Haberler

Zamanlama manidar! Yunanistan tüm donanmasını ortak tatbikat kapsamında Ege'ye gönderdi

Güncelleme:

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, Atina yönetiminin ABD tarafından hibe edilen zırhlıları adalara sevk etmesiyle iyiden iyiye tırmandı. Tansiyonun böylesine yükseldiği bir dönemde Yunanistan'dan Türkiye'ye gözdağı niteliğinde bir hamle geldi. Donanmasının tüm unsurlarını Fransa ile düzenlenen ortak tatbikat kapsamında Ege'ye gönderen Atina'nın katıldığı bu tatbikatın Türkiye ile olası bir çatışmanın gündemde olduğu bir dönemde yapılması ise dikkat çekti.

Yunanistan'ın uluslararası anlaşmaları ihlal ederek Ege adalarına ABD menşeli zırhlı araç çıkarmasıyla giderek büyüyen kriz gündemden düşmüyor. Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemde büyüyen gerginlik Ege'de suların ısınmasına yol açarken Yunanistan ordusundan da dikkat çeken bir adım geldi.

DONANMAYI TATBİKAT KAPSAMINDA EGE'YE GÖNDERDİLER

Yunan basını, Atina'nın tüm donanmasını Ege Denizi'nde konuşlandırdığını duyurdu. Greek City Times sitesinin haberine göre, Yunanistan donanmasının tüm unsurlarını Fransa'yla düzenlenen ortak tatbikat kapsamında Ege'ye gönderdi.

TATBİKATIN TÜRKİYE İLE OLASI ÇATIŞMA GÜNDEMDEYKEN YAPILMASI DİKKAT ÇEKTİ

Savaş uçaklarının, denizaltıların ve füze taşıyan gemilerin de katıldığı tatbikatta olası bir çatışmaya karşı hazırlık yapılacağı belirtildi. Haberlerde, tatbikatın Türkiye'yle olası bir çatışmanın gündemde olduğu bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çekildi.

NE OLMUŞTU?

Yunanistan'ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege'deki GASA kapsamında bulunan Midilli ve Sisam adalarına zırhlı araçlar sevk etmesinin ardından Türkiye'nin Yunanistan ve ABD'ye nota vermesi bölgede gerilimi daha da artırmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için anlam ifade etmez çünkü gücümüz bunların çok ötesinde ama bunun gizli işgal anlamına geldiğini hatırlatırız" demişti. Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ise son açıklamasında, "Sınırlarımız mavidir, gri değildir. Hükümetimizin önceliği silahlı kuvvetlerimizi güçlendirmektir" diye konuştu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Türkiye Ankara Atina Dünya Güncel Haberler

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Doğurganlık oranının en düşük olduğu 3 ilde pilot çalışma başlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hamas sadece kendi topraklarını değil, Anadolu'yu da savunuyor

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Küçükçekmece'de çöken binayla ilgili dönercinin eski çalışanından korkunç itiraf: Kamyon geçerken bile titriyordu

Bakmadan Geçme

Survivor'da kim elendi? Survivor Hilmi Cem elendi mi? 3 Haziran Survivor'a kim veda etti? MasterChef yeni sezon fragmanı yayınlandı! MasterChef Türkiye 2024 ne zaman başlıyor? MasterChef yeni sezon yarışmacıları kimler? LGS sınav gözetmen ücreti ne zaman yatacak 2024? LGS sınav görevi ücreti ne kadar? MAYIS AYI ENFLASYON NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2024? TÜİK Mayıs ayı enflasyon oranı artacak mı, beklentiler neler? Resmi Gazete bugün (2 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! HAZİRAN AYI KİRA ARTIŞI NE KADAR OLACAK? Yüzde 25 kira zam sınırı devam ediyor mu? Kira artış oranı ne kadar oldu? Survivor Atakan kimdir, kaç yaşında? Avatar Atakan Survivor'da hangi yıllar yarıştı? LGS taban puanları ve yüzdelik dilim hesaplama! 2024 LGS puanları ve yüzdelik dilimler ne zaman belli olacak? Survivor'da kim elendi, kim veda etti? 2 Haziran Survivor elenen isim! Survivor'da bu hafta kim gitti? Survivor Ogeday kimdir, kaç yaşında? Ogeday Girişken Survivor'da hangi yıllar yarıştı? Survivor eleme adayları kimler? 3 Haziran Survivor düelloyu kim kazandı? Survivor bu akşam kim elenecek? Jose Mourinho futbol kariyeri! Jose Mourinho kaç kupa kazandı, hangi takımları çalıştırdı? Türkiye-ABD Voleybol Maçı Canlı İzle! Türkiye-ABD voleybol maçı saat kaçta? #127952 Türkiye-ABD voleybol maçı şifresiz kanalda canlı yayın bilgileri! JOSE MOURİNHO KİMDİR, KAÇ KUPASI VAR? Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Jose Mourinho hiç futbol oynadı mı? HAVA SICAKLIĞI HABERLERİ 2 HAZİRAN Bugün hava durumu nasıl? Adana'da hava sıcaklığı kaç derece? İl il hava durumu tahminleri!
Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

