Haberler

Yunanistan'da mülteci dramı: Fareler ıslak çadırlardaki bebekleri kemiriyor

Güncelleme:

Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Yunanistan'a ulaşabilen mültecilerin insanlık dışı şartlarda yaşadığını söyledi. Müller, "Yeni kurulan Kara Tepe kampının durumu çok kötü. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, fareler ıslak çadırlar içinde kalan bebekleri ısırdığı için tetanoz aşısı yapmak zorunda kaldı" dedi.

Yunanistan'ın ülke topraklarına ulaşan sığınmacılara yönelik insanlık dışı muamelesine Alman Bakan'dan tepki geldi. Deutsch Welle'nin haberine göre, Almanya Kalkınma Bakanı Gerd Müller, Yunanistan'daki sığınmacı kamplarında durumun kötüleşmeye devam ettiğini belirtti. Passauer Neue Presse gazetesine röportaj veren Bakan Müller, Midilli adasındaki Moria kampının, çıkan bir yangının ardından tamamen kullanılamaz hale gelmesinden sonra, yeni kampta koşulların iyileşmediğini ifade etti. "Herkes, yangının ardından korkunç vaziyetin düzeleceğini düşünüyordu ancak hakikat ne yazık ki öyle değil" diyen Müller, "Yeni kurulan Kara Tepe kampının da daha iyi olmadığı açıkça ortada. Hatta aksine, Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, burada fareler, ıslak çadırlar içinde kalan bebekleri ısırdığı için tetanoz aşısı yapmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı.

"HAYAT BÖYLE BAŞLAMAMALI"

"Bunlar, Avrupa'nın ortasında feci durumlar" diyen Gerd Müller, sığınmacılar için kış mevsiminin en sert haftalarının da kapıda olduğunu belirtti. Özellikle, sığınmacı ve mülteci kamplarında doğan çocuklar için koşulların çok kötü olduğunu vurgulayan Müller, 2018 yılında Moria kampına yaptığı ziyaret ile ilgili olarak, "Kaçış esnasında cinsel saldırıya uğrayan ve her türlü hijyen ve tıbbi destekten mahrum bir halde yere oturmuş doğum yapmayı bekleyen Afrikalı kadınlarla görüştüm. Hiçbir hayat böyle başlamamalı" dedi.

Yunanistan'da mülteci dramı: Fareler ıslak çadırlardaki bebekleri kemiriyor

ADALARDA 17 BİNDEN FAZLA SIĞINMACI YAŞIYOR

Midilli adasındaki Moria kampı, geçen eylül ayında tamamen yanarak yok olmuş ve bunun üzerine adada, eski bir askeri eğitim bölgesi olan Kara Tepe'de, şu an 7 bin 300 kişinin yaşadığı geçici bir kamp oluşturulmuştu. Yunanistan'a ait adalarda 17 binden fazla sığınmacı yaşıyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Gerd Müller Yunanistan Almanya Haberler

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Sokak köpekleriyle ilgili düzenleme Meclis'e geliyor

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Bakmadan Geçme

Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! UEFA Avrupa Ligi kupasını kim kazandı 2024? Atalanta Bayer Leverkusen maçı ne oldu, UEFA'yı kim aldı?
Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

500

Yorumlar (76)

vatandas:

Komşun, evi su bastı diye sende bir kaç gün kaldıktan sonra düzelen evine dönmeyip senin evinde zorla kalmaya devam edip bir de kontrolsüzce çocuk doğurup birde üstüne kendi tarzını senin ortamına empoze etmeye çalışıyorsa o bir istilacıdır, virüstür.

71
60
yanıtYanıtla
Adil:

Virus sensin. . . . . . . . . . !

yanıt15
yanıt16
VATANDAŞ:

Virüsten bile daha zararlı, daha tehlikelidir arkadaşım. Ağzına, yüreğine sağlık.

yanıt38
yanıt41
ismilazım:

insan ne olursa olsun, virüs sözünü haketmiyor. Dünya Allahın mülküdür. Kimsenin kimseyi hiçbiryerde hor görmeye hakkı yoktur. İnsanlar başkalarının özgürlüğünü kısıtlamadıkça özgürce yaşamayı hakederler. Başkalarını virüs, istilacı ve hor görenlerin kendisi o özelliktedir.

yanıt56
yanıt24
vatandas:

istilacıya insan diyorsan o senin sorunun. O zaman sana göre teröristte insan, tecavüzcüde insan. Terörist nasıl ülkenin güvenliğine kast ediyorsa istilacı da ülkenin yapısına kast ediyor. Sadece 5 yıl içinde olanlara bakmak bile yeterli.

yanıt3
yanıt0
ismet DİNÇ:

VATANDAŞ o virüs senin yüreğinde. O ne olacak ya.

yanıt0
yanıt2
HASSVS:

İSİMİLAZIMLIK SENİN ATALARIN SAVASARAK OLDULER KADINLARIN SIRTINDA CEPHANE TASIDI 15 LIK YAVRULAR SEHİT OLDU. . SENİN SURİYELİLER PAVYON ACTI NARGILE ICTI. . GOLGE ETME BASKA İHSAN İSTEYIZ. .

yanıt2
yanıt0
Vatandaş:

''İSMİLAZIM'' adıyla yazan arkadaş, ismin de lazım değil ama dediğin gibi insan hak etmiyor virüs sözünü; ama bahsedilenler insan değil, hayvan bile değil. Hayvana bile hoşt dersin, kışt dersin istenmediği yerde durmaz, böylesi yüzsüz olmaz; parazit değildir yani.

yanıt3
yanıt0
Malakadam:

Yunanlılar ilaçlasın bunları farelere zarar vermesinler. Arap kaçkını bunlar

yanıt1
yanıt1
Haki:

Allahın Hz.Ademe yarattigi toprakların sınırları yoktur. Yuce peygamber demedimiki ac kalma korkusu yasarsaniz Hicret ediniz. Allahın kanunlarini hice saymayin.Insan en kutsal yaratiktir. Insani sevmeyen Seytan idi. Bugun sevmeyende Seytandir.

yanıt0
yanıt1
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title