Haberler

Adıyaman Üniversitesi'nde Deprem Sonrası Hazırlıklar Hızla Devam Ediyor

Güncelleme:

Adıyaman Üniversitesi'nde depremlerin ardından hasar tespit çalışmaları tamamlandı ve az ve orta hasarlı binaların tadilat çalışmaları hız kazandı. Eğitim-öğretim yeni dönemde Eğitim Fakültesi B Blokta devam edecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Adıyaman Üniversitesi'nde (ADYÜ) 2023-2024 eğitim-öğretim yılının hazırlıkları hummalı şekilde devam ediyor.

Hızlı bir toparlanma sürecine giren ADYÜ 'de, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte az ve orta hasarlı yapılarda tadilat çalışmaları hız kazandı.

Asrın felaketi olarak adlandırılan iki büyük depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerince bugüne kadar yapılan incelemeler sonucu; 17 binanın az hasarlı, 3 binanın orta hasarlı, 1binanın ise ağır hasarlı olduğu tespit edilirken özellikle az hasarlı binalar için tadilat çalışmalarında sona gelinirken, depremde ağır hasar alan Diş Hekimliği Fakültesinin akademik ve idari çalışanları ile 500'e yakın öğrencisinin mağdur olmaması için eğitim-öğretimin yeni dönemde Eğitim Fakültesi B Blokta devam edeceği, Fakülte polikliniklerinin ve Semt Polikliniğinin de yine faaliyetlerine kaldığı yerden devam edeceği bildirildi.

Çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan ADYÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, Üniversite Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı kontrolünde tadilat çalışmaları devam eden binalarda depremin oluşturduğu izleri ortadan kaldırıp, bir an önce kullanılabilir hale gelmesi için hummalı çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Depremde zarar gören binalarda eğitim-öğretime yeniden devam edilebilmesi için yoğun bir mesai sürecine girdiklerinin altını çizen Prof. Dr. Turgut, "Üniversitemizde depremden zarar gören binaların tadilatlarına devam ediyoruz. Besni meslek Yüksekokulu (MYO) binamızın tadilat çalışmaları sona erdi. Üniversitemizde hasar alan diğer yapıların da tadilat çalışmaları devam etmektedir. Evlatlarımızın güvenilir bir ortamda eğitimlerine devam edebilmesi önceliklerimizdendir. Kampüsümüzde yaşam fidanlarını yeniden yeşertip, yeni döneme eskisinden daha güçlü bir şekilde dönmek istiyoruz. İnşallah bu günleri hep birlikte atlatıp Eylül ayında tüm fakültelerimizle 2023-2024 akademik yılına 'Merhaba' diyeceğiz. Birlikteliğe en çok ihtiyacımız olduğu bir süreçten geçiyoruz. Birbirimize sahip çıkmamız, destek olmamız ve elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerekiyor." dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Eğitim

Adıyaman Üniversitesi Deprem Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title