Haberler

Yunan basını ABD'nin Dedeağaç planını deşifre etti! Limana savaş gemileri yanaşacak

Güncelleme:

ABD'nin Türkiye'den yalnızca 40 km kilometre mesafedeki Dedeağaç limanıyla ilgili planı hakkında Yunan basınında gündem yaratacak bir haber yayımlandı. Dedeağaç Limanı'na uzun süredir askeri yığınak yapan ABD'nin, lojistik amaçlı kullanılan Dedeağaç limanını adeta yeni bir deniz üssüne dönüştürmeyi hedeflediği ifade edildi. Devreye sokulan plan gerçekleşirse limana Amerikan muhrip gemileri yanaşabilecek.

ABD, son yıllarda Balkanlar ile Avrupa'ya silah ve personel sevkiyatı için lojistik amaçla kullandığı Dedeğaç (Aleksandrupolis) limanını, yeni bir askeri deniz üssüne dönüştürmeyi planladığı ortaya çıktı. Hedef, özelleştirme süreci başlatılan Dedeğaç limanı ile ilgili ihaleyi, Amerikan şirketlerinin kazanması ve limanın ABD Deniz Kuvvetleri'nin "çelik yumruğu" olarak da bilinen "Arleigh Burke" sınıfı muhrip gemiler (destroyer) ile benzer büyüklükteki savaş gemilerinin yanaşabilecekleri şekilde genişletilmesi.

"DEDEAĞAÇ BÜYÜK SAVAŞ GEMİLERİNİ BARINDIRABİLECEK ŞEKİLDE GENİŞLETİLECEK"

Yunan Kathimerini gazetesi, ABD'nin, başta yüksek rütbeli askerler olmak üzere çeşitli vesilelerle, Dedeağaç limanının büyük savaş gemilerini barındırabilecek şekilde genişletilmesi planlarını Yunan yetkililere ilettiklerini yazdı. "Arleigh Burke" sınıfı destroyerler, ABD'nin Girit adasındaki Suda üssüne yanaşabiliyorlar. Bu planın gerçekleştirilmesi halinde çeşitli tipte savaş gemileri, Dedeağaç limanını da kullanabilecek.

TÜRKİYE'DEN YALNIZCA 40 KM UZAKTA

Yunanistan, geçen yıl ABD ile imzaladığı yeni savunma işbirliği anlaşması çerçevesinde, Türkiye'den sadece 40 kilometre mesafedeki Dedeağaç'ta, 156'ncı Motorize Topçu Taburu'nun barındığı "Yanuli" kışlasını üs olarak tahsis etti. "Yanuli" kışlasında, Balkanlar ve Avrupa ülkelerine gitmek üzere Dedeağaç'a gelen Amerikan askerlerinin konaklayabilmeleri için 300-400 kişi kapasiteli tesisler inşa ediliyor.

F-35 VE İHA'LAR

Kathimerini, haberinde ayrıca Amerikalıların, Girit'teki Suda Üssü'nün (deniz ve hava üssü) büyük insansız hava araçları (İHA) ve F-35 tipi savaş uçaklarının konuşlanabilmelerini sağlayacak şekilde, yeni tesis inşası ile de yakından ilgilendiklerini kaydetti. İki ülke arasındaki savunma işbirliği anlaşması, Suda Üssü'nün genişletilmesini de öngörüyor. Gazete, ABD'nin ilgilendiği bir diğer konunun ise, Rus savaş gemilerinin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini daha iyi izleyebilmesi için Ege'de "Denizcilik alan bilinci" (Maritime Awareness Domain) radarları yerleştirmek olduğunu da belirtti.

YUNANİSTAN'DAN YENİ PROPAGANDA BİRİMİ

Yunanistan'ın haftalık Real News gazetesi, Yunan hükümetinin, Türkiye'ye karşı bir propaganda birimi olarak faaliyet gösterecek "Merkezi İletişim İdaresi"ni kurmayı kararlaştırdığını belirtti. Birimin başına ABD'nin New York kentindeki eski Yunan konsolosu Kontantinos Kutras'ın önerildiğini yazan gazete, "Hedef, Türkiye'nin iletişim alanındaki her iddiasına cevap vermek" ifadesini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Yunanistan Türkiye Ankara Atina Dünya Güncel Haberler

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak? Bebeklerde fenilketonüri nedir? Fenilketonürili çocuklar nasıl beslenmeli?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500

Yorumlar (21)

ibrahim sarı:

Muhalefet partileri, acilen abd, AB ve Yunanistana bu düşmanca davranışlarına karşı ortak tutum sergilemeli, basın açıklaması yapmalı, devlet ve millet olarak hep birlikte olduğumuzu deklare etmelidir.

167
7
yanıtYanıtla
Osman Tokgonul:

Yahu boş veriiiiinn . Bizim de SİHA , İHA , CİHA , MİHA larımız var ya ! Mesele etmeyin . Bir buçuk tanesini gönderdik mi , ne dedesi kalır ne de ağacı ! Neden telaşlandınız şimdi ? İkide bir İncirliği terk etsinler dersen , adamlarda pılını pırtısını toplar gider.

16
80
yanıtYanıtla
Zırtapoz:

Yunan Osman senden de bu bekkenir. Yaşadığı ekmeğini yediğin ülkeye ancak bu kadar kötü olur insan. Sen değiştir bu ülkeyi. Sen bizden olamazsın çünkü

yanıt14
yanıt3
hsyn hsyn:

Amerika bizi Suriye ve Irakla karıştırmasın, biz ne başka ülkeye kaçar nede kimseye boyun eğeriz, ya Allah der kimimiz şehit olur kimimiz gazi ama vatanımızı kimseye yedirmeyiz

73
3
yanıtYanıtla
Qwe Qwe:

O çok eskidendi 100 yıl önceydi. Şimdiki nesil bozuldu. Hepsi korkak. Görmuyor musunuz birebir kavga bile yok dışarıda. Hep kalabalık tek kişiye. Ya da bıçak çeker silah çeker. Ülkemizde delikanlı mert adam yok denecek kadar az kaldı. Çoğu korkak

yanıt15
yanıt15
KENAN KOMUTAN :

qwe qwe senin gibi klavye delikanlılarının sayısını düşününce içim rahatladı. Konu devlet millet bayrak olunca yaşlı genç kadın erkek nasıl bir araya gelebileceğimizi test ettiler.

yanıt7
yanıt2
Ercan Sevinc:

70 siha tepelerinde dolaşsa iyi olur

58
9
yanıtYanıtla
zübükzade:

danışıklı döğüş olmaihtimallinide göz ardı etmemek lazım secimlerde sonuclar anketlere göre belli budurumda bir atraksıyon yapacaklar

14
49
yanıtYanıtla
GERÇEKÇİ...!!!!!:

acemi provakötör şimdi iyi dinle , söyle o yunanlı kalleş dostlarına İZMİRDE denize döküldüklerinde sözde arkalarında birileri vardı, TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ ne yunanlılara nede senin gibi içimizdeki kalleş provakötörlere pabuç bırakmaz....

yanıt34
yanıt3
zübükzade:

eee biz bize yeterdik lakin aramıza kim oldugu bilinmeyen milyonlarca afhan suriyeli ortadoğulu yerleştirdiler şimdi bunlarlamı icimizdeki ortadoğulularlamı ingiliz gemisine binenlerlemi uğrraşacaz

28
25
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title