temel imkan ve zenginlikleri olan tarım ve hayvancılık sektörlerini geliştirmek esas hedeflerimiz olacak" dedi.

Düzenlenen tören, okul birincisi olan öğrencinin yaş kütüğüne mezuniyet plakasını çakması ile sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Mustafa Alican Hasan Taş Muş Eğitim Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde 'İngiliz modeli' var

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sigaraya karşı yeni kanun sinyali! Gündemde "İngiliz modeli" var

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Avrupa Parlamentosu seçiminden lider çıkan Le Pen: Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Ali Koç'un kongredeki ceket hassasiyeti akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı getirdi

Bakmadan Geçme

Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması sözlü sınav yerleri nasıl öğrenilir? Murat Övüç gelini kim? Murat Övüç gelinine kaç kilo altın taktı? Emeklilere bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman başlayacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 10 HAZİRAN | Baraj doluluk oranı yüzde kaç? İstanbul barajlarında son durum nedir? ''Mültecilerin tamamını evlerine göndereceğiz!'' Marine Le Pen kimdir? Marine Le Pen açıklamasında ne dedi? Okullar ne zaman kapanıyor, MEB 2024 yaz tatili ne zaman başlıyor? Karneler ne zaman verilecek, yaz tatili kaç gün sürecek? Polonya - Türkiye hazırlık maçı ne zaman, saat kaçta? Polonya - Türkiye maçı hangi kanalda? #9917 Üniversite tercihleri ne zaman, kaç gün sürecek? 2024 ÖSYM YKS tercih kılavuzu! Üniversite taban puanı, sıralama ve kontenjanlar açıklandı mı? YKS 2024 soruları yayınlandı mı? YKS 2024 çıkmış sorular! TYT-AYT-YDT soruları yayınlandı mı? Bahar 16. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BAHAR FRAGMAN İZLE #128250 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ BUGÜN MÜ YATACAK? Emekli Kurban Bayramı ikramiyesi ne zaman verilecek? GELİNİM MUTFAKTA 10 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? CNBC-e Türkiye ne zaman açılacak? CNBC-e neden kapanmıştı? Fransa'da aşırı sağcılar seçim zaferine tepki gösterdi! Fransa'da ne oldu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 10 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

Sevgililer Günü'nde öldürülen genç kızın tetikçi olduğu ortaya çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title