Haberler

Ankara Üniversitesi'nin 50+Hayat Okulu Programı İlk Mezunlarını Verdi

Güncelleme:

Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından başlatılan '3. Yaş Üniversitesi: 50+Hayat Okulu' programının mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında sağlık, beslenme, fiziksel aktivite, kronik hastalıklar, sanat gibi konularda eğitimler verildi ve 35 öğrenci mezun oldu.

Ankara Üniversitesinin (AÜ) "3. Yaş Üniversitesi: 50+Hayat Okulu" programı ilk mezunlarını verdi.

Hayat boyu öğrenme olanaklarından yararlanılabilmesi amacıyla Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezince (YAŞAM) başlatılan programın mezuniyet töreni, AÜ Rektörlüğü 100. Yıl Salonu'nda yapıldı.

AÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, törende yaptığı konuşmada, üniversite olarak, 50 yaş üstü kişilerin hayattan daha fazla zevk almaları, hayatı daha iyi yaşamaları için bu projeyi başlattıklarını belirterek, "Umuyorum ki sizler de bu eğitimi almakla çok mutlu olmuşsunuzdur. Hayata bakışınızda en azından bir nebze de olsa bir mutluluk ışığı yaktırabilmişsek ondan da biz kendimizi çok mutlu hissedeceğiz." diye konuştu.

"Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan"

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve YAŞAM Müdürü Prof. Dr. Emine Özmete de Kovid-19 salgını öncesi planlanan programı Cumhuriyet'in 100. yılında uygulama imkanı bulduklarını belirterek, "Programımızı Cumhuriyetimizin 100. yılına armağan olarak büyük bir heyecanla ve coşkuyla yürüttüğümüzü söylemek isterim." dedi.

Özmete, öğrencilerin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ankara İl Müdürlüğüne bağlı huzurevlerindeki sakinlerden ve hizmet sunan kuruluşlardaki 50 yaş üstü çalışanlardan oluştuğunu kaydetti.

35 öğrenci mezun oldu

Konuşmaların ardından Ünüvar ve Özmete mezun olmaya hak kazananlara mezuniyet belgelerini takdim etti.

Programa başlayan ancak farklı nedenlerle 5 ve daha fazla oturuma devam edemeyen öğrencilere ise katılım belgesi verildi.

Törenin sonunda "kıdemli öğrenciler" kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

"50+ Hayat Okulu" programı eğitimleri, gönüllü akademisyenlerce sağlık, beslenme, fiziksel aktivite, kronik hastalıklar, yaş almanın anlamı, drama, halk oyunları, felsefe, sanat, müze eserleri gibi konularda yapıldı.

Ara sınav ve final sınavıyla bilgilerin ölçüldüğü, proje ödevi de hazırlanan eğitim programı sonunda 35 öğrenci mezun olmaya hak kazandı.

Kaynak: AA / Eğitim

Ankara Üniversitesi Ankara Eğitim Sağlık Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title