Haberler

ADYÜ Devlet Konservatuvarı'nda Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

Güncelleme:

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, 2023-2024 akademik yılında eğitim-öğretim görmeye başlayacak yeni öğrenciler için özel yetenek sınavı sürecini tamamladı. Sınav sonucunda 23 öğrenci ADYÜ Devlet Konservatuvarına yerleşmeye hak kazandı.

Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, 2023-2024 akademik yılında eğitim-öğretim görmeye başlayacak yeni öğrenciler için özel yetenek sınavı sürecini tamamladı.

Uygulamalı olarak tek aşama şeklinde gerçekleştirilen sınav, ADYÜ Devlet Konservatuvarı çok amaçlı salonunda yüz yüze gerçekleştirildi.

Öğrenciler müziksel işitme, müziksel söyleme- çalma ve müzikoloji alan bilgisi sözlü sınavında birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Pek çok ilden Adıyaman Üniversitesine başvuru yapan 182 adaydan birisi engelli öğrenci olmak üzere toplamda 23 asıl aday sınavı kazanarak, ADYÜ Devlet Konservatuvarına yerleşmek için hak kazandı.

Sınavda, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyelerinden Dr. Öğretim Üyesi M. Sadık Doğan, Doç. Dr. Barış Toptaş ve Dr. Öğretim Üyesi Emirhan Güler jüri üyesi olarak, diğer öğretim elemanlarından oluşan sınav yürütme komisyon üyeleri sınavda yerlerini aldı.

Sınav sonrası bir açıklama yapan Devlet Konservatuvarı Müdür Vekili Dr. Öğretim Üyesi M. Sadık Doğan, geleceğin müzikologlarını seçmek için jüri tarafından en yetenekli adayların belirlendiği, başarılı bir sınav süreci geçirdiklerini belirtti.

Doğan, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da konservatuvarımıza adaylarımızın ilgisi yoğundu. Oldukça yetenekli adaylarımız vardı. En iyi adaylarımız, öğrencimiz olmaya hak kazandı. Sınavın yapılma aşamalarında bizlere her türlü imkanı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kelleş olmak üzere üniversitemiz yönetimine ve katkı sağlayan bütün birimlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Dr. Öğretim Üyesi Doğan ayrıca, engelli ve diğer adaylar için yapılan sınavlarda katılımın beklenen sayıda olduğunu, özel yetenek sınavında 50 baraj puanını geçen adayların kayıt hakkı kazandıklarını belirterek, ADYÜ Devlet Konservatuvarı ailesine katılan tüm öğrencilere başarılar diledi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Adıyaman Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title