Haberler

Modern Stat Lüks Değil

Brightweel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas'ın, "Böylesine Maliyetli Bir Stat İzmir'e Gerekmiyor" Sözleri Tartışma Yarattı. İzmir Kulüpleri Stat Projesine Tam Destek Verdi.

Brightweel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas’ın, “Böylesine maliyetli bir stat İzmir’e gerekmiyor” sözleri tartışma yarattı. İzmir kulüpleri stat projesine tam destek verdi.

EKONOMİK Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısında söz alan Uluslararası Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Organizasyonu Türkiye Başkanı ve Brightweel Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas’ın, 2016 Avrupa Şampiyonası öncesi İzmir’de yapılması planlanan stadın lüks olacağını savunması yeni bir tartışma yarattı. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda modern stat hakkında bilgi veren Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, “Bu düşünceye üzüldüm. Kayseri, Konya, Eskişehir, Bursa gibi iller bu projeye dört elle sarılırken, İzmir geri kalmamalı” derken, İzmir kulüplerinin büyük çoğunluğu stat projesine destek verdi.

İZVAK Başkanı Levent Ürkmez ile Gençlik Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar toplantıya davet edilmemelerinden üzüntü duyduklarını ifade ederken, stadın mutlaka yapılmasını savundu. Altay, Karşıyaka ve Bucaspor da yeni stada tam destek verirken, İzmirspor Kayyum Heyeti Başkanı Mustafa Apak lokal statlar yapılmasını, Altınordu Başkanı Bülent Erdik ise kulüplerin daha çok desteklenmesini istedi. Göztepe ise stat konusunda yorum yapmamayı tercih etti.

İhtiyacımız var

Levent ÜRKMEZ (İZVAK Başkanı): “İzmir Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu toplantısına profesyonel liglerdeki kulüplerin başkanlarının da davet edilmesi gerekirdi. Bir stadyum görüşülüyor ve kulüp temsilcileri yok. Yeni stat yapımına itiraz eden Alphan Manas görüş bildiriyorsa, biz de bildirmeliydik. Kendisi işlerini İstanbul’da sürdüren bir işadamı. Atatürk Stadı revize edilip sorun çözülebilir, ama Gençlik Spor Genel Müdürlüğü buna onay vermiyor. Alsancak Stadı 1920’lerde yapılmış. Bu statlar ömürlerini tamamladı. Futbolun endüstri olduğunu kabul ediyorsak, ülkenin gelecek 20 yılını planlıyorsak İzmir’in böyle bir stada ihtiyacı var.”

Mutlaka yapılmalı

Sabri SADIKLAR (Gençlik Spor İl Müdürü): “Örnekköy’de yapılması planlanan statla ilgili daha önceki toplantılara çağrılmama rağmen, son toplantıya çağrılmadım. Toplantı olduğu haberini bile gazetelerden takip ettim. Bizim için bu stadın inşaa edilmesi önemli. Eğer yedi il 2016 Avrupa Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için faaliyet içerisindeyse, İzmir de bu illerin arasında mutlaka bulunmalı.”

İzmir geriliyor

Mehmet MÜTEVELLİOĞLU (Altay Basın Sözcüsü): “İzmir takımlarının son birkaç yıldaki performansına bakıp stat yapılmaması görüşünü savunmak yanlış. İzmir bu tip fikirler yüzünden geriliyor. Süper Lig’deki Kasımpaşa’nın bile ayrı stadı var. İzmir’in ilçeleri kadar büyüklüğe bile sahip olmayan Rize’ye yepyeni bir stat inşaa edildi. Osmanlı’nın son yıllarında 2. Abdülhamit İstanbul’da futbolu yasaklamışken, İzmir’de futbol oynanıyordu. Türkiye’de futbolun beşiği olan kentimiz için modern bir stat lüks değil.”

Tartışmak yanlış

Osman DAL (KSK yöneticisi): “Stadın yapılıp yapılmamasının tartışması bile olmaz. İzmir’in şu an Süper Lig’de takımı olmaması, önümüzdeki yıllarda da olmayacağı anlamına gelmiyor. Kulüp olarak Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak ve Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener’le de görüştük. İlçemiz sınırları içindeki tesis yapılırsa, kiralamak için talip olacağız. Bu proje uzun dönemde İzmir’e çok şey kazandıracak.”

Hemen başlamalı

Erdal GÜNDOĞAN (Bucaspor Başkanı): “İzmir’i ileriye götürecek her türlü yatırımın arkasındayız. Bu anlamda yeni stat projesini de kulüp olarak destekliyoruz. İzmir bu tipte en az iki stadı daha kaldırabilecek kapasiteye sahip bir şehir. Stat inşaatı bir an önce başlamalı.”

Lokal statlar hazır

Mustafa APAK (İzmirspor Kayyum Heyeti Başkanı): “İzmir’e yeni bir stat yapma düşüncesi güzel. Ancak Süper Lig’de en az bir takımımız olmazsa da bence gereksiz. Atatürk Stadı’nın hali ortada. Eğer Süper Lig’de bir takımımız olmayacaksa, bunun yerine lokal statlar yapılmalı. Bucaspor’un yeni stadı güzel bir örnek. Bu tür yatırımlar daha mantıklı olur.”

