Haberler

Uetd, Avusturya-Macaristan Sınırında İftar Verdi

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan’a Avrupa’da yüzde 60-70 oy çıkacağına kesin gözle baktıklarını söyledi.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Erdoğan'a Avrupa'da yüzde 60-70 oy çıkacağına kesin gözle baktıklarını söyledi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Avusturya Başkanlığı, Avusturya-Macaristan sınırındaki Gols köyünde iftar yemeği verdi. İftara, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, UETD Teşkilatlanma Başkanı Köksal Kuş, UETD Avusturya Başkanı Abdurrahman Karayazılı, UETD Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu olmak üzere yaklaşık 300 kişi katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi iftar öncesi Türk vatandaşlarına önümüzdeki Ağustos ayında düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl oy kullanılabileceği, nelere dikkat edilmesinin gerektiği ile ilgili bir sunum yaptı. Oldukça büyük bahçesi olan ve bir Türk tarafından işletilen Gols köyündeki restoranda buluşan Türk vatandaşlarının verilen iftara büyük rağbet gösterdi. İftar vaktinin girmesiyle okunan ezanla birlikte iftara katılan Türk vatandaşları kuzu çevirme, mangalda pişirilen et ve köfteler ile iftarlarını açtılar.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Metin Külünk, iftar öncesi karpuz ve kavunları kendi eliyle keserken, çorbaları da yine kendisi dağıttı. Gündemle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Külünk, özellikle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve İsrail'in Gazze'de yaşattığı acı, İsrail'e destek veren Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel'le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KÜLÜNK: "BAŞBAKAN ERDOĞAN AVRUPA'DAKİ TÜRKLERDEN YÜZDE 60-70 OY ÇIKACAK"

İftarın kalabalık olmasının şaşırtıcı olmadığını söyleyen Külünk, Avrupa'daki Türk vatandaşların bereketi olduğunu, Avrupa'nın her noktasında bu bereketli manzarayı gördüklerini, Avrupa'daki Türklerin Başbakan Erdoğan'a sahip çıkışlarının, onu yalnız bırakmayışlarının olduğunu belirtti.

Milletvekili Külünk, "Biz bu kadar güzel bir sofrada iftar açarken şunun farkındayız ve onun derin üzüntüsü içindeyiz. Olup biten her şey bizim gözlerimizin önünde oluyor. Bununda farkında olarak bu sofrada otururken, aklımızın ve yüreğimizin Gazze'de olduğundan hiç kimsenin endişesi olmasın" ifadesinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili de konuşan Metin Külünk, bu Ağustos'ta Türkiye'de bir ilkin yaşanarak devlet başkanının seçileceğini, halkın seçeceği bir cumhurbaşkanı olacağını, ilk kez de yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının önüne sandığın gideceğini, Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması için 31 Temmuz-3 Ağustos tarihlerinde sandığa giderek oylarını kullanacağını kaydetti.

Avrupa'da yaklaşık 3 milyon Türk seçmenin olduğunu, seçimlerde nasıl bir sonuç beklendiği sorusunu yanıtlayan Milletvekili Külünk, Başbakan Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Avrupa'da yüzde 60-70 oy çıkacağına kesin gözle baktıklarını söyledi.

"FİLİSTİNLİLER DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE YOK EDİLİYOR"

Gazze'deki İsrail katliamına da değinen Külünk, "Dünyanın gözü önünde bir yok ediliş, eğer orada İslam dünyasında mezhep çatışması olsaydı bütün kameraların Gazze'de olacağını, denize atık boşaltmış bir tankerin karasına çalınmış bir antartika kuşu olsaydı bütün basının gözü Gazze'de olacağını, ancak orada Mazlum Gazze halkı, mazlum Filistin halkı katlediliyor ve dünya seyrediyor. İslam dünyasının yöneticileri de seyrediyor Türkiye hariç" dedi.

"İlla Türkiye, illa Türkiye, illa Türkiye, Türkiye'nin bu konudaki asil duruşu Sayın Başbakanımızın bu konudaki asil duruşu hepimiz için son derece kıymetli" diye konuşan Külünk, "Bu bozgunculuğu yapanlar insanları öldürenler, katlettirenler sadece katlettirmeyi ve öldürmeyi bilenler Allah'ın gazabından kaçamayacaklardır. Ne suçu vardı Atıf'ın, ne suçu vardı Zekeriya'nın, ne suçu vardı Muhammed'in Gazze'de sahil şeridinde keyifli keyifli top oynarken hangi vicdan, hangi insanlık anlayışı bir savaş gemisinin toplarını o çocuklara yöneltmenin, ateş etmenin o çocukları katletmenin hangi On emirde yeri var biri çıksın söylesin bunu. İnsanlık bunu affetmeyecektir, İslam dünyasının liderleri kendilerine çeki düzen versinler. Recep Tayyip Erdoğan'a baksınlar da yol güzergahı belirlesinler, paralarını transfer ettikleri adreslere bakmasınlar, Erdoğan'a bakıp da yol belirlesinler" ifadelerini kullandı.

Almanya Devlet Başkanı Angela Merkel'in İsrail'e destek vermesini sert bir dille eleştiren Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, "Kendi tarihine baksın kendi tarihinden bu kadar özür dilemek için kişiliksizleşmenin hiçbir anlamı yok. Kendi jenosit tarihinde bu denli özür dilemek için insanlığın katledilişine seyirci kalıp dönüp de Avrupa Birliği'nde demokrasiden, hukuktan, özgürlükten, hukukun üstünlüğünden, insan haklarından bahsetmesinler" dedi. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Metin Külünk Avusturya Ak Parti Dünya Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Sandıklar bir kez daha kuruluyor! 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak

Sandıklar bir kez daha kuruluyor! 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Bakmadan Geçme

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title