Haberler

Dünyanın En Büyük İç Turizm Hareketi Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Tren istasyonundaki yoğunluk Kalabalıktan detaylar Dünyanın en büyük iç turizm hareketi başladı Şanghay'daki tren istasyonlarından 57 milyon yolcu seyahat edecek Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle 57 milyon 110 bin kişinin evlerine dönmek üzere kentten ayrılması beklenirken, dünyanın en büyük iç turizm hareketi olarak da bilinen seyahat sezonu başladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Tren istasyonundaki yoğunluk

Kalabalıktan detaylar Dünyanın en büyük iç turizm hareketi başladı

Şanghay'daki tren istasyonlarından 57 milyon yolcu seyahat edecek

Çin'in doğusundaki Şanghay kentinde Çin Yeni Yılı tatili nedeniyle 57 milyon 110 bin kişinin evlerine dönmek üzere kentten ayrılması beklenirken, dünyanın en büyük iç turizm hareketi olarak da bilinen seyahat sezonu başladı.

Hayvan Takvimi'ne göre 8 Şubat'ta "Maymun Yılı"na girmeye hazırlanan Çin'de, "Bahar Bayramı" olarak adlandırılan 24 Ocak-3 Mart tarihlerindeki yeni yıl tatili kapsamında 2 milyar 910 milyon kişinin yurt içi seyahat etmesi bekleniyor.

Ülkenin ekonomi ve finans lokomotifi ve dev metropolü Şanghay'daki Hongçiao Tren İstasyonu, ülkede en büyük yoğunluğun yaşandığı noktaların başında geliyor. Şinhua ajansının haberine göre, kentteki Hongçiao, Merkez ve Güney istasyonlarından 57 milyon 110 bin kişinin memleketlerine dönmek üzere demir yolu ile kentten ayrılması bekleniyor.

Çin'de, yeni yıla tüm aile üyeleriyle girme geleneği, dünyanın en büyük iç turizm hareketine yol açıyor. Resmi Bahar Bayramı tatili de 8 Şubat'ta başlayacak ve 7 gün sürecek. Ancak halk, bayram hazırlıkları ile akraba ve dost ziyaretleri için tatil öncesi ve sonrasında ek izinler alarak genellikle bu süreyi uzatıyor.

Dünyanın En Büyük İç Turizm Hareketi Başladı
Kaynak: AA / Güncel

Bahar Bayramı

Enflasyon eylül ayında yüzde 2,97 arttı, yıllık bazda yüzde 49,38 oldu

Piyasaların odaklandığı enflasyon rakamları açıklandı

Lübnan Dışişleri Bakanı: Nasrallah, İsrail tarafından öldürülmeden önce ateşkesi kabul etmişti

Netanyahu telefonda "Anlaştık" deyip son anda silaha sarılmış

Ürdün'den İran ve İsrail'e rest: Ülkemiz kimsenin savaş alanı değil, kendimizi savunacağız

İran'ın hava sahasını ihlal ettiği ülkeden tarihi meydan okuma

Münevver Karabulut'u katledip intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılıyor

title