Haberler

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç Basın Mensuplarıyla Buluştu

Güncelleme:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversitenin 31. kuruluş yıl dönümünde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ataç, üniversitenin hizmet verdiği öğrenci ve personel sayısını açıkladı. Ayrıca, gelecek ay hizmete açılacak olan onkoloji hastanesi ve hastane yatak kapasitesinin artırılması hakkında bilgi verdi. Ataç, tekrar rektörlük görevine talip olduğunu belirtti.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, üniversitenin 31. kuruluş yıl dönümünde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Rektörlükteki toplantıya Prof. Dr. Ataç'ın yanı sıra rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri de katıldı.

Ataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitelerinin 3 enstitü, 15 fakülte, 2 yüksekokul, 15 meslek yüksekokulu, 28 uygulama ve araştırma merkezi ile teknokent ve hastanede 1786'sı akademik, 2 bin 393'ü idari personelle 44 bin 813 öğrenciye hizmet verdiğini söyledi.

Bilimsel yayınlara önem verdiklerini vurgulayan Ataç, "0,50 olan kişi başına düşen akademik yayın ortalamasını 1'e yükseltmek istiyoruz. Bizim dönemimizde akademik personelin hem yayın sayısı nicelik olarak arttı hem de yayın kalitesi nitelik olarak arttı. Bu rakamlar yetmez. Biz Türkiye ortalamasını geçmek istiyoruz." dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ataç, onkoloji hastanesini gelecek ay hizmete açmayı planladıklarını, polikliniklerde günlük ortalama 6 bin hastaya hizmet sunan üniversite hastanesinin yatak kapasitesini de 699'a yükselttiklerini aktardı.

Gelecek ay görev süresinin dolacağını hatırlatan Ataç, "Tekrar göreve talibim, başvurumu yaptım. Şu ana kadar benimle birlikte 23 arkadaşımız adaylık başvurusunu yaptı." diye konuştu.

Kaynak: AA / Eğitim

Ahmet Ataç Eğitim Haberler

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Kaçak elektrik kontrolüne cami hoparlöründen uyarı: Kapınızı açmayın

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

Hakkari'de kayyum olarak atanan valiye küstah tehdit: Sizi bu sokaklarda dolaştırmayacağız

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

DEM Partili Saliha Aydeniz'den Meclis'te skandal sözler: Kürdistan'da işgalcisiniz

Bakmadan Geçme

YKS'ye kemerle girilir mi 2024? Danimarka Başbakanı kimdir, Mette Frederiksen sağlık durumu ne? Fenerbahçe başkan seçilmek için kaç oy lazım? Toplam kaç kişi oy kulllanacak? #129300 Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman, saat kaçta başlayacak? Hangi kanalda yayınlanacak? Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı ne zaman? Vedat Muriç Beşiktaş'a geliyor mu? Transferde son durum! 8 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 8 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 8 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 8 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 8 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

Sürpriz görüşmeyle ilgili Akşener cephesi sessizliğini bozdu: Cumhurbaşkanı yardımcılığı teklifi olursa değerlendirilir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title