Haberler

Hem üniversite, hem de hafızlık eğitimini aynı anda yaptılar

Güncelleme:

Kütahya Merkez Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 3 Yemenli öğrenci, belge almaya hak kazandı. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezinde okuyan ve Müftülük Merkez Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alan Yahya Said Maaruf, Muhammed Beşir Kadri ve Abdurrahman Abdülaziz Elşafi bir yılda hafızlık eğitimini tamamlayıp Bursa'daki sınava girdiler. Hafızlık sınavını başarıyla tamamlayan 3 Yeminli öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazandı.

Hem üniversite, hem de hafızlık eğitimini aynı anda yaptılar

KÜTAHYA - Kütahya Merkez Kur'an Kursunda hafızlık eğitimlerini tamamlayan 3 Yemenli öğrenci, belge almaya hak kazandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezinde okuyan ve Müftülük Merkez Kur'an Kursunda hafızlık eğitimi alan Yahya Said Maaruf, Muhammed Beşir Kadri ve Abdurrahman Abdülaziz Elşafi bir yılda hafızlık eğitimini tamamlayıp Bursa'daki sınava girdiler. Hafızlık sınavını başarıyla tamamlayan 3 Yeminli öğrenci hafızlık belgesi almaya hak kazandı. Öğrencilerden Yahya Said Maaruf ve Muhammed Beşir Kadri kendileri için hazırlanan belgelerini teslim alırken, Abdurrahman Abdülaziz Elşafi Yemen'de olduğu için belgesini eylül ayında Türkiye'ye geldiğinde alacak.

Kütahya Müftülüğü Merkez Kur'an Kursu öğreticisi Turhan Bayatlı, "3 Yemenli kardeşimiz 1 yıl gibi bir sürede hafızlık eğitimini başarıyla tamamladı. Bu kardeşlerimiz hem üniversite eğitimini, hem de hafızlık eğitimini aynı anda yaptı. Hafızlık eğitimi kısa sürede tamamlayan 3 kardeşimizi de tebrik ediyorum. 2019 yılında eğitim-öğretimine başlayan kursumuz, şimdiye kadar 6 hafız yetiştirmiştir" diye konuştu.

Bayatlı, Merkez Kur'an Kursunda eğitim-öğretim sezonunda 40, Yaz Kur'an Kursu döneminde de 75 öğrenciye Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuma eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Kütahya Merkez Müftülük Kütahya Bursa Eğitim Haberler

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Bomba iddia! Üç parti birleşip başına da Abdullah Gül'ü geçirecek

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Yok böyle para! İşte Fenerbahçe'nin anlaşmaya vardığı Mourinho'nun maliyeti

Ankara'da çirkin olay! 'Sizden midem bulanıyor' diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Ankara'da çirkin olay! "Sizden midem bulanıyor" diyerek başörtülü komşusuna keserle saldırdı

Bakmadan Geçme

Kaan Kazgan'a kim saldırdı? Batuhan Çarbuğa kimdir? Wembley Stadyumu hangi takıma ait? Borussia Dortmund Şampiyonlar Ligi kazandı mı? Dortmund'un kaç tane Şampiyonlar Ligi kupası var? Sampiyonlar Ligi Finali nerede, hangi statta 2024? 1-2 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Yeni Irak Cumhuriyeti Büyükelçisi Anıl Bora İnan kimdir? Anıl Bora İnan hayatı ve biyografisi 1 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1-2 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 1 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 1 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1-2 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 1-2 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1-2 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1-2 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak 'büyü' iddiası

Çiftliğinden kaçırılan FETÖ elebaşıyla ilgili gündem yaratacak "büyü" iddiası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title