Haberler

Dersler Artık Başka Türlü Öğretilecek!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Türkçe (1-8), matematik (1-4), hayat bilgisi (1-3), sosyal bilgiler (4-7) ile ortaöğretim dil ve anlatım, Türk edebiyatı, tarih ve coğrafya derslerinin öğretim programları güncelleme çalışmalarının devam ettiği bildirdi.

Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bilim ve teknolojideki gelişmeler, bireylerin, toplumun ve ekonominin ihtiyaçlarındaki değişmeler ile zorunlu eğitimin liseleri de kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesinin, ilkokul, ortaokul ve liseler için öğretim programlarının 12 yıllık zorunlu eğitimin hedefleri kapsamında gözden geçirilmesi ihtiyacını doğurduğu belirtildi.

Lise eğitiminin zorunlu hale gelmesiyle, lise çağındaki nüfusun tamamının bu eğitimi alacak olmasının, ortaöğretimde öğrencilerin ilgi, ihtiyaç, yetenek ve potansiyelleri bakımından çeşitlenmesi anlamına geldiği vurgulanan açıklamada, öğretim programlarının da bu çeşitliliği karşılayacak şekilde yeniden düzenlenmesi için çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Öğretim programlarının ve haftalık ders çizelgelerinin güncellenmesine geçen yıl başlandığı hatırlatılan açıklamada, İngilizce (2-8), fen bilimleri (3-8), matematik (5-8), ortaöğretim matematik (9-12), fizik (9-12), kimya (9-12) ve biyoloji (9-12), derslerinin öğretim programlarının güncellendiği anımsatıldı.

Bu öğretim programlarının 2013-2014 öğretim yılından başlayarak kademeli olarak uygulanacağı bildirilen açıklamada, Türkçe (1-8), matematik (1-4), hayat bilgisi (1-3), sosyal bilgiler (4-7) ile ortaöğretim dil ve anlatım, Türk edebiyatı, tarih ve coğrafya derslerine ait öğretim programlarının güncellenmesine yönelik çalışmaların da devam ettiği bilgisi yer aldı.

Açıklamada, bu derslere ait yeni öğretim programlarının 2014-2015 öğretim yılından itibaren uygulamaya konulmasının planlandığı aktarıldı.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Talim Terbiye Kurulu Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title