Haberler

Fırat Üniversitesi'ne Diş Hekimliği Müjdesi!

Fırat Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi Kurulması YÖK Genel Kurulunda Onaylandı...

Fırat Üniversitesi yönetimi tarafından Kasım 2012 tarihinde hazırlanan Diş Hekimliği Fakültesine ait müracaat dosyası, YÖK Genel Kurulunda kabul edildi.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Elazığ başta olmak üzere çevre illerimizde diş sağlığı ve hastalıkları tedavisinde büyük bir boşluğu dolduracak olan bu yeni fakültenin önemli bir sağlık ihtiyacını karşılayacağını vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, "5-6 Nisan tarihlerinde YÖK başkanımızın üniversitemizi ziyareti sırasında da gündeme gelen Diş Hekimliği Fakültesinin Elazığ'da kurulması konusunda gelişen bu süreç, YÖK Genel Kurulunun 18 Nisan 2013 tarihinde yapılan toplantısında ilk aşamasını tamamlamış oldu. Diş Hekimi yetiştirmenin yanı sıra uzman personel de yetiştirecek olan fakültemizin bina ve öğretim üyesi alt yapısı hazır durumdadır. Yeni Fakültemiz; son teknoloji ve bilimsel gelişmeler ışığında ağız ve diş sağlığı eğitim ve öğretiminin yanında, halk sağlığı hizmeti de verecektir" dedi.

YÖK Genel Kurulunda kurulmasına izin verilen Diş Hekimliği Fakültesinin resmi olarak açılabilmesi için Bakanlar Kurulu'nda onaylanarak, resmi gazetede yayınlanması gerektiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Üniversite yönetimi olarak bu sürecin tamamlanması konusunda çalışmalarını daha da hızlandıracaklarını söyledi.

Halkımızın uzun zamandır beklediği bu gelişmenin şehrimize, bölgemize ve üniversitemize hayırlı olmasını dileyen Rektör Demirdağ, başta YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya olmak üzere YÖK Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Yılmaz ile emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Kutbeddin Demirdağ Fırat Üniversitesi Elazığ Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title