Yorum yapmayacağım

Serdar SAMUR (Göztepe Başkan Vekili):  “Göztepe olarak bu konuda yorum yapmak istemiyoruz.”

Kulüpler desteklenmeli

Bülent ERDİK (Altınordu Baş-kanı): “Bana göre bu stat hizmete girene kadar yerel yönetimler İzmir kulüplerine daha çok destek vermeli. Böylece en az bir İzmir takımı Süper Lig’e çıkıp yeni statta maçlarını oynayabilir. Yeni stat sadece 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası için düşünülüyorsa bence gereksiz olur.”

200 milyon TL’ye yazık

İZMİR Ekonomik Kalkınma Koordinasyon Kurulu’nun toplantısında 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı kapsamında kente yapılması planlanan stadın gereksiz olduğunu savunarak dikkatleri üzerine çeken Alphan Manas, “İzmir’de 40 bin kişilik stada en az 200 milyon TL harcanacak. Bu paraya yazık. Bu miktarla kentin çok daha önemli sorunları çözülebilir” dedi.“Şampiyona alınırsa, en azından stat maliyetinin bir kısmı karşılanır. Ancak bunun için de altyapı eksiklikleri ve konukları ağırlayacak otel ihtiyacının giderilmesi gerekir” diyen Manas şunları söyledi: “Ben her platformda doğruluğuna inandığım şeyi savunurum. TÜSİAD’da da aynı şeyi yaptım. Kalkınma Kurulu’nda herkes birbiriyle sıkı dost olduğu için karşıt görüşler dile getirilmiyor. İzmir’de 80 bin kişilik Atatürk Stadı var. Kayseri, Bursa örnekleri verildi, ama Süper Lig’e çıkılsa bile bu stat kente yeter. Statta localar yapılacağı söyleniyor. Fenerbahçe, Şükrü Saraçoğlu Stadı’ndaki locaları 150 bin dolara satıyor. İzmir’de bir takımı izlemek için bu parayı verecek işadamı yok. Tek stat için 200 milyon TL lüks bir rakam. İzmir seyircisi önce birbiriyle olan husumetleri gidermeli. Çünkü önceden taraftarlar maçları birlikte izlerken, şimdi kentteki futbol kültürü yerlerde sürünüyor. İstanbul’daki Atatürk Olimpiyat Stadı bile boş duruyor. Aynı parayı bana versinler, ben İzmir’e elektrikli araba fabrikası kurup istihdam yaratırım.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

'Evet-Hayır' yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

"Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç hayatını kaybetti

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Burdur Belediye Başkanı, belediyeye akrabalarını doldurdu! Savunması da bir o kadar skandal

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Bakmadan Geçme

Low Carb Diyeti Nedir? Nasıl Uygulanır? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar? Kurban Bayramı emekli ikramiyesi ne zaman banka hesaplarına yatacak? #128004 #128226 19 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs Pazartesi günü tatil olacak mı? Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru tarihleri açıklandı mı? #129658 Sağlık Bakanlığı 35 bin personel alımı başvuruları hangi gün alınacak? ERKAN YOLAÇ KİMDİR? Erkan Yolaç neden öldü, kaç yaşındaydı, eşi kim? TÜM DETAYLAR! Yeni Kaledonya hangi ülkeye bağlı? Yeni Kaledonya hakkında bilinmesi gerekenler ERKAN YOLAÇ ÖLDÜ MÜ? "Evet-Hayır" yarışması ile hafızalara kazınan ünlü sunucu Erkan Yolaç neden öldü? YALI ÇAPKINI FRAGMAN! #128253 Yalı Çapkını 70. bölüm son fragman TEK PARÇA izle! Halis Ağa her şeyi öğreniyor! #127916 GTA 6 ne zaman piyasaya çıkacak? GTA 6'nın çıkış tarihi belli oldu mu? FENERBAHÇE KONGRE NE ZAMAN 2024? #9917 Fenerbahçe Başkanlık seçimi ne zaman? Ali Koç, Aziz Yıldırım aday mı? #129349 KIZILCIK ŞERBETİ SON FRAGMAN İZLE! Kızılcık Şerbeti 63. bölüm TEK PARÇA fragman! Doğa ile Fatih barışacak mı? #128250 DİYABET ve KARDİYOLOJİ ilaçlarını aile hekimleri yazıyor mu? #128138 Bakanlıktan yeni haber: Milyonları ilgilendiriyor! #129658 Tuğba Ekinci'nin sahne kıyafeti tepki topladı! Tuğba Ekinci sahnede ne giydi? SON DAKİKA! İLAÇ RAPORLARI ile ilgili yeni karar ne? Vedat Işıkhan ne dedi? Tüm zamanların en çok satan müzik albümleri hangileri?
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title