Haberler

Çocuk Mahkümlara Kişisel Gelişim Eğitimi

Maltepe Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki mahkümlar, kişisel gelişim eğitimi ile topluma kazandırılıyor.

Cezaevinde daha önce agresif davranışlarıyla dikkati çeken çocuk tutuklu ve hükümlülerin, eğitimlerin ardından, kitap okuma alışkanlığı kazandığı ve ılımlı davranışlar sergilemeye başladıkları belirtiliyor. Maltepe Çocuk Cezaevi'nde eğitim veren Kişisel Gelişim Uzmanı Sevda Türküsev, cezaevinde görevli personele, stresi azaltma, öfke kontrolü ve iletişimi güçlendirme konusunda eğitimler verdiğini, o dönemde çocuk mahkumlarla ilgili projeyi geliştirdiğini söyledi.

Türküsev, cezaevindeki 13-18 yaş arasındaki çocuklara 5 aydır kişisel gelişim dersleri verdiğini anlatarak, eğitimlerini "abla ve anne şefkatiyle" vermeye çalıştığını, çocukların zihinlerinde olumlu izlenim bıraktığında kendisini mutlu hissettiğini dile getirdi.

Kişisel gelişim eğitimi verirken aynı zamanda çocuklara kitap okumayı sevdirme konusunda da çaba gösterdiğini belirten Türküsev, "Bunun için kitaplarımı çocuklara ücretsiz dağıttım. Bir çocuk, geçen hafta bana 'abla senin kitabın sayesinde çok değiştim. Arkadaşıma kötü bir şey söyleyeceksem senin kitabın aklıma geliyor ve ona iyi davranıyorum' dedi. Eğitim verdiklerimden tahliye olanları da sosyal paylaşım sitelerinden takip ediyorum. Eğitimden geçen çocukların çok saygılı olduklarını görüyorum" diye konuştu.

Sevda Türküsev, doğru yetiştirilemeyen çocukların asi davranışlar içerisine girebileceğine dikkati çekerek, daha önce agresif davranışlar sergileyen çocukların eğitimden olumlu etkilendiklerini söyledi.

Meslek edindirme kursları veriliyor

Maltepe Çocuk Cezaevi Müdürü Naci Yıldız ise çocuklar için kişisel gelişim eğitiminin yanı sıra boş zamanlarını değerlendirecek aktiviteler başlattıklarını anlattı. Cezaevinde 203 çocuk tutuklunun kaldığını ve 5 derslik, 4 atölye, kapalı ve açık hava spor salonu bulunduğunu anlatan Yıldız, çocukları topluma kazandırmak için bazı çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yıldız, kişisel gelişim eğitiminin yanı sıra çocuklara iş ahlakı ve el becerisi kazandırmak için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları'ndan (İSMEK) gelen eğitimcilerin nezaretinde meslek edindirme kursları verildiğini söyledi. Çocuk mahkumlara yönelik eğitimleri önemsediklerini belirten Yıldız, bu kapsamda beden eğitimi ve satranç eğitimleri de verildiğini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Sevda Türküsev Maltepe Eğitim Haberler

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Eskişehir'de skandal olay! Alkol alıp camilere girdi, Kur'an-ı Kerimleri yırttı

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Suriyeli öğrencinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşma sosyal medyayı ikiye böldü

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Cumhurbaşkanlığı'ndan AYM kararları sonrası ilk yorum: Cumhurbaşkanı'nın yetkileri iptal edilmedi

Bakmadan Geçme

Kurbanlık vekalet nasıl verilir, nasıl alınır, ne söylenir 2024? Dybala Galatasaray'a mı gelecek? 5 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 5 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 5 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 5 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 5 Haziran 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 5 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 5 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 5 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Portekiz Finlandiya maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Portekiz Finlandiya hazırlık maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

Anayasa Mahkemesi'nden dikkat çeken karar: Cumhurbaşkanı'nın rektör ataması anayasaya aykırı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title