Erkan Petekkaya, Göcek için Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi: Sizin bilmediğiniz şeyler dönüyor

500

Yorumlar (21)

Arda Sezen :

Gaza gelme deyince akla nedense kimler geliyor. Bir ara gaza geldik;dolarları attık, Abd bayrağı yaktık, kolaları döktük ve dahada sıralanabilir. Bizi kullanıyorlar, siyasetçiler. Ey milletim gaza gelme. Kendi çocukları bedelli yaptı. Askere siyasetçilerin oğlu gitmeyecek yine biz gidecez

60
38
yanıtYanıtla
bekir yapici:

1975-80 arasi dolmusa gelerek adeta ic savasa dönen yillari yasamis biri olarak 50 yil daha gecse bunlari okuma ögrenme arastirma aliskanligi olmayan sadece duyduguna inanan bir kesime anlatamazsin.

yanıt2
yanıt0
Zamanla Akıllanan Adam:

ukraynayı rusya ya, taıvanı çine yunanıda bize yem edecekler. sonra arkadan tüp dolapları çevirecekler. emperylizmin ayak oyunları

86
3
yanıtYanıtla
TT:

Türkiye savaşı nerde yapacağına karar vermeli... Ya biz karadan gireceğiz yada onların ani bi baskınla deniz ve hava kuvvetlerimize saldırmalarını izleyeceğiz..Bu konuda muhalefet yapan vatana ihanetten yargılanmalı...Çünkü savaş kapıya dayandı...

53
20
yanıtYanıtla
bekir yapici:

Türk halkini acikca tahrik ederek cikmasi muhtemel bir savasi veya catismayi hakli gösterme cabasi var gibi savasi yasamis bir kibris gazisi olarak 2006 dan beri süren isgale niye simdi tepki veriliyor olaylar suriyeden nasil olduda bir günde yunana döndü abd ve ab´nin yunana destek verene kadar niye yillarca beklendi diye düsünüyorum.

39
24
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Derhal vuralım?

37
23
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Niye beğenmiyorsunuz ayağımızın dibine gelmişler bundan iyi fırsat mi var biraz savaş sanati bilin djdjsj

yanıt18
yanıt12
Osman Tokgonul:

Lan biz bunları kağıttan yapacağımız gemilerimizle batırırız evvel Allah . ..Bunlara hoooşşşt diyeceksin kaçacak yer ararlar . Ama abiler bu işlerde de geç kalındı geeeeç .

40
19
yanıtYanıtla
tekin demir demir:

al bir klavye delikanlısı daha. sen orada yunana savaş açmıyorsun. abd italya fransa ingiltere ye karşı savaş açıyorsun.bazı insanlar dusunmemeli gercekten.ülkede neyin var savaşacak bu güclere karsı.a haber ve osmanlı dizilerini izlemeyi bırak artık

yanıt21
yanıt4
Osman Tokgonul:

Tekiiin , tekin . Yaş kaç babam ? Biz de işin esprisindeyiz . Sana tarihi okutur , okuduğunu coğrafya diye yuttururum . Sen burada yenisin galiba ki tanışmamışız seninle . Bak , ana fikir (!) yazının sonunda . " GEÇ KALINDI GEEÇ " demişim ya hah o anafikir .

yanıt6
yanıt2
